Woonverzekering Startenhuizen Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €4,35 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij de verzekeringsvergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw huis in Startenhuizen. Jouw woonverzekering is een term voor een inboedel en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Beschik je over een huurhuis? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Vergelijk hier online alle grote partijen waaronder Aon Direct en nowGo die schade door bijvoorbeeld storm, vandalisme, inbraak, brand vergoeden.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Startenhuizen februari 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door brand, diefstal, inbraak, storm, water. Je kunt dan denken aan een stukke koelkast. Onder inboedel verstaan we alle zaken die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Zaken die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als koffiezetapparaat en relaxfauteuil? Op dit gebied zijn er 3 varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Startenhuizen? Gebruik hiervoor à la minute’de verzekeringsvergelijker. In de regel doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en een maandelijkse factuur. In een dergelijk verzekeringspakket vind je doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel neemt men hierbij ook reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Avéro Achmea + Interpolis zijn expert op het gebied van zulke pakket verzekeringen. Ook interessant: Sint Maartensvlotbrug verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-startenhuizen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Loppersum? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade als gevolg van brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn inbegrepen. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als je woning iets overkomt. Bekende hypotheekaanbieders hanteren het als een randvoorwaarde. Via een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door blikseminslag en vandalisme. In het geval van een all-risk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een kapotte föhn? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blusschade. Schade van jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Startenhuizen kan ook jou overkomen. Flipperen of openbreken openslaande deur, het kan op zoveel manieren. De kostenpost ten gevolge van inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw huis loopt via de opstalverzekering, en gestolen spullen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een hoosbui en loslatende kit. Je kunt dan denken aan schade als schade aan de vloer. Normaliter wordt dit afgedekt middels de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw actuele polisvoorwaarden en check in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Heel soms ondervinden we een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met aanzienlijke schade. Denk maar aan ontbrekende dakpannen. Meestal is het schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een hoger eigen risico tot wel €315.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Startenhuizen
Zonder problemen een betaalbare woonverzekering afsluiten die past bij jouw wensen? Onderstaand bekijk je een handig stappenplan. Verzeker direct de woning in Startenhuizen eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. herenhuis). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle verzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Startenhuizen

Aanvullende woonverzekeringen februari 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Startenhuizen completer maken met diverse interessante aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder lees jij aanvullende details (of bezoek info over woonverzekering Roodhuis afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor de glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze mogelijke dekkingis er bij gebroken glas. Belangrijk: spiegels en tablets tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in het ondertekende contract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze aanvulling is er voor bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard geldt dit alleen als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je uitbreiden met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn jouw spullen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Groningen). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een iPad en drumstel. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht bezit jij al een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Startenhuizen

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men materiële schade en schade aan iemands gezondheid. Voorbeelden zijn een kapotte tablet + kosten van een arts. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet wettelijk verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen vergoeden bedragen vanaf €1.150.000 tot zo’n €4.750.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering sluit je af vanaf €3,15 per maand. Bekijk ook OHRA.

Rechtsbijstandverzekering Startenhuizen
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict met een keukenhandel of conflict bij aankoop huis. In dat geval is het prettig dat iemand jou bijstaat zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen (bijv. problemen op het werk)
 • Woon-module (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf €27,55 tot wel €34,50 per maand in februari 2024). Het bedrag hangt af van de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Startenhuizen op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering