Woonverzekering Sonnega Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €4,35 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Dankzij de vergelijkingstool achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Sonnega. Een woonverzekering is een term voor een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Woon je in een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier alle landelijke maatschappijen als bijv. Centraal Beheer en Turien en Co die schade door o.a. brand, water, inbraak, bliksem verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Sonnega juni 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld door diefstal, storm, brand, vandalisme, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan gestolen sieraden. De definitie van inboedel is alle eigendommen die “los” staan in jouw woning. Eigendommen die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders hebben wel zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als meubelen of schrijfmachine? Op dit gebied zijn er drie smaken: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Sonnega? Start meteen met meteen de vergelijker van woonverzekeringen. Meer en meer doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Hollanders nemen een populair verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket zitten vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Aon Direct of Nederlanden van Nu werken met dergelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Sevenum verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Begrijpelijk

woonverzekering-sonnega


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Weststellingwerf? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade door bijvoorbeeld brand en storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een 2e woning zijn gedekt. Daardoor zul je veel financiële compensatie krijgen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-leveranciers verstrekken geen geld zonder deze polis. Dankzij een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als stormschade en roet. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een vuile afzuigkap? Brand in huis kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je het risico van o.a. blusschade. Brandschade aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Inbraak

Een inbraak in Sonnega kan ook bij jou thuis gebeuren. Openwrikken of hengelen, je kunt het zo gek niet bedenken. De schade die je oploopt ten gevolge van een inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis regel je via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een overstroming en een kapot aquarium. Typische schade is een kapotte wasmachine. In de regel worden de kosten betaald met jouw opstal/inboedelverzekering. Check jouw condities van de polis om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Sporadisch ondervinden we een serieuze storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met forse schade. Bijvoorbeeld door losse dakpannen. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan jouw woning, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een hoog eigen risico tot om en nabij de €305.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Sonnega
Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw wensen? Onderstaand stuit je op bruikbare info. Verzeker meteen het huis in Sonnega gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (keuze uit opties als recreatiewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die rijmen met jouw ideaalplaatje. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Sonnega

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed nieuws: jij mag de woonverzekering in Sonnega complementeren met verschillende praktische aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna check jij nuttige informatie (of ga verder naar woonverzekering Prinsenbeek afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een extra verzekering voor het glas is voor zulke huizen vaak interessant. Deze unieke zekerheid is er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: spiegels, aquaria of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor bijna alle schades. Oftewel, ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • De iPad laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas rode wijn over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een erkende buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het gaat hier om eigendommen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een navigatieapparaat + gitaar. Let op oververzekering: wellicht heb jij ook een instrumentenverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Sonnega

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schades van producten en schade aan personen. Voorbeelden zijn kapotte apparatuur en therapie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Goed om te weten: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.350.000 tot wel €3.950.000. Doorgaans hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €4,05 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: BLG wonen.

Rechtsbijstandverzekering Sonnega
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met het UWV en huur- en verhuurgeschillen. Hierbij is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan een aantal verschillende mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een keukenhandel)
 • Inkomen & Werk (bijv. arbeidsconflicten)
 • Module Wonen (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (bijv. conflict met een schadehersteller)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (vanaf zo’n €33,20 tot €36,70 per maand in juni 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Sonnega op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?