Woonverzekering Wierum Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €6,65 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Via onze vergelijker achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Wierum. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Woon je in een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Check en vergelijk hier alle populaire verzekeraars waaronder Centraal Beheer en Turien en Co die schade door bijvoorbeeld storm, brand, bliksem, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Wierum mei 2024

Middels de inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Wat voor schade? Nou onder andere diefstal, water, inbraak, storm, vandalisme. Je kunt dan denken aan een stukke koelkast. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die “los” staan in jouw woning. Eigendommen die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens beschikken wel over deze verzekering. Iedereen gaat voorzichtig om met eigendommen als game consoles en kostuums? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Wierum? Begin direct met meteen de woonverzekeringstool. Meer en meer doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Hollanders nemen een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel is dit alles te combineren met autoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering. Aanbieders als Centraal Beheer en Zelf verkopen zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Watergang verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Grip op de kosten

woonverzekering-wierum


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Dongeradeel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als een 2e woning zijn verzekerd. Daardoor zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Veel van de hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Door middel van een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor schadeposten als schade door wateroverlast en plundering. In het geval van een all-risk polisheb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting of gaslekken? Een kleine of grote brand kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al snel hoog op. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schade door ontploffing. Schade aan roerende zaken lopen via de inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Wierum kan ook bij jou thuis gebeuren. Gaatjes boren of een deur of raam intrappen, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost naar aanleiding van diefstal / inbraak kan je beperken met een woonverzekering: braakschade aan alle onroerende zaken wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en gestolen bezittingen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Indirecte neerslag / Een kapotte vaatwasmachine. Je kunt last krijgen van een kapotte vriezer. In de regel wordt dit afgedekt middels de woonverzekering (inboedel of opstal). Check jouw actuele polisvoorwaarden en bekijk welke kostenposten gedekt zijn.


Stormschade

Af en toe ondervinden we een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Je kunt denken aan kapotte ruiten. Doorgaans gaat het om schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt werken verzekeraars met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €545.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wierum
Direct een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Op deze pagina stuit je op enkele handige tips. Verzeker à la minute de woning in Wierum moeiteloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als aansprakelijkheid
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(kies bijv. voor vrijstaande woning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle polissen die aansluiten op jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Wierum

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Adviezen: jij mag jouw woonverzekering in Wierum aanvullen met een aantal handige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hieronder bekijk je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Tuitjenhorn afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een extra glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze nieuwe zekerheid is er bij situaties van schade aan glas / ramen. Opmerking: spiegels en tablets tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor een breed scale aan schades. Dus ook schades van eigen hand. Logischerwijs gaat dit alleen op als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • De iPad laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn jouw spullen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een navigatieapparaat + sportuitrusting. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls beschik je al over een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Wierum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Het kan gaan om schades van producten en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: vlekken op kleding & therapie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Tip: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze producten vergoeden bedragen variërend van €1.000.000 tot wel €4.450.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n polis is beschikbaar vanaf €2,70 per maand. Bekijk ook HEMA polis.

Rechtsbijstandverzekering Wierum
De module rechtsbijstand geeft hulp bij uiteenlopende geschillen. Denk aan geschil met school van de kinderen & geschil met de overheid over woonsituatie. Hierbij is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende varianten.

 • Consument & wonen (bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Woonconflicten (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeersconflicten (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf €27,30 t/m €31,35 p/maand in mei 2024). De premie hangt af van het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Wierum voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering