Woonverzekering Weidum Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €7,00 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je verzekerd bent. Dankzij onze vergelijker achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor jouw woning in Weidum. De woonverzekering is een combinatie van een inboedel + opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle erkende maatschappijen als Ditzo en Turien en Co die schade als gevolg van inbraak, bliksem, brand, vandalisme dekken.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Weidum april 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker jij al jouw spullen. Wat voor schade? Nou o.a. vandalisme, storm, brand, diefstal, water. Handig bijvoorbeeld in het geval van een kapotte TV. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die je niet zomaar kunt meenemen kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met kostbaarheden als naai- en breimachine of kampeeruitrusting? In de regel kan je kiezen uit een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Weidum? Start meteen met meteen onze vergelijker! In de regel doe je dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer Hollanders kiezen voor een zogenaamd verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een zogenoemde pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en simpel af te sluiten. In zo’n verzekeringspakket vind je doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms zijn er mogelijkheden voor reisverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering. Verzekeringsbedrijven als Huis In Eén Verzekeringen of Independer verkopen dergelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Vortum-Mullem verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-weidum


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Littenseradiel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Jouw woning verdient een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de garage zijn gedekt. Met zo’n polis kom je niet voor enorme kosten te staan als je woning iets overkomt. Bijna alle hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door windstormen (vanaf windracht 7) of olie. Via een all-risk polisis bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een oververhitte elektrische deken? Een kleine of grote brand is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Dankzij een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. brandschade. Brandschade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Weidum kan iedereen gebeuren. De Flippermethode of Lock picking, dieven zijn zeer vindingrijk. Jouw schade n.a.v. diefstal dek je af met een woonverzekering: beschadigingen aan de woningregel je via de opstalverzekering, en afgenomen eigendommen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekkend dag en het stukvriezen van CV-buizen. Typische schade is een kapotte droger. In veel gevallen wordt dit afgedekt met jouw inboedel/opstalverzekering. Open de polisvoorwaarden en bekijk wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een serieuze storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in hevige schade. Denk maar aan een kapotte schutting. Vaak resulteert het in schade aan het huis zelf, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een hoger eigen risico die oploopt tot €565.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Weidum
Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Onderstaand tref je bruikbare info. Verzeker jouw het huis in Weidum eenvoudig online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstand
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (kies bijv. voor hoekwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijvoorbeeld Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet nu alle mogelijkheden die passen bij jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Weidum

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Soms is het zo dat je nog niet tevreden bent. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Weidum complementeren met meerdere belangrijke aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna vind jij aanvullende specificaties (of check details over woonverzekering Tegelen afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval het overwegen waard. Deze unieke dekkingis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Advies: spiegels, aquaria of smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering betaalt uit bij een breed scale aan schades. Oftewel, ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Tevens is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • jouw konijn knaagt iets stuk bij de buren
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met een speciale buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Friesland). Het betreft hier kostbaarheden die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk aan een tablet + jouw golfspullen. Pas op voor oververzekeren: wellicht beschik je al over een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Weidum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Denk dan aan behang dat moet worden vervangen en geneesmiddelen. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook als dit gebeurt door gezinsleden, een logé of de kat. Je bent er niet toe verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Dergelijke polissen verzekeren een bedrag vanaf €1.400.000 oplopend tot €3.300.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €4,10 (per maand). Check ook BLG wonen pakket.

Rechtsbijstandverzekering Weidum
Het product rechtsbijstand geeft hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan pensioenuitkering en conflict met aannemer. Daarbij is het prettig dat je advies krijgt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Jij hebt de keuze uit allerlei mogelijkheden.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Module werk (bijv. studiefinanciering)
 • Woon-module (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Module verkeer (bijv. conflict over verzekering)

De maandelijkse premies zijn zeer wisselend (beginnend bij €25,95 tot €34,20 per maand in april 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van de modules, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Weidum op maat? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering