Woonverzekering Wolsum Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €9,40 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je de goedkoopste of beste woonverzekering voor inwoners van Wolsum. Zo’n woonverzekering is een samenvoeging van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je eenvoudig in een keer jouw woning en inboedel. Huur je? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk meteen alle bekende partijen als ASR Verzekeringen en Unigarant die schade door bijvoorbeeld water, storm, inbraak, bliksem afdekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Wolsum mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door onder andere vandalisme, brand, storm, inbraak, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade aan computers. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Spullen die echt vast aan jouw woning zitten lopen via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders beschikken wel over deze verzekering. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als tafelbestek of truien? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Wolsum? Open meteen onze vergelijker! Meestal doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een unieke pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en duidelijk. In een verzekeringspakket tref je meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met reisverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Delta Lloyd en InShared zijn expert op het gebied van deze pakket verzekeringen. Check ook: Wezup verzekeringspakket.

Voordelig

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-wolsum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade door water, storm, brand en andere oorzaken. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn inbegrepen. Op basis daarvan kom je niet voor enorme kosten te staan in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kosten n.a.v. hagelschade of ontploffing. Dankzij een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een schoorsteenbrand? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn niet mals. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blikseminslag. Schade van jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een huisbraak in Wolsum is niet leuk, maar kan gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of een deur forceren, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade vanwege diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade aan jouw woning regel je d.m.v. de opstalpolis, en afgenomen eigendommen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekkend dag of het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt last krijgen van een vloer die hersteld moet worden. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed door de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de polisvoorwaarden en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Een enkele keer ondergaan wij een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. Meestal gaat het om schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt kan er sprake zijn van een hoger eigen risico oplopend tot €650.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Wolsum
Snel een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Op deze pagina vind je een aantal stappen. Verzeker à la minute het huis in Wolsum zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle woonverzekeringen die passen bij jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Wolsum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Handig: men mag deze woonverzekering in Wolsum aanvullen met verschillende praktische aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hieronder tref jij praktische details (of bezoek info over woonverzekering Velddriel afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor huizen als dezeaan te raden. Deze nieuwe polis betaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Tip: aquaria, spiegels en iPhones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Check in de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij bijna alle schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs geldt dit alleen als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • jouw konijn knaagt iets stuk bij de buren
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een kop koffie over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is uit te breiden met een handige buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen in huis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een tablet en een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb je al een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wolsum

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan besmeurde meubels & het eigen risico van de andere partij. Het is iets anders dan een WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Tip: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten bieden een dekking variërend van €1.400.000 tot zo’n €4.950.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €4,10 (betaling per maand). Wellicht interessant: SNS dekking.

Rechtsbijstandverzekering Wolsum
De verzekering rechtsbijstand ondersteunt bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. erfenis en conflict over reparatie auto. Hierbij kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit enkele modules.

 • Consument (bijv. medische fout)
 • Werk & Inkomen (bijv. conflict met het UWV)
 • Woon-module (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (denk aan verhalen van schade)

De maandelijkse premies variëren significant (vanaf €27,20 tot €24,15 per maand in mei 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Wolsum online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering