Woonverzekering Roodhuis Inboedel- en opstalverzekeringen, al vanaf €7,05 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed dat je een verzekering hebt afgesloten. Dankzij onze vergelijker tref je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw huis in Roodhuis. Een woonverzekering is een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Huur je? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk hier alle bekende bedrijven waaronder Centraal Beheer en ING die schade zoals bliksem, water, vandalisme, inbraak (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Roodhuis mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Wat voor schade? Nou onder andere diefstal, inbraak, storm, vandalisme, water. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte wasmachine. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als spelcomputers en warmtepomp? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Roodhuis? Start meteen de verzekeringsvergelijker. Vaak doe je dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In een dergelijk verzekeringspakket zitten doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Bedrijven zoals Europeesche + InShared verkopen dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: Overasselt verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Snel geld op je rekening

Alle premies op 1 factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-roodhuis


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Littenseradiel? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals een schuurtje zijn inbegrepen. Hierdoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Alle grote hypotheek-bedrijven willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een extra uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. stormschade en olie. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een defect strijkapparaat? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. schroeischade. Schade aan spullen in huis lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Roodhuis is altijd een risico. Kerntrekken of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade n.a.v. inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis regel je d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen lopen via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige regenval of lekkage van leidingsystemen. Je kunt last krijgen van een kapotte vriezer. Gewoonlijk worden de kosten betaald middels de inboedel- of opstalverzekering. Download de condities van de polis om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een serieuze storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Een voorbeeld daarvan kan zijn schade aan het dak. Doorgaans betreft het schade aan het huis zelf, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €415.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Roodhuis
Direct een woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw woning? Onderstaand vind je een handig stappenplan. Verzeker jouw de woning in Roodhuis gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende modules als de all risk verzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als hoekwoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Roodhuis

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Roodhuis complementeren met diverse nuttige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder spot je nuttige tips (of klik door naar: woonverzekering Nijverdal afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een aanvullende glasdekking is voor huizen als dezevaak interessant. Deze nieuwe zekerheid staat garant bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: aquaria, spiegels en iPads zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Overweeg dan de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling staat garant voor vrijwel alle type schades. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Tevens is dit alleen zo als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • de hond springt iemand omver
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst wijn over het tapijt van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je nog completer maken met een buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen thuis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het gaat hier om attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan filmapparatuur & drumstel. Let op oververzekering: wellicht bezit jij al een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Roodhuis

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Er zijn 2 soorten schades: schade aan bezittingen en schade aan iemands gezondheid. Onder andere een kapotte telefoon & ziekenhuiskosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.100.000 tot ruim €3.200.000. Meestal hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,85 (betaling per maand). Wellicht interessant: ING.

Rechtsbijstandverzekering Roodhuis
De rechtsbijstand biedt support bij uiteenlopende geschillen. Denk aan erfenis & geschillen over een motorrijtuig. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou helpt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Wij onderscheiden enkele pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een reisbureau)
 • Inkomen (bijv. bij ontslag)
 • Wonen (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict over verzekering)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €36,25 tot en met €30,55 per maand in mei 2024). Deze prijs hangt af van het pakket dat je kiest, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Roodhuis afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering