Woonverzekering Wiuwert Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,60 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Via de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering voor jouw huis in Wiuwert. De woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis, maar ook de spullen in huis. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle populaire partijen als bijv. Allianz en Verzekeruzelf.nl die schade zoals water, inbraak, bliksem, vandalisme vergoeden.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wiuwert juni 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Voorbeelden zijn schade door bijv. brand, inbraak, vandalisme, diefstal, water. Je moet dan denken aan bijv. een kapotte TV. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die echt vast aan jouw woning zitten vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met inboedel zoals aquarium en scheerapparaat? Er zijn in de basis drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Wiuwert? Begin direct met direct de verzekeringsvergelijker. In de regel doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Nederlanders gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket zitten meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel kan je dit combineren met reisverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, autoverzekering. Verzekeringsbedrijven als Aegon of Klaverblad verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Westmaas verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-wiuwert


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Littenseradiel? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade door inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als een 2e woning zijn gedekt. Via deze verzekering zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheken verstrekken geen geld zonder deze polis. Aan de hand van een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kosten n.a.v. stormschade of schroeischade. Meer zekerheid? Met een allrisk polis heb je de meest complete dekking, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een defecte magnetron? Brand is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade van jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken worden afgehandeld via de opstal.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Wiuwert kan ook jou gebeuren. Insluipen of sloten hacken, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost vanwege inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis wordt afgehandeld via de opstal, en gestolen kostbaarheden handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkend dag en Een kapotte vaatwasmachine. Typische schade is schade aan het dak. Normaliter wordt dit afgedekt met jouw inboedel/opstalverzekering. Check jouw actuele polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Maar zelden ondervinden we een behoorlijke windstorm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Denk maar aan een kapotte gevel. Meestal betreft het schade aan het huis zelf, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot wel €590.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Wiuwert
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Op deze pagina ontdek je een aantal stappen. Verzeker direct het huis in Wiuwert moeiteloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijvoorbeeld hoekwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die rijmen met jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Wiuwert

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Wiuwert completer maken met verschillende interessante aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand tref jij aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Veenendaal afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is in dat geval vaak interessant. Deze unieke zekerheid betaalt uit bij gebroken glas. Belangrijk: spiegels, aquaria of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Check in het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Uw kind valt met de fiets tegen de auto van andere mensen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen thuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon + een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs heb je al een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Wiuwert

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor kosten van schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn een vlek in de vloer en ook ziekenhuiskosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze verzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, beginnend bij €1.200.000 tot wel €4.400.000. BIj de meeste verzekeraars betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,60 per maand. Bekijk ook Lancyr dekking.

Rechtsbijstandverzekering Wiuwert
De verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflicten consumentenaankopen & bij aankoop van een huis. In dit soort gevallen is het prettig dat je wordt ondersteund zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan meerdere pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen & Werk (bijv. pensioenen)
 • Woon-module (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeersconflicten (bijv. terugvorderen van schade)

De premies verschillen nogal (vanaf €27,60 tot wel €36,65 per maand in juni 2024). Deze prijs hangt af van de modules, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Wiuwert afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering