Woonverzekering Wijnaldum Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €4,55 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Wijnaldum. Zo’n woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal + inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle bekende partijen zoals bijvoorbeeld ANWB en Polis Direct die schade door bijvoorbeeld vandalisme, water, inbraak, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wijnaldum april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Wat voor schade? Nou bijv. storm, water, brand, diefstal, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van kapotte meubels. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel Nederlanders beschikken wel over deze verzekering. Jij bent toch ook gehecht aan spullen als uurwerken of scheerapparaat? We onderscheiden 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Wijnaldum? Begin direct met à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten geven de voorkeur aan een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een unieke pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en duidelijk. In een verzekeringspakket zie je meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker kan je dit combineren met reisverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering. Bedrijven zoals Delta Lloyd of Lancyr hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Wehl verzekeringspakket.

Lage premie

Mooie pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-wijnaldum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Harlingen? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Hierbij hoort een goede verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert het huis tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de garage zijn inclusief. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Bekende hypotheek-bedrijven verplichten deze polis. Via een (extra) uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. stormschade en schade door regen. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een oververhitte frituurpan? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. schroeischade. Schade aan jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Wijnaldum kan ook bij jou thuis gebeuren. De Roemeense methode of hengelen, het kan op zoveel manieren. Jouw schade naar aanleiding van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade aan het huis loopt via de opstalverzekering, en ontvreemde zaken worden betaald via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Hevige sneeuwval of lekkage van leidingsystemen. Het gevolg kan zijn een kapotte koelkast. In veel gevallen worden dergelijke kosten verzekerd met jouw inboedel/opstalverzekering. Open de polisvoorwaarden en check wat er inbegrepen is.


Stormschade

Af en toe ondergaan wij een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in schade rondom het huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn een lek dag. Vaak heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico tot om en nabij de €300.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wijnaldum
Vandaag nog een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Hier ontdek je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw huis in Wijnaldum moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als hoekwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Denk aan Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die rijmen met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Wijnaldum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Advies: men mag deze woonverzekering in Wijnaldum aanvullen met meerdere interessante aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Tzum afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is de glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is dan aan te raden. Deze additionele dekkingverzekert bij gebroken glas. Let op: spiegels en mobiele telefoons zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • je zoontje schiet door de ruit bij de buren
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een mobiele telefoon en sieraden. Je bent al gauw oververzekerd: mogelijk heb je al een telefoonverzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Wijnaldum

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan eigendommen en schade aan personen. Hierbij kan jij denken aan: een kapotte telefoon en ook kosten op medisch gebied. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet wettelijk verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, van €1.550.000 tot zo’n €2.900.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €2,65 per maand. Bekijk ook Nederlanden van Nu polis.

Rechtsbijstandverzekering Wijnaldum
De module rechtsbijstand geeft hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict over arbeidsvoorwaarden & verhalen van schade. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er zijn enkele mogelijkheden.

 • Consument (bijv. medische fout)
 • Werk & Inkomen (bijv. salarisaanpassing)
 • Wonen (bijv. geluidsoverlast)
 • Module verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen enorm (vanaf €26,25 t/m €26,55 p/maand in april 2024). Het bedrag vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Wijnaldum voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering