Woonverzekering Wijk aan Zee Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €9,40 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Via deze pagina achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Wijk aan Zee. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan overbodig. Bekijk en vergelijk hier alle landelijke maatschappijen zoals bijvoorbeeld Avéro Achmea en Lancyr die schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, bliksem, storm (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wijk aan Zee april 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door bijv. water, vandalisme, inbraak, brand, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan apparatuur. De definitie van inboedel is alle zaken die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter de meeste Nederlanders hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als kruiden en geyser/boiler? We onderscheiden drie soorten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Wijk aan Zee? Begin direct met à la minute’de woonverzekeringstool. Vaak werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten kiezen voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Dan hebben we het over een pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket zitten vaak de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker is dit alles te combineren met reisverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Avéro Achmea en REAAL Verzekeringen faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Weerselo verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-wijk-aan-zee


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Beverwijk? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Zo’n opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in bijvoorbeeld brand en storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als de carport zijn gedekt. Met zo’n polis wordt je financieel ondersteund in het geval van schade. Bekende hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij schadeposten als aanrijding of aanvaring of ontploffing. Bij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een schoorsteenbrand? Een kleine of grote brand is altijd een risico. Dergelijke kosten zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld brandschade. Schade van jouw inboedel lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Wijk aan Zee is altijd een risico. De afbreekmethode of sloten hacken, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade ten gevolge van inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan het huis en bijgebouwen handel je af middels de opstal, en ontvreemde spullen lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige regenval en een lekkende leiding. Een mogelijke schadepost is behang dat vervangen moet worden. Normaliter worden dergelijke kosten vergoed via de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden en ontdek welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Af en toe hebben we te maken met een fikse storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. Vaak betreft het schade aan het huis zelf, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een hoger eigen risico tot circa €430.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wijk aan Zee
Snel een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Hieronder tref je een handig stappenplan. Verzeker jouw jouw huis in Wijk aan Zee moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor 2-onder-1-kap). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle polissen die passen bij jouw filters. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Wijk aan Zee

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Goed om te weten: je kunt de woonverzekering in Wijk aan Zee complementeren met enkele belangrijke aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand doorzoek jij praktische specificaties (of check details over woonverzekering Twijzelerheide afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval aan te raden. Deze unieke zekerheid staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Goed om te weten: zaken als een aquarium of mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Lees de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze module verzekert vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Tevens betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas rode wijn over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn je aankopen niet alleen binnenhuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). Het betreft hier eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Hier gaat het bijv. om een smartphone + sportuitrusting. Let op oververzekering: mogelijk heb jij ook een telefoonverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wijk aan Zee

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een onbruikbare bank & smartengeld. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Handig: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar het is wel aan te raden. Deze modules bieden een dekking vanaf zo’n €1.500.000 oplopend tot €3.350.000. Vaak is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,60 (betaling per maand). Wellicht interessant: Klaverblad polis.

Rechtsbijstandverzekering Wijk aan Zee
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan conflict over adoptie & afgenomen rijbewijs. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit enkele opties.

 • Consument (bijv. medische fout)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer-module (bijv. schade of letsel in verkeer)

De premies per maand schommelen enorm (vanaf €37,70 tot en met €34,50 p/maand in april 2024). Het tarief komt tot stand door de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Wijk aan Zee vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering