Woonverzekering Schiedam Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €9,60 per maand

Wonen zonder stress? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de vergelijkingstool vind je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw huis in Schiedam. Het concept woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Heb je een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Check en vergelijk hier alle bekende partijen zoals bijvoorbeeld Bruns ten Brink en Independer die schade veroorzaakt door inbraak, brand, storm, vandalisme vergoeden.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Schiedam mei 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door brand, vandalisme, inbraak, storm, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan keukenapparatuur. Met de term inboedel omschrijven we alle spullen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die echt vast aan jouw woning zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben de inboedel wel verzekerd. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als muziekinstrumenten of pantalons? We onderscheiden drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Schiedam? Gebruik hiervoor à la minute’de woonverzekeringstool. In de regel doe je dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In jouw verzekeringspakket zitten vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel kan je dit combineren met autoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Verzekeraars als FBTO en Nederlanden van Nu faciliteren deze pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Roodeschool verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Adequate afhandeling

Één maandelijkse nota

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-schiedam


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Schiedam? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade veroorzaakt door brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als schuurtjes zijn inbegrepen. Met zo’n polis wordt je financieel ondersteund als jouw woning iets overkomt. Alle grote hypotheken verplichten deze polis. Via een (extra) uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten n.a.v. storm vanaf windkracht 7 en brandblussing. Bij een allrisk polis krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een foutje bij het klussen of spelen met vuur? Een kleine of grote brand kan iedereen overkomen. De kosten zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. gevolgschade. Brandschade aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Schiedam kan iedereen gebeuren. Openwrikken of Lock picking, er zijn allerlei opties. De opgelopen schade door diefstal kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan de woningloopt via de opstal, en ontvreemde spullen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekkende wasmachine / een lekkende leiding. Je kunt dan denken aan schade als een kapotte droger. In de regel worden dergelijke kosten verzekerd met jouw opstal/inboedelverzekering. Check jouw condities van de polis en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een flinke storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn een flinke schade. Denk maar aan een kapotte schutting. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een hoger eigen risico tot circa €560.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Schiedam
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw huis en wensen? Hierna tref je bruikbare info. Verzeker direct jouw onderkomen in Schiedam zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor twee-onder-een-kapwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die aansluiten op jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Schiedam

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Schiedam uitbreiden met extra interessante aanvullende polissen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand spot jij handige tips (of klik door naar: woonverzekering Oranjewoud afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze nieuwe modulebetaalt uit bij gebroken glas. Let op: spiegels en iPads tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Doorzoek in de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt bijna alle schades. Dat geldt dus ook bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • Een gesprongen waterleiding veroorzaakt waterschade bij uw buren
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Op die manier zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Zuid-Holland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een fotocamera & gitaar. Let op oververzekering: dikwijls beschik je al over een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Schiedam

Via een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn een vlek op een meubel en medische kosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Polissen verzekeren een bedrag van €1.250.000 oplopend tot €4.300.000. In de regel is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €4,05 (per maand). Check ook DAK polis.

Rechtsbijstandverzekering Schiedam
De rechtsbijstand biedt support bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict met bedrijven of conflict bij het bouwen van een huis. Hierbij kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit allerlei mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. conflict met de gemeente)
 • Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Module verkeer (bijv. schade of letsel in verkeer)

De premies per maand schommelen enorm (vanaf circa €29,10 oplopend tot €34,25 per maand in mei 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Schiedam op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?