Woonverzekering Wergea Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €4,25 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed om een verzekering te hebben. Via deze pagina vind je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Wergea. Het concept woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal + inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je moeiteloos zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk meteen alle erkende aanbieders als Bruns ten Brink en SNS die schade door o.a. bliksem, vandalisme, storm, inbraak dekken.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Wergea mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Je bent gedekt tegen schade door bijv. brand, water, diefstal, storm, inbraak. Je moet dan denken aan bijv. schade aan muziekinstrumenten. Met inboedel bedoelen we alle zaken die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als cd-speler en haarföhn? Bij veel verzekeraars kies je uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Zoek jij een goede inboedelverzekering Wergea? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. Vaak doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer consumenten combineren de polissen en gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een speciale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en transparant. In jouw verzekeringspakket vind je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook brommerverzekering, reisverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Bruns ten Brink + Univé hebben veel ervaring met zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Vroomshoop verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Grip op de kosten

woonverzekering-wergea


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Leeuwarden? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als bijgebouwen zijn inbegrepen. Via deze verzekering zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Bijna alle hypotheekverstrekkers verplichten deze polis. Door middel van een (extra) uitgebreide polis kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten n.a.v. schade door wateroverlast en diefstal. Bij een all-risk polisis bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of spelen met vuur? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld doorbranden van apparatuur. Brandschade aan jouw bezittingen lopen via de inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een diefstal in Wergea kan ook bij jou thuis gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade vanwege inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan de woninghandel je af met de opstalverzekering, en gestolen eigendommen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een kapotte wasmachine / het stukvriezen van waterleidingbuizen. Typische schade is een ondergelopen kelder. In de regel worden dergelijke kosten vergoed d.m.v. de opstal/inboedelverzekering. Raadpleeg de actuele polisvoorwaarden en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Af en toe ondervinden we een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn aanzienlijke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. kapotte ruiten. Vaak betreft het schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €465.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Wergea
Direct een woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Hier vind je bruikbare info. Verzeker à la minute de woning in Wergea probleemloos online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer optioneel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Kies voor koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. woonboerderij). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die matchen met jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Wergea

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Onze adviseur: je kunt de woonverzekering in Wergea complementeren met een paar interessante aanvullende polissen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Verderop check jij nuttige specificaties (of check details over woonverzekering Ter Idzard afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is de glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is voor huizen als dezede moeite. Deze unieke modulestaat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: aquaria, spiegels en iPads worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurovereenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling is er voor vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schades van eigen hand. Tevens geldt dit alleen als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • jouw kind fietst tegen een auto aan
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met een handige buitenhuisdekking. Via deze module zijn alle eigendommen niet alleen binnenhuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het gaat hier om eigendommen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een mobiele telefoon of een verrekijker. Let op oververzekering: wellicht heb jij ook een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Wergea

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit betreft materiële schade en schade aan personen. Je kunt denken aan een deuk in de auto of ziekenhuiskosten. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: de aansprakelijkheid vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan jouw partner of de kinderen. Je bent er niet toe verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen staan jou bij vanaf zo’n €1.300.000 tot wel €2.750.000. Doorgaans geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €3,45 per maand. Bekijk ook EAG Assuradeuren pakket.

Rechtsbijstandverzekering Wergea
De module rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld als je werkgever failliet gaat of conflict na autoschade. Dan kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden een aantal verschillende opties.

 • Consumentenzaken (bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Inkomen (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer-module (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies van de verzekeraars zijn zeer wisselend (vanaf €27,35 tot wel €37,10 p/maand in mei 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de grootte van het pakket, het geldbedrag dat je verzekert, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Wergea online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?