Woonverzekering Wierden Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €5,10 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Via de vergelijkingstool achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) die je kunt afsluiten in Wierden. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal + inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig de woning én jouw inboedel. Woon je in een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Bekijk en vergelijk hier alle bekende maatschappijen zoals FBTO en InShared die schade door o.a. inbraak, vandalisme, brand, storm vergoeden.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Wierden april 2024

Dankzij een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld diefstal, storm, brand, water, inbraak. Dit kan bijv. gaan om een stukke koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle kostbaarheden die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als computers en zonnepanelen? Er zijn in de basis een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Wierden? Begin direct met direct de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In het verzekeringspakket zitten doorgaans de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, autoverzekering. Aanbieders als Allianz + OHRA zijn expert op het gebied van aantrekkelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Waspik verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-wierden


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Wierden? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Ook overige onroerende onderdelen als tuinhuisje zijn gedekt. Met zo’n polis kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in het geval van schade. Bekende hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Door middel van een (extra) uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door aanrijding of aanvaring en plundering. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Binnen roken of keukenbrand? Brand in huis is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis worden afgehandeld via de opstal.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Wierden kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of sloten hacken, je kunt het zo gek niet bedenken. De kostenpost naar aanleiding van diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: braakschade aan jouw huis handel je af via de opstal, en gestolen spullen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Indirecte neerslag / het stukvriezen van waterleidingbuizen. Het gevolg kan zijn een kapotte wasmachine. In veel gevallen wordt dit afgedekt door de inboedel/opstalverzekering. Check jouw condities van de polis en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Af en toe hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door scheuren in het metselwerk. Veelal resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt heb je te maken met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €630.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wierden
Zonder problemen een betaalbare woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw situatie? Onderstaand bekijk je enkele handige tips. Verzeker à la minute het huis in Wierden zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Wat voor soort huis is het? (keuze uit opties als studio). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Dit kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die matchen met jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Wierden

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het kan zijn dat er nog wat mist. Handig: je kunt jouw woonverzekering in Wierden complementeren met verschillende nuttige aanvullende verzekeringen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna tref je praktische specificaties (of check details over woonverzekering Tripscompagnie afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is dan aan te raden. Deze additionele verzekering staat garant bij gebroken glas. Belangrijk: een mooie spiegel en iPads worden niet meegenomen. Is de verzekering voor een huurhuis? Doorzoek in het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schades van eigen hand. Wel geldt dit alleen als het daadwerkelijk een ongelukje was. Bijvoorbeeld:

 • De iPad laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een kop koffie over een meubel van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen binnenhuis gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Overijssel). Het betreft hier attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Je moet dan denken aan een mobiele telefoon en een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk hebben jullie al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Wierden

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schades van producten en letselschade. Je kunt denken aan een gebroken ruit en ziekenhuiskosten. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die dekt schade in het verkeer. Tip: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Je bent er niet toe verplicht, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen bieden een verzekerd bedrag van €1.550.000 tot €3.800.000. Vaak hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering is beschikbaar vanaf €3,45 per maand. Bekijk ook Europeesche polis.

Rechtsbijstandverzekering Wierden
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. problemen op het werk & conflict met makelaar. In dit soort gevallen is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende modules.

 • Consumentenzaken (bijv. medische fout)
 • Werk & Inkomen (bijv. tuchtzaken)
 • Module Wonen (bijv. conflict met makelaar)
 • Verkeersconflicten (bijv. verkeersongeluk)

De premies verschillen enorm (vanaf circa €28,10 tot en met €25,20 p/maand in april 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op het type verzekering, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Wierden vergelijken? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering