Woonverzekering Winsum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,80 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Via de vergelijkingstool ontdek je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Winsum. Het concept woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier alle erkende verzekeraars zoals Huis In Eén Verzekeringen en SNS die schade zoals inbraak, water, bliksem, vandalisme afdekken.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Winsum april 2024

Via een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door o.a. storm, water, vandalisme, inbraak, diefstal. Je kunt dan denken aan gebroken servies. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die je kunt oppakken en meenemen. Zaken die aan het huis vastzitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter ruim 80% van de huishoudens hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als televisie en iPad? Er zijn in de basis 3 type polissen uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Winsum? Start meteen met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meestal doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Nederlanders geven de voorkeur aan een voordelig verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In een dergelijk verzekeringspakket zitten regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel is dit alles te combineren met motorverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als Delta Lloyd + Lancyr hanteren deze pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Westdorp verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Één maandelijkse nota

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-winsum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Littenseradiel? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een vakantiewoning zijn inbegrepen. Hierdoor zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Veel hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een uitgebreide dekking (of extra) ben je gedekt tegen schade als aanrijding of aanvaring en plundering. Via een allrisk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Binnen roken of een oververhitte elektrische deken? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blusschade. Brandschade aan jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Winsum kan zomaar gebeuren. De Bulgaarse methode of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. Jouw schade n.a.v. inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw woning wordt afgehandeld middels de opstal, en gestolen eigendommen regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Veel neerslag en een kapot aquarium. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare vriezer. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd via de woonverzekering (inboedel of opstal). Download de laatste polisvoorwaarden en bekijk wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Soms ondergaan wij een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een lek dag. Veelal betreft het schade aan het huis zelf, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een hoog eigen risico tot wel €325.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Winsum
Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Op deze pagina tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen het huis in Winsum probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als een all risk polis
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. vrijstaand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Winsum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Handig: jij mag de woonverzekering in Winsum nog persoonlijker maken met enkele praktische aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna spot jij bruikbare specificaties (of check details over woonverzekering Ulvenhout afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is in dat geval de moeite. Deze mogelijke zekerheid staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Tip: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze is er voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het om een ongeluk gaat. Denk aan:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Voorbeelden hiervan zijn spullen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Denk aan een spelcomputer + kleding. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijk heb jij ook een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Winsum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Dit betreft schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Onder andere een kapotte vaas en ook kosten van een ziekenhuis. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook als dit gebeurt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten staan jou bij variërend van €1.050.000 tot ruim €3.600.000. In de regel geldt er geen eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €2,85 (betaling per maand). Wellicht interessant: Avéro Achmea dekking.

Rechtsbijstandverzekering Winsum
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij uiteenlopende geschillen. Denk aan conflict over adoptie en conflict met een autodealer. Dan wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Je kunt kiezen uit enkele pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. salarisaanpassing)
 • Woon-module (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf circa €24,95 tot en met €38,20 p/maand in april 2024). De prijs vindt zijn grondslag in het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Winsum afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?