Woonverzekering Schagen Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €7,95 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Met behulp van de vergelijkingstool tref je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw huis in Schagen. De woonverzekering is een combinatie van een inboedel + opstalverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Heb je een huurwoning? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Vergelijk hier online alle grote aanbieders zoals bijvoorbeeld Avéro Achmea en ING die schade door o.a. vandalisme, water, bliksem, brand verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Schagen mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door diefstal, brand, vandalisme, water, storm. Denk bijvoorbeeld aan schade aan kleding. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Zaken die je niet zomaar kunt meenemen behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter veel huishoudens hebben de inboedel wel verzekerd. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als cd-speler en lingerie? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Schagen? Start meteen met meteen onze vergelijker! Vaak gaat dit hand in hand, tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen combineren de polissen en gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket zitten bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms neemt men hierbij ook motorverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering. Aanbieders als Aegon of Polis Direct werken met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Check ook: Rijnsaterwoude verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-schagen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Schagen? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen zijn verzekerd. Met zo’n polis zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Bekende hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij kostenposten veroorzaakt door waterschade en schroeischade. Bij een allrisk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een kapotte koelkast? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Brandschade aan spullen in huis worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Schagen kan ook jou gebeuren. De takjesmethode of een deur forceren, er zijn allerlei mogelijkheden. De opgelopen schade n.a.v. diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade aan de woningloopt via de opstal, en afgenomen eigendommen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine en een gesprongen waterleiding. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Normaal gesproken wordt dit afgedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Heel soms ondervinden we een fikse storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn losse dakpannen. Meestal betreft het schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt moet je rekening houden met een hoog eigen risico oplopend tot €545.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Schagen
Moeiteloos een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw ideaalplaatje? Hierna bekijk je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw onderkomen in Schagen gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle polissen die matchen met jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Schagen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Tip: jij mag de woonverzekering in Schagen nog persoonlijker maken met verschillende belangrijke aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna bekijk je handige details (of bezoek info over woonverzekering Oosterzee afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze unieke verzekering staat garant om de gevallen van schade aan ramen (glas). Advies: aquaria, spiegels en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij bijna alle schades. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • jouw hond bijt een familielid
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst frisdrank over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). Het betreft hier spullen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een navigatieapparaat + jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: mogelijk hebben jullie al een smartphone-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Schagen

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor kosten van schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men materiële schade en persoonlijk letsel. Denk dan aan een kapotte tablet of smartengeld. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze polis verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen staan jou bij vanaf €1.050.000 tot ruim €2.950.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid sluit je af vanaf €2,55 (betaling per maand). Wellicht interessant: Reaal pakket.

Rechtsbijstandverzekering Schagen
De polis rechtsbijstand ondersteunt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld bij ontslag & verhalen van schade. Dan is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn grofweg 4 opties.

 • Consumenten-module(bijv. geschillen binnen de familie)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. pensioenuitkering)
 • Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer (denk aan in beslag genomen auto e.d. )

De premies per maand fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €32,40 tot €35,80 per maand in mei 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Schagen vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?