Woonverzekering Friens Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €7,40 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je verzekerd bent. Aan de hand van deze website vind je de goedkoopste of beste woonverzekering voor inwoners van Friens. Jouw woonverzekering is een pakket van een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig in een keer jouw woning en inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Check en vergelijk hier alle bekende verzekeraars zoals BLG wonen en Turien en Co die schade door o.a. water, bliksem, storm, brand dekken.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Friens mei 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Je bent gedekt tegen schade door o.a. vandalisme, water, inbraak, storm, brand. Je kunt dan denken aan een gestolen laptop. Met inboedel bedoelen we alle eigendommen die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten vallen onder de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan zaken als albums en iPhone? Er zijn in de basis 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Friens? Open vandaag nog de woonverzekeringstool. In veel gevallen doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Nederlanders kiezen voor een goedkoop verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en een maandelijkse factuur. In zo’n verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, autoverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsbedrijven als Allianz of OHRA faciliteren eigen pakket verzekeringen. Ook interessant: Elsendorp verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

woonverzekering-friens


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Leeuwarden? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade door brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als tuinhuisje zijn verzekerd. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheekverstrekkers stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een extra uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schadeposten als hagelschade of poging tot inbraak. Bij een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een oververhitte frituurpan? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten zijn niet mals. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schade door ontploffing. Schade als gevolg van brand aan spullen in huis worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak

Een huisbraak in Friens kan ook jou gebeuren. Insluipen of een deur forceren, er zijn allerlei opties. Schade naar aanleiding van inbraak / diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan alle onroerende zaken handel je af middels de opstal, en gestolen kostbaarheden lopen via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een defecte wasmachine of Een defecte vaatwasmachine. Typische schade is een opbollende vloer. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd via de opstal- of inboedelverzekering. Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Af en toe hebben we te maken met een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade rondom het huis. Je kunt denken aan ontbrekende dakpannen. Meestal betreft het schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €650.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Friens
Binnen een paar minuten een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Hierna ontdek je een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Friens moeiteloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende modules als een all risk polis
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (kies bijv. voor vrijstaande woning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Friens

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Handig: jij mag de woonverzekering in Friens aanvullen met diverse handige aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina vind je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering De Mortel afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze unieke verzekering betaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Opmerking: een mooie spiegel en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • De iPad laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Friesland). We spreken hier van eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een tablet + sieraden. Waak voor oververzekering: dikwijls bezit jij al een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Friens

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schade aan eigendommen en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte laptop & ziekenvervoer. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Wist je dat: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules vergoeden bedragen beginnend bij €1.050.000 oplopend tot €2.650.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering heb je al vanaf €3,50 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Allsecur polis.

Rechtsbijstandverzekering Friens
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. medische fout & conflict bij aankoop huis. In dat geval is het erg fijn wanneer je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. erfenis)
 • Inkomen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Module Wonen (bijv. conflict bij aankoop huis)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict met een automobilist)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf circa €30,45 tot en met €25,55 per maand in mei 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Friens vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?