Woonverzekering Wijdenes Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €6,65 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Via de verzekeringsvergelijker ontdek je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Wijdenes. Het concept woonverzekering is een combinatie van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je moeiteloos met 1 polis zowel het huis als je spullen. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle bekende partijen als Allsecur en Polis Direct die schade door bijvoorbeeld bliksem, brand, water, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Wijdenes mei 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan of diefstal van eigendommen. Wat voor schade? Nou bijv. vandalisme, diefstal, storm, inbraak, water. Je kunt dan denken aan schade aan elektrische apparatuur. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die aan het huis vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als frituurpan en keukentafel? Op dit gebied zijn er 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Wijdenes? Open meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In zo’n verzekeringspakket tref je meestal inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Steeds vaker kan je dit combineren met rechtsbijstand, doorlopende reisverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeraars als Delta Lloyd of Nationale Nederlanden werken met zulke pakket verzekeringen. Check ook: Waterlandkerkje verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Grip op de kosten

woonverzekering-wijdenes


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Drechterland? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Hierbij hoort een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een vakantiewoning zijn inbegrepen. Hierdoor zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Bekende hypotheekaanbieders verplichten deze polis. Via een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schadeposten als water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en diefstal. Dankzij een allrisk polis is bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kaarsen laten branden of een smerige schoorsteen? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Middels een brandverzekering dek je het risico van o.a. blusschade. Brandschade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Wijdenes kan iedereen gebeuren. Flipperen of een deur forceren, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan het huis gaat d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Veel neerslag of lekkage van leidingsystemen. Je kunt dan denken aan schade als een opbollende vloer. In veel gevallen wordt deze schade gedekt door de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de condities van de polis en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Heel soms ondervinden we een behoorlijke windstorm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor behoorlijke kostenposten. Je kunt denken aan scheuren in de muur. Vaak heeft dat te maken met schade aan het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico oplopend tot €625.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Wijdenes
Eenvoudig een woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Op deze pagina ontdek je meer informatie. Verzeker direct het huis in Wijdenes probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Selecteer het soort woning (bijvoorbeeld woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Wijdenes

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Tip: jij mag de woonverzekering in Wijdenes uitbreiden met enkele nuttige aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Op deze pagina vind jij aanvullende tips (of klik door naar: woonverzekering Tweede Exloërmond afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook de glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze unieke verzekering staat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Voorwaarden: een mooie spiegel en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in de huurvoorwaarden of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend is dit alleen zo als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis biedt nog meer dekking met een erkende buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Noord-Holland). Hierbij gaat het dan om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een filmcamera & een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: wellicht heb jij ook een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wijdenes

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan spullen en letselschade. Je kunt denken aan een kapotte tablet of kosten voor medicatie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Dergelijke polissen bieden een dekking vanaf zo’n €1.300.000 oplopend tot €4.350.000. Vaak hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Zo’n polis is al af te sluiten vanaf €3,00 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: ING polis.

Rechtsbijstandverzekering Wijdenes
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met het UWV of in beslag genomen auto e.d.. In dit soort gevallen is het prettig dat je support krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit enkele opties.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Inkomen (bijv. pensioenen)
 • Wonen (bijv. conflict met makelaar)
 • Module verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De maandelijkse premies verschillen nogal (beginnend bij €33,05 t/m €29,95 per maand in mei 2024). De prijs komt tot stand door het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Wijdenes vergelijken? Vind de goedkoopste pakketverzekering