Woonverzekering Pieterburen Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,30 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Via onze vergelijker tref je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Pieterburen. Jouw woonverzekering is een combinatie van een inboedel en opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus met 1 polis zowel het huis als je spullen. Heb je een huurwoning? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Check en vergelijk hier alle erkende maatschappijen waaronder ANWB en Reaal die schade als gevolg van inbraak, storm, brand, water dekken.

 • Alle bekende verzekeringen
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Pieterburen april 2024

Dankzij een inboedelverzekering ben je gedekt voor schade aan je spullen. Dan kun je denken aan schade door o.a. storm, brand, water, inbraak, vandalisme. Je moet dan denken aan bijv. een beschadigde vloer. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens zijn in het bezit van zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als tafelkleden of Xbox? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Pieterburen? Open vandaag nog de vergelijkingstool. Meer en meer gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel Nederlanders gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket zie je doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering. Bedrijven zoals ANWB en SNS faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Oud Ootmarsum verzekeringspakket.

Lage premie

Mooie pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-pieterburen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in De Marne? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade als gevolg van o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de carport zijn inbegrepen. Op basis daarvan zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor schade als waterschade en ontploffing. Dankzij een all-risk verzekering wordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting of brandstichting? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Schade van jouw eigendommen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Pieterburen kan iedereen gebeuren. De Roemeense methode of hengelen, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt naar aanleiding van diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis wordt afgehandeld via de opstal, en ontvreemde bezittingen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een kapotte wasmachine en Een lekkende vaatwasser. Het gevolg kan zijn onbruikbare meubels. In veel gevallen wordt deze schade gedekt middels de opstal/inboedelverzekering. Open de condities van de polis en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Schade door storm

Heel soms ondergaan wij een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door een gescheurde muur. In veel gevallen resulteert het in schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een hoog eigen risico tot om en nabij de €415.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Pieterburen
Gemakkelijk een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw woning? Op deze pagina ontdek je een aantal stappen. Verzeker direct jouw woning in Pieterburen moeiteloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijvoorbeeld flat). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die matchen met jouw wensen. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Pieterburen

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Tip: je kunt de woonverzekering in Pieterburen nog persoonlijker maken met verschillende handige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina check je aanvullende adviezen (ook interessant: woonverzekering Nieuwerbrug aan den Rijn afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen aan te raden. Deze additionele modulestaat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Opmerking: zaken als een aquarium of iPhones zijn in de regel niet inbegrepen. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor vrijwel alle type schades. Dat geldt dus ook bij schade die jezelf veroorzaakt. Uiteraard is dit alleen zo als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • Een Macbook laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn je bezittingen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Groningen). We spreken hier van attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Denk aan een navigatieapparaat en viool. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs bezit jij al een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Pieterburen

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de kosten van schade die je aan anderen toebrengt. Het kan gaan om schade aan eigendommen en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een kapotte laptop + ambulancevervoer. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Je bent er niet toe verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.550.000 tot wel €4.400.000. Doorgaans is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,60 p/maand. Ga verder naar Zelf dekking.

Rechtsbijstandverzekering Pieterburen
De module rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict over erfenis & geschil met de overheid over woonsituatie. In dat geval is het prettig dat je wordt geholpen zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit enkele opties.

 • Consumentenzaken (bijv. een webshop die niet levert)
 • Inkomensconflicten (bijv. problemen op het werk)
 • Module Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeersconflicten (bijv. verhalen van schade)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (vanaf €38,10 t/m €24,25 per maand in april 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Pieterburen afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?