Woonverzekering Wachtum Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €6,05 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Vanzelfsprekend, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het wel zo fijn om een verzekering te hebben. Met behulp van deze website achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw woning in Wachtum. Een woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Beschik je over een huurhuis? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle populaire verzekeraars zoals Europeesche en ZLM die schade door o.a. water, storm, brand, vandalisme vergoeden.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Wachtum juli 2024

Via een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door o.a. vandalisme, storm, water, diefstal, brand. Dit kan bijv. gaan om een defecte computer. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar veel mensen zijn in het bezit van zo’n polis. Wie is er nu niet zuinig op spullen als horloges en iPad? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Wachtum? Begin direct met vandaag nog de vergelijkingstool. Meer en meer werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen nemen een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en gemakkelijk te begrijpen. In het verzekeringspakket zitten meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering, motorverzekering. Bedrijven zoals Allsecur + Verzekeruzelf.nl hanteren eigen pakket verzekeringen. Check ook: Vianen verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-wachtum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Coevorden? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm en inbraak. Ook overige onroerende onderdelen als een vakantiewoning zijn afgedekt. Via deze verzekering kom je niet voor enorme kosten te staan als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Via een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij schade als storm of diefstal. Meer zekerheid? Met een allrisk opstalverzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Brand tijdens het koken of een smerige schoorsteen? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kosten voor herstel lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering dek je het risico van o.a. blikseminslag. Brandschade aan jouw bezittingen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Wachtum kan zomaar gebeuren. De Flippermethode of een deur forceren, dieven zijn zeer vindingrijk. De kostenpost naar aanleiding van diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan het huis loopt via de opstal, en gestolen kostbaarheden gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkend dag of het stukvriezen van CV-buizen. Een mogelijke schadepost is behang dat vervangen moet worden. Meestal worden de kosten betaald middels de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Maar zelden hebben we te maken met een serieuze storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn hevige schade. Bijvoorbeeld door een kapot dak. In veel gevallen is het schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een hoger eigen risico tot circa €420.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wachtum
Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Hier vind je meer informatie. Verzeker meteen het huis in Wachtum zonder problemen online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als glasverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Wachtum

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed nieuws: je kunt de woonverzekering in Wachtum nog persoonlijker maken met een paar handige aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Hierna doorzoek jij aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Stein afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een speciale glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Zo’n extra glas polis is dan aan te raden. Deze additionele dekkingbetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Let op: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Lees het ondertekende contract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan ga je voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Je stoot iemands telefoon van tafel
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met een speciale buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn jouw spullen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Drenthe). Voorbeelden hiervan zijn eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een mobiele telefoon + een verrekijker. Let op oververzekering: mogelijkerwijs heb jij ook een tablet verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Wachtum

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en letselschade. Je kunt denken aan een kapotte vaas en ook ziekenhuiskosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Handig: deze module vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen bieden een dekking vanaf €1.500.000 oplopend tot €3.100.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €3,10 per maand. Bekijk ook Centraal Beheer afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Wachtum
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict met een keukenhandel of terugvorderen van schade. In dit soort gevallen is het prettig dat je support krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Er bestaan allerlei modules.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict over erfenis)
 • Inkomensconflicten (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Woonconflicten (bijv. conflict over wonen)
 • Verkeer-module (bijv. verhalen van schade)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (vanaf €31,20 tot wel €36,95 p/maand in juli 2024). Het tarief wordt gebaseerd op de modules, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Wachtum voor jou? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?