Woonverzekering Westmaas Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €7,90 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan ben je blij dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de vergelijkingstool stap je over naar de beste woonverzekering voor inwoners van Westmaas. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de inboedel- en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw huis, maar ook de spullen in huis. Huur je? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Check en vergelijk hier alle populaire aanbieders zoals bijvoorbeeld DAK en nowGo die schade als gevolg van inbraak, water, vandalisme, bliksem afdekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Westmaas mei 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door o.a. storm, brand, inbraak, water, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van een stukke TV. De definitie van inboedel is alle bezittingen die je kunt oppakken en meenemen. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan spullen als albums en jacks? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Westmaas? Begin direct met meteen de woonverzekeringstool. In de regel doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket zitten meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel sluit je dit tezamen af met huisdierenverzekering, rechtsbijstand, doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering. Aanbieders als DAK of Reaal bieden de optie tot deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Wapse verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-westmaas


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Binnenmaas? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn verzekerd. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Bijna alle hypotheek-bedrijven verplichten deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schadeposten als blikseminslag en schade door regen. Via een allrisk polis is bijna alles afgedekt, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een kapotte koelkast? Brand in huis kan iedereen overkomen. De kostenposten zijn niet mals. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blusschade. Schade van jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak

Een diefstal in Westmaas is altijd een risico. De Flippermethode of een deur of raam intrappen, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost naar aanleiding van inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan de woningloopt via de opstalverzekering, en gestolen spullen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Omhoogkomend rioolwater of Een lekkende vaatwasser. Het gevolg kan zijn defecte apparatuur. Normaal gesproken wordt dit afgedekt middels de opstal/inboedelverzekering. Bestudeer de actuele polisvoorwaarden om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Incidenteel ondervinden we een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan een kapotte goot. Vaak resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een hoog eigen risico die oploopt tot €450.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Westmaas
Gemakkelijk een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Onderstaand stuit je op een handig stappenplan. Verzeker jouw jouw huis in Westmaas gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn hoekwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die matchen met jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Westmaas

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Westmaas completer maken met extra interessante aanvullende polissen. Je kunt denken aan: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina spot je bruikbare info (of bekijk woonverzekering Tjalhuizum afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan geen gek idee. Deze unieke zekerheid betaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Let op: spiegels en smartphones worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar jij zelf schuldig aan bent. Wel is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • U laat iets waardevols vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Zuid-Holland). Hierbij gaat het dan om attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een laptop + een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: wellicht heb jij ook een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Westmaas

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan het lichaam. Onder andere besmeurde meubels of het eigen risico van de andere partij. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is niet wettelijk verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.500.000 tot ruim €4.800.000. Vaak betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €3,85 p/maand. Ga verder naar ANWB polis.

Rechtsbijstandverzekering Westmaas
De module rechtsbijstand biedt hulp en advies bij problemen op juridisch gebied. Je moet dan denken aan salarisaanpassing en conflict na autoschade. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een webshop)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict met werkgever)
 • Module Wonen (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeer-module (bijv. als je iets overkomt in het verkeer)

De premies van de verzekeraars fluctueren behoorlijk (vanaf circa €26,35 tot en met €32,10 p/maand in mei 2024). De prijs vindt zijn grondslag in de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Westmaas voor jou? Vind de goedkoopste pakketverzekering