Woonverzekering Westergeest Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €5,90 per maand

Wonen zonder stress? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed om een verzekering te hebben. Via deze pagina vind je de beste woonverzekering voor bewoners van Westergeest. Een woonverzekering is een combinatieverzekering van een inboedel + opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle populaire maatschappijen als bijv. Allianz en Lancyr die schade zoals storm, bliksem, inbraak, brand dekken.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Westergeest juli 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Schade die wordt gedekt is bijv. storm, brand, diefstal, water, inbraak. Dit kan bijv. gaan om schade aan keukenapparatuur. Met inboedel bedoelen we alle spullen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Spullen die die daadwerkelijk “vast” zitten dek je af met een opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter veel huishoudens hebben ‘m wel afgesloten. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals gordijnrails en schoenen? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Westergeest? Start meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel gaat dit hand in hand, in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens kiezen voor een populair verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket zitten bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens sluit je dit tezamen af met reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Delta Lloyd of Reaal faciliteren zulke pakket verzekeringen. Check ook: Wachtum verzekeringspakket.

Laagste prijs

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Eén factuur

Begrijpelijk

woonverzekering-westergeest


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Kollumerland en Nieuwkruisland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een vakantiewoning zijn gedekt. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel van de hypotheekaanbieders verplichten deze polis. Aan de hand van een (extra) uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schadeposten als hagelschade en plundering. Dankzij een all-risk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een oververhitte elektrische deken? Brand rondom de woning kan iedereen overkomen. De kosten zijn al snel erg hoog. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. blikseminslag. Schade van spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een inbraak in Westergeest is altijd een risico. De Bulgaarse methode of een deur forceren, er zijn allerlei opties. Jouw schade ten gevolge van inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade aan de woningloopt d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Lekkage aan de dakgoot of een gesprongen waterleiding. Het gevolg kan zijn een onbruikbare wasmachine. Normaliter wordt deze schade gedekt middels de opstal/inboedelverzekering. Open de actuele polisvoorwaarden en check wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Heel soms hebben we in Nederland een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade aan jouw huis. Denk maar aan scheuren in het metselwerk. Vaak resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico die oploopt tot €625.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Westergeest
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Hier ontdek je bruikbare info. Verzeker jouw jouw onderkomen in Westergeest zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Wat voor soort huis is het? (bijvoorbeeld hoekwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle mogelijkheden die in lijn zijn met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Westergeest

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Tip: je kunt jouw woonverzekering in Westergeest completer maken met verschillende interessante aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder vind je nuttige info (of bekijk woonverzekering Thesinge afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook de glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is voor zulke huizen aan te raden. Deze nieuwe verzekering betaalt uit bij gebroken glas. Opmerking: spiegels, aquaria of smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering dekt een breed scale aan schades. Dit betekend ook: schades van eigen hand. Wel gaat dit alleen op als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • jouw hond bijt een familielid
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst bier over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering is aan te vullen met een speciale buitenhuisdekking. Op die manier zijn alle eigendommen niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het betreft hier eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een spelcomputer en gitaar. Waak voor oververzekering: dikwijls heb jij ook een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Westergeest

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men materiële schade en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan een barst in het scherm en ook therapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Dergelijke polissen staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.500.000 tot wel €4.850.000. Bij veel aanbieders geldt er geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €3,30 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Reaal pakket.

Rechtsbijstandverzekering Westergeest
De verzekering rechtsbijstand geeft ondersteuning bij juridische aanvaringen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict over erfenis of conflicten over huur. Daarbij wordt het als prettig ervaren dat iemand jou helpt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan meerdere modules.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een reisbureau)
 • Inkomen & Werk (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woon-module (bijv. geschillen met de buren)
 • Verkeer (bijv. geschillen over een motorrijtuig)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen nogal (startend vanaf €25,40 tot en met €27,75 p/maand in juli 2024). De premie vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Westergeest afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?