Woonverzekering Wijnjewoude Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,30 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Met behulp van de vergelijkingstool vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Wijnjewoude. Het concept woonverzekering is een samenvoeging van een inboedel + opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos in een klap jouw eigendommen en huis. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan overbodig. Check en vergelijk hier alle landelijke partijen zoals Huis In Eén Verzekeringen en Interpolis die schade zoals bliksem, brand, water, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Wijnjewoude juli 2024

Door middel van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door storm, diefstal, inbraak, brand, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van een defecte wasmachine. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Wie is er nu niet zuinig op inboedel zoals magnetron en scheerapparaat? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Wijnjewoude? Open direct onze vergelijker! Vaak gaat dit hand in hand, samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket zitten regelmatig inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Soms neemt men hierbij ook ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Verzekeraars als EAG Assuradeuren + Nationale Nederlanden bieden de optie tot deze pakket verzekeringen. Bekijk ook: Well verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Alles in 1 automatische incasso

Begrijpelijk

woonverzekering-wijnjewoude


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Opsterland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals een 2e woning zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van schade. Veel hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. schade door storm en ontploffing. Meer zekerheid? Met een allrisk polis wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een brandende kaars of brandstichting? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade aan jouw inboedel dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Wijnjewoude kan ook jou overkomen. De gaatjesboormethode of openbreken van deur of raam, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade vanwege diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw huis handel je af via de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Veel neerslag / een kapot waterbed. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare wasmachine. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd door de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw laatste polisvoorwaarden en bekijk wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Maar zelden ondervinden we een flinke storm. Er is pas storm bij windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan beschadigde gevel. In veel gevallen betreft het schade aan het dak of muren, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt moet je rekening houden met een hoog eigen risico oplopend tot €290.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wijnjewoude
Direct een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw ideaalplaatje? Hierna stuit je op een aantal stappen. Verzeker meteen jouw huis in Wijnjewoude eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstand
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor grachtenpand). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Wijnjewoude

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Onze adviseur: men mag deze woonverzekering in Wijnjewoude completer maken met enkele handige aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand spot jij aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Uddel afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een all-risk glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een aanvullende glasdekking is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze extra verzekering staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: zaken als een aquarium of tablets worden niet meegenomen. Beschik je over een huurwoning? Lees de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling is er voor vrijwel alle type schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens wordt er alleen betaald als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands iPhone van tafel
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is aan te vullen met een buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan een filmcamera + een gehoorapparaat. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs heb jij ook een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wijnjewoude

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en schade aan het lichaam. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte laptop + ambulancevervoer. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.150.000 tot €3.100.000. Bij veel aanbieders hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,70 p/maand. Ga verder naar Reaal polis.

Rechtsbijstandverzekering Wijnjewoude
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. reorganisatie en conflict met verhuurder. Dan wordt het als prettig ervaren dat je support krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met bedrijven)
 • Module werk (bijv. reorganisatie)
 • Module Wonen (bijv. geschil met de buren)
 • Verkeer (bijv. verhalen van schade)

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (vanaf €33,25 t/m €37,65 per maand in juli 2024). Deze prijs hangt af van de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Wijnjewoude voor jou? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?