Woonverzekering Kollum Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al vanaf €4,20 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het fijn dat je een goede verzekering hebt. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker tref je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Kollum. Een woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos zowel jouw huis als inboedel. Woon je in een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle erkende partijen zoals bijvoorbeeld Aegon en OHRA die schade zoals brand, bliksem, water, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Kollum juni 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Schade die wordt gedekt is o.a. storm, brand, diefstal, inbraak, water. Dit kan bijv. gaan om een beschadigde vloer. Met inboedel bedoelen we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar de meeste gezinnen hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan zaken als mixer en wasmachine? Er zijn in de basis drie soorten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Kollum? Open direct de woonverzekeringstool. Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer huishoudens nemen een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket zitten doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens is dit alles te combineren met ongevallenverzekering, autoverzekering, reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeraars als Aegon + InShared hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Ook interessant: Jonkersland verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-kollum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Kollumerland en Nieuwkruisland? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de carport zijn inbegrepen. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. De meeste hypotheekverstrekkers willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten n.a.v. stormschade en poging tot inbraak. In het geval van een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of keukenbrand? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. brandschade. Schade als gevolg van brand aan roerende zaken worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak

Een inbraak in Kollum is altijd een risico. De Bulgaarse methode of een deur of raam intrappen, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt door diefstal kan je beperken met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde bezittingen handel je af via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een hoosbui en Een lekkende vaatwasser. Je kunt last krijgen van een kapotte koelkast. In veel gevallen worden dergelijke kosten vergoed middels de opstal/inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden om te zien welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Zo nu en dan hebben we te maken met een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Je kunt denken aan losse dakpannen. Veelal gaat het om schade aan het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt moet je rekening houden met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €665.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Kollum
Eenvoudig een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw woning? Hieronder vind je meer informatie. Verzeker vandaag nog de woning in Kollum gemakkelijk online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als glasverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (bijvoorbeeld woonboerderij). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Kollum

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat je een specifieke dekking mist. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Kollum completer maken met enkele belangrijke aanvullende verzekeringen. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder tref je aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Heeswijk-Dinther afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is in dat geval het overwegen waard. Deze nieuwe zekerheid betaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Tip: een mooie spiegel en mobiele telefoons worden niet meegenomen. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor een breed scale aan schades. Dat geldt dus ook bij schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands smartphone van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over het tapijt van de buur vrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). We spreken hier van eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een smartphone & een gehoorapparaat. Je bent al gauw oververzekerd: dikwijls bezit jij al een telefoonverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Kollum

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schades van producten en letselschade. Je kunt denken aan een kapotte tablet en ook ziekenvervoer. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze verzekeringen staan jou bij variërend van €1.200.000 tot €2.700.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n polis heb je al vanaf €3,30 (betaling per maand). Wellicht interessant: Bruns ten Brink pakket.

Rechtsbijstandverzekering Kollum
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische problemen. Denk aan schade die iemand bij jou veroorzaakt of geschillen over een motorrijtuig. Daarbij is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden.

 • Consument & wonen (bijv. erfrechtgeschillen)
 • Werk & Inkomen (bijv. problemen op het werk)
 • Module Wonen (bijv. erfafscheidingen e.d. )
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies per maand schommelen nogal (beginnend bij €30,35 tot wel €29,10 p/maand in juni 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Kollum voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering