Woonverzekering Westwoud Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €8,90 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Als je iets vervelends overkomt, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Via onze vergelijker achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor bewoners van Westwoud. Zo’n woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Heb je een huurwoning? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle landelijke aanbieders zoals DAK en Unigarant die schade door o.a. brand, bliksem, vandalisme, inbraak afdekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Westwoud juli 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld storm, inbraak, brand, vandalisme, water. Je kunt dan denken aan een defecte laptop. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Kostbaarheden die vastzitten aan je huis verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben ‘m wel afgesloten. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals naai- en breimachine en schoonmaakartikelen? We onderscheiden 3 varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Westwoud? Start à la minute’onze vergelijker! Meestal gaat dit hand in hand, samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten nemen een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket zie je doorgaans inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zijn er mogelijkheden voor ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals FBTO en REAAL Verzekeringen faciliteren zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Wapserveen verzekeringspakket.

Lage premie

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Snel geld op je rekening

Één maandelijkse nota

Begrijpelijk

woonverzekering-westwoud


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Drechterland? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade door o.a. brand, inbraak of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als schuur zijn gedekt. Met zo’n polis zorg je voor lagere kosten als er iets gebeurt. Veel van de hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed en olie. In het geval van een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of brand in de schoorsteen? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. schroeischade. Brandschade aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Westwoud is altijd een risico. De afbreekmethode of een cilinder afbreken, het kan op zoveel manieren. Jouw schade n.a.v. diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade aan jouw huis wordt afgehandeld via de opstalverzekering, en ontvreemde bezittingen gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Storm of een gesprongen waterleiding. Typische schade is behang dat vervangen moet worden. In de regel worden de kosten betaald door de opstal- of inboedelverzekering. Open de voorwaarden van de polis en check wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Heel soms ondervinden we een hevige storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot dak. Meestal betreft het schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €595.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Westwoud
Binnen een paar minuten een betaalbare woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw huis en wensen? Onderstaand tref je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw woning in Westwoud probleemloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende dekkingen als buitenshuisverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Wat voor soort huis is het? (kies bijv. voor etagewoning). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ontdekt hierna alle polissen die passen bij jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Westwoud

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Westwoud uitbreiden met extra interessante aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Verderop bekijk jij handige informatie (of ga verder naar woonverzekering Tjalleberd afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is dan het overwegen waard. Deze additionele polis staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Tip: spiegels, aquaria of tablets tellen niet mee. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in je huurcontract of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Overweeg dan zo’n all-risk woonverzekering. Deze module verzekert vrijwel alle type schades. Dit betekend ook: schades van eigen hand. Logischerwijs gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot iemands iPhone van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Noord-Holland). Hierbij gaat het dan om bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Hier gaat het bijv. om een filmcamera + gitaar. Let op oververzekering: mogelijk beschik je al over een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Westwoud

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan iemands gezondheid. Onder andere een vlek in de vloer & ambulancevervoer. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Tip: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten staan jou bij vanaf zo’n €1.200.000 tot wel €3.000.000. Bij veel aanbieders is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €2,60 (betaling per maand). Wellicht interessant: Aon Direct polis.

Rechtsbijstandverzekering Westwoud
De verzekering rechtsbijstand geeft hulp bij juridische problemen. Je moet dan denken aan conflict over jouw functie & conflict over pensioenuitkeringen. In dat geval kan het prettig zijn dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit grofweg 4 mogelijkheden.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een ziekenhuis)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Wonen (bijv. conflict met aannemer)
 • Verkeer-module (bijv. conflict met een automobilist)

De premies per maand lopen sterk uiteen (beginnend bij €36,85 tot €38,70 per maand in juli 2024). Deze prijs hangt af van het type verzekering, het bedrag dat je wilt afdekken en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Westwoud op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?