Woonverzekering Alblasserdam Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €9,15 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Via de verzekeringsvergelijker tref je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Alblasserdam. De woonverzekering is een term voor een opstal + inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Woon je in een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier online alle grote bedrijven zoals De Goudse en Turien en Co die schade zoals bliksem, inbraak, vandalisme, storm vergoeden.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Alblasserdam juni 2024

Via een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door diefstal, vandalisme, inbraak, brand, storm. Je moet dan denken aan bijv. schade aan de keuken. De definitie van inboedel is alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Kostbaarheden die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als kruiden of kinderwagen? Op dit gebied zijn er 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Alblasserdam? Begin direct met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In jouw verzekeringspakket zitten bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms kan je dit combineren met huisdierenverzekering, doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering, rechtsbijstand. Verzekeringsmaatschappijen zoals Generali en Nationale Nederlanden hanteren dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Zuidveld verzekeringspakket.

Betaalbaar

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-alblasserdam


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Alblasserdam? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw schuur zijn inbegrepen. Hierdoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Bijna alle hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als brand en vandalisme. Via een all-risk poliswordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een kapotte föhn? Brand kan zomaar voorkomen. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. smeltschade. Schade aan jouw spullen lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Alblasserdam kan zomaar gebeuren. De Flippermethode of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt n.a.v. diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan de woninggaat via de opstalverzekering, en gestolen eigendommen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Storm en een kapotte leiding. Je kunt last krijgen van hemelwater schade. Normaliter wordt dit afgedekt via de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de condities van de polis en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Incidenteel hebben we te maken met een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. De consequentie kan zijn schade aan jouw huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn kapotte dakpannen. In veel gevallen gaat het om schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €455.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Alblasserdam
Gemakkelijk een geschikte woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw woning? Onderstaand vind je meer informatie. Verzeker direct jouw woning in Alblasserdam gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. villa). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Alblasserdam

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: je kunt jouw woonverzekering in Alblasserdam completer maken met een aantal belangrijke aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Verderop tref jij handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Westerbeek afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval het overwegen waard. Deze nieuwe polis staat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: spiegels, aquaria of iPhones tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Doorzoek in je huurcontract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij bijna alle schades. Oftewel, ook schades van eigen hand. Wel betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas cola over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Zuid-Holland). Het gaat hier om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Onder andere een mobiele telefoon + een gehoorapparaat. Let op oververzekering: dikwijls heb je al een ipad-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Alblasserdam

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan bezittingen en letselschade. Denk dan aan kapotte apparatuur en ziekenhuiskosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze producten bieden een dekking vanaf €1.000.000 tot wel €3.950.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €2,60 p/maand. Ga verder naar HEMA.

Rechtsbijstandverzekering Alblasserdam
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische problemen. Denk aan geschillen binnen de familie of bij een slecht uitgevoerde verbouwing. In dat geval kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er bestaan enkele modules.

 • Consument & wonen (bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomen & Werk (bijv. arbeidsconflicten)
 • Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. verhalen van schade)

De premies schommelen enorm (vanaf €34,05 oplopend tot €36,55 p/maand in juni 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Alblasserdam vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?