Woonverzekering Witmarsum Opstal- en inboedelverzekering, al voor €6,55 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Witmarsum. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Heb je een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke aanbieders als bijv. DAK en London Verzekeringen die schade zoals vandalisme, water, inbraak, brand verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Witmarsum april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Wat voor schade? Nou onder andere brand, diefstal, water, inbraak, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. een gestolen computer. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je kunt oppakken en meenemen. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als serviesgoed en prothesen(gebit e.a.)? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Witmarsum? Gebruik hiervoor à la minute’de verzekeringsvergelijker. Meestal doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten kiezen voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In het verzekeringspakket tref je vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Eventueel zijn er mogelijkheden voor reisverzekering, autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als EAG Assuradeuren of nowGo verkopen dergelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Westerwijtwerd verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Korte lijnen met service

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-witmarsum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Súdwest-Fryslân? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van inbraak, brand of storm. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn inclusief. Hierdoor zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheken verplichten deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor schade als windstormen (vanaf windracht 7) en diefstal. In het geval van een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of spelen met vuur? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Brandschade aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Witmarsum kan ook jou gebeuren. Flipperen of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei opties. De kostenpost n.a.v. diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade aan het huis gaat via de opstal, en gestolen bezittingen regel je via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Extreme regenval of lekkage van leidingsystemen. Het gevolg kan zijn een opbollende vloer. In veel gevallen wordt dit afgedekt met jouw opstal/inboedelverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden en ontdek in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Incidenteel hebben we te maken met een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Hierbij kan het gaan om o.a. scheuren in het metselwerk. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een hoog eigen risico oplopend tot €655.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Witmarsum
Wil jij een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Hierna tref je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog jouw huis in Witmarsum probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als een all risk polis
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn recreatiewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle woonverzekeringen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Witmarsum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Handig: jij mag de woonverzekering in Witmarsum uitbreiden met een paar nuttige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Verderop lees jij handige specificaties (of check details over woonverzekering Varsselder afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie het overwegen waard. Deze nieuwe dekkingbetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Let op: spiegels en tablets dien je meestal apart te verzekeren. Woon jij in een huurhuis? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling verzekert bijna alle denkbare schades. Oftewel, ook schades van eigen hand. Tevens is dit alleen van toepassing als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst bier over de bank van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je uitbreiden met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn alle eigendommen niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een filmcamera + een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb jij ook een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Witmarsum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om materiële schade en letselschade. Onder andere een vlek in de vloer of kosten voor medicatie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw partner of de kinderen. Het is 100% vrijblijvend, maar het is wel aan te raden. Dergelijke polissen bieden een verzekerd bedrag variërend van €1.550.000 tot wel €3.100.000. In de regel is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is er al vanaf €3,60 (per maand). Check ook Independer dekking.

Rechtsbijstandverzekering Witmarsum
De rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld pensioenen & de hypotheek. Dan is het prettig dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan een aantal verschillende mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen & Werk (bijv. pensioenen)
 • Wonen (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeer (denk aan conflict met een autodealer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen enorm (vanaf circa €27,70 tot en met €29,90 per maand in april 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Witmarsum afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering