Woonverzekering Tzum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €9,05 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker stap je over naar de beste woonverzekering (met een lage premie) voor inwoners van Tzum. Het concept woonverzekering is een populaire benaming voor een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle erkende bedrijven zoals bijvoorbeeld Delta Lloyd en Lancyr die schade veroorzaakt door inbraak, storm, brand, bliksem afdekken.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Tzum mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld brand, diefstal, water, inbraak, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. schade aan apparatuur. Met de term inboedel omschrijven we alle kostbaarheden die je kunt oppakken en meenemen. Eigendommen die je niet zomaar kunt meenemen dek je af met een opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar de meeste gezinnen beschikken wel over deze verzekering. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals televisie en matrassen? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Tzum? Open meteen de vergelijkingstool. In veel gevallen doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In het verzekeringspakket zie je regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook autoverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeringsbedrijven als De Goudse of Interpolis hebben veel ervaring met deze pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Teerns verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-tzum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Franekeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door o.a. brand, inbraak of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een 2e woning zijn inclusief. Via deze verzekering zorg je voor lagere kosten als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bekende hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schade als windstormen (vanaf windracht 7) en schade door regen. Dankzij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

In huis roken of brandstichting? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. doorbranden van apparatuur. Schade als gevolg van brand aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Diefstal en inbraak

Een diefstal in Tzum kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of een deur of raam intrappen, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt ten gevolge van inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan alle onroerende zaken handel je af middels de opstal, en ontvreemde bezittingen regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een lekkende wasmachine en een kapotte kit voeg. Het gevolg kan zijn een kapotte droger. Doorgaans worden de kosten betaald door de woonverzekering (opstal of inboedel). Open de polisvoorwaarden en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Zo nu en dan hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn kapotte ruiten. Veelal is het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €460.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Tzum
Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw wensen? Op deze pagina stuit je op enkele handige tips. Verzeker direct het huis in Tzum eenvoudig online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (bijvoorbeeld 2-onder-1-kap). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle verzekeringen die passen bij jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Tzum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat er nog wat mist. Onze adviseur: jij mag jouw woonverzekering in Tzum aanvullen met een paar interessante aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand vind jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Schiedam afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is in dat geval geen gek idee. Deze extra dekkingverzekert bij gebroken glas. Let op: spiegels en iPhones worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Lees de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle denkbare schades. Dat geldt dus ook bij schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een mobiele telefoon & een kinderwagen. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht heb je al een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Tzum

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schade aan bezittingen en schade aan personen. Je kunt denken aan een kapotte laptop en ook therapie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Goed om te weten: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, tevens ook indien dit is veroorzaakt door gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten staan garant voor een flink bedrag, van €1.550.000 tot €4.900.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Deze module is er al vanaf €3,20 (betaling per maand). Wellicht interessant: Huis In Eén Verzekeringen polis.

Rechtsbijstandverzekering Tzum
Het product rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische problemen. Denk aan conflict met een keukenhandel of geschil met de buren. Dan kan het prettig zijn dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit allerlei modules.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met een reisbureau)
 • Inkomen (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Module Wonen (bijv. conflict met de bank)
 • Verkeer-module (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (vanaf circa €35,40 tot €24,05 p/maand in mei 2024). De premie wordt gebaseerd op het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Tzum vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?