Woonverzekering Westhem Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,25 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Met behulp van deze pagina achterhaal je de beste woonverzekering voor jouw huis in Westhem. Zo’n woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket gestopt. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Meestal heb je dan alleen een inboedelverzekering nodig. Vergelijk hier alle populaire partijen zoals bijvoorbeeld Huis In Eén Verzekeringen en ING die schade door bijvoorbeeld inbraak, storm, vandalisme, water vergoeden.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Westhem juli 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Schade die wordt gedekt is bijvoorbeeld door water, diefstal, inbraak, storm, vandalisme. Handig bijvoorbeeld in het geval van een beschadigde vloer. Onder inboedel verstaan we alle eigendommen die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Eigendommen die aan het huis vastzitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben ‘m wel afgesloten. Wie is er nu niet zuinig op eigendommen als zonwering of Xbox? Er zijn in de basis 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Westhem? Start à la minute’onze vergelijker! Meestal gaat dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens nemen een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In een verzekeringspakket zitten meestal de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel kan je dit combineren met reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Verzekeringsbedrijven als Allianz en Univé hanteren zulke pakket verzekeringen. Check ook: Wanneperveen verzekeringspakket.

Voordelig

Mooie pakketkorting

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

Alles in 1 automatische incasso

Begrijpelijk

woonverzekering-westhem


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Súdwest-Fryslân? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als een tweede woning zijn verzekerd. Via deze verzekering kom je niet voor enorme kosten te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bekende hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten n.a.v. schade door storm of poging tot inbraak. Bij een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

In huis roken of een fout in het elektriciteitsnet? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten zijn vaak enorm. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Brandschade aan jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een inbraak in Westhem kan ook jou overkomen. Openwrikken of hengelen, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade n.a.v. een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen regel je via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Extreme regenval of een lekkende kraan. Typische schade is een onbruikbare wasmachine. Normaal gesproken worden de kosten betaald via de woonverzekering (inboedel of opstal). Bestudeer de voorwaarden van de polis en ontdek wat er inbegrepen is.


Stormschade

Maar zelden hebben we in Nederland een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. De consequentie kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door een kapotte schoorsteen. Meestal heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Zodra je stormschade claimt geldt er vaak een behoorlijk eigen risico oplopend tot €635.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Westhem
Snel een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Op deze pagina vind je een aantal stappen. Verzeker meteen jouw woning in Westhem probleemloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als een all risk polis
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld monumentaal pand). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die rijmen met jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Westhem

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je een specifieke dekking mist. Goed nieuws: jij mag jouw woonverzekering in Westhem completer maken met extra handige aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hieronder bekijk je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Tilligte afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze mogelijke polis verzekert in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: aquaria, spiegels en smartphones worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Bekijk in de huurovereenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering is er voor bijna alle denkbare schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je nog completer maken met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn de kostbaarheden niet alleen in je woning afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het betreft hier spullen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een iPad en een verrekijker. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk hebben jullie al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Westhem

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor kosten van schade die je bij anderen veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Onder andere besmeurde meubels en medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Tip: deze verzekering keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook als dit gebeurt door de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze producten verzekeren een bedrag beginnend bij €1.050.000 tot wel €2.700.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is beschikbaar vanaf €3,55 (per maand). Check ook ABN AMRO polis.

Rechtsbijstandverzekering Westhem
De verzekering rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld geschil met school van de kinderen en conflict over verzekering. Dan kan het prettig zijn dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Wij onderscheiden allerlei pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een reisbureau)
 • Module werk (bijv. geschil over de uitkering)
 • Module Wonen (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeer (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €24,75 tot €28,95 p/maand in juli 2024). De prijs hangt af van de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Westhem online afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering