Woonverzekering Hasselt Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €7,70 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het fijn dat alles goed verzekerd is. Via de verzekeringsvergelijker stap je over naar de beste woonverzekering voor jouw huis in Hasselt. De woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je moeiteloos in een klap jouw eigendommen en huis. Woon je in een huurhuis? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Vergelijk hier alle grote aanbieders zoals ANWB en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld vandalisme, inbraak, storm, bliksem afdekken.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning snel verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Hasselt juni 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om je huis. Wat voor schade? Nou o.a. brand, diefstal, water, vandalisme, inbraak. Dit kan bijv. gaan om gestolen sieraden. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten verzeker je via de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij bent toch ook gehecht aan spullen als pc of jacks? Er zijn in de basis een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Hasselt? Begin direct met vandaag nog de verzekeringsvergelijker. Meer en meer werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In zo’n verzekeringspakket tref je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsbedrijven als ABN AMRO en Nederlanden van Nu zijn expert op het gebied van eigen pakket verzekeringen. Ook interessant: Grijpskerke verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-hasselt


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Zwartewaterland? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Let op: ook de onroerende goederen zoals tuinhuisje zijn inbegrepen. Met zo’n polis zul je veel financiële compensatie krijgen in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheek-bedrijven verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kostenposten veroorzaakt door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of omvallen van bomen. Bij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of een smerige schoorsteen? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schade door ontploffing. Schade van roerende zaken lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een huisbraak in Hasselt kan iedereen gebeuren. De afbreekmethode of een cilinder afbreken, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt naar aanleiding van inbraak / diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan alle onroerende zaken regel je middels de opstal, en ontvreemde zaken handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Hevige regenval / het stukvriezen van CV-buizen. Het gevolg kan zijn onbruikbare meubels. Normaal gesproken worden de kosten betaald met jouw inboedel- of opstalverzekering. Download de actuele polisvoorwaarden en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Maar zelden hebben we in Nederland een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte goot. Vaak gaat het om schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico tot wel €405.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Hasselt
Wil jij een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Onderstaand tref je een aantal stappen. Verzeker à la minute jouw huis in Hasselt gemakkelijk online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende modules als glasverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als recreatiewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle verzekeringen die rijmen met jouw filters. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Hasselt

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het is mogelijk dat je nog niet tevreden bent. Advies: je kunt de woonverzekering in Hasselt completer maken met diverse belangrijke aanvullende modules. Je kunt denken aan: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop spot jij nuttige details (of bezoek info over woonverzekering Eijsden afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke verzekering verzekert bij gebroken glas. Opmerking: spiegels, aquaria of mobiele telefoons zijn in de regel niet inbegrepen. Woon jij in een huurhuis? Lees het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands notebook van tafel
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit frisdrank over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering is uit te breiden met de buitenhuisdekking. Via deze module zijn de kostbaarheden niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Overijssel). Het betreft hier eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een smartphone & een muziekinstrument. Let op oververzekering: mogelijk heb jij ook een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Hasselt

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft schade aan spullen en schade aan personen. Onder andere een kapotte telefoon & fysiotherapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld jouw partner of de kinderen. Het is niet wettelijk verplicht, maar is toch wel aan te raden. Polissen bieden een dekking beginnend bij €1.300.000 tot ruim €2.550.000. Doorgaans betaal je zelfs geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €3,20 p/maand. Ga verder naar EAG Assuradeuren afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Hasselt
Het product rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld salarisaanpassing of huur- en verhuurgeschillen. Dan is het prettig dat je support krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Je kunt kiezen uit enkele pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Werk & Inkomen (bijv. conflict met het UWV)
 • Module Wonen (bijv. conflict met aannemer)
 • Module verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De premies van de verzekeraars schommelen nogal (vanaf €24,05 t/m €30,60 per maand in juni 2024). Deze prijs komt tot stand door de gekozen dekking, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Hasselt vergelijken? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering