Woonverzekering Hitzum Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €8,90 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Met behulp van de vergelijkingstool tref je de beste woonverzekering voor jouw huis in Hitzum. Een woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel- en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle grote verzekeraars zoals bijvoorbeeld DAK en Independer die schade door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme, water, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Hitzum februari 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Je bent gedekt tegen schade door o.a. diefstal, vandalisme, storm, brand, inbraak. Dit kan bijv. gaan om een stukke wasmachine. Met de term inboedel omschrijven we alle spullen die je kunt oppakken en meenemen. Spullen die vastzitten aan je huis kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter ruim 80% van de huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als vriezer en petten? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Hitzum? Start meteen met meteen de woonverzekeringstool. Vaak gaat dit hand in hand, in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Hollanders nemen een goedkoop verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en overzichtelijk. In zo’n verzekeringspakket vind je vaak de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens neemt men hierbij ook huisdierenverzekering, gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeraars als Allsecur of ING werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Hei- en Boeicop verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-hitzum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Franekeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Zo’n opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade als gevolg van inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de carport zijn afgedekt. Met zo’n polis kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als windstormen (vanaf windracht 7) en schade door regen. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defect apparaat of een vuile afzuigkap? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. gevolgschade. Brandschade aan jouw inboedel worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak

Een inbraak in Hitzum kan zomaar gebeuren. Flipperen of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade ten gevolge van inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan jouw woning loopt d.m.v. de opstalpolis, en gestolen spullen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekkende wasmachine / een kapotte kit voeg. Je kunt last krijgen van vochtplekken op de buur. Meestal wordt dit afgedekt middels de opstal/inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en check welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Sporadisch hebben we te maken met een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. In veel gevallen gaat het om schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot wel €470.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Hitzum
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Onderstaand tref je een handig stappenplan. Verzeker à la minute jouw woning in Hitzum eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende modules als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor vrijstaand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Borg certificaat.
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die in lijn zijn met jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Hitzum

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Tip: jij mag de woonverzekering in Hitzum nog persoonlijker maken met additionele nuttige aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop doorzoek je aanvullende info (of bekijk woonverzekering Gasselte afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is voor huizen als dezede moeite. Deze nieuwe verzekering is er om de gevallen van schade aan ramen (glas). Tip: spiegels en mobiele telefoons dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Lees de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis dekt bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend is dit alleen zo als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas drinken over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Op die manier zijn je aankopen niet alleen in huis gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). We spreken hier van attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een iPad en een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs heb jij ook een ipad-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Hitzum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schades van producten en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn een onbruikbare bank en ook geneeskundige zorg. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Goed om te weten: de aansprakelijkheidsverzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen verzekeren een bedrag vanaf €1.100.000 tot zo’n €2.850.000. Doorgaans hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,80 p/maand. Ga verder naar Nationale Nederlanden polis.

Rechtsbijstandverzekering Hitzum
De verzekering rechtsbijstand biedt support bij juridische problemen. Bijvoorbeeld bij conflict over adoptie of conflicten over huur. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Wij onderscheiden meerdere opties.

 • Consumenten-module(bijv. aankopen die niet geleverd zijn)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. tuchtzaken)
 • Wonen (bijv. geluidsoverlast)
 • Verkeer (denk aan conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (vanaf zo’n €28,30 tot wel €32,75 per maand in februari 2024). Het tarief vindt zijn grondslag in het type verzekering, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Hitzum online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?