Woonverzekering Wanswerd Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €6,80 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het goed dat je verzekerd bent. Met behulp van onze vergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor inwoners van Wanswerd. De woonverzekering is een term voor een opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw spullen en jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? De inboedelverzekering is dan (vaak) afdoende. Vergelijk hier online alle erkende bedrijven als bijv. BLG wonen en Reaal die schade door bijvoorbeeld vandalisme, inbraak, storm, brand dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Wanswerd juli 2024

Middels de inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijv. water, inbraak, storm, brand, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigde vloer. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten lopen via de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, echter ruim 80% van de huishoudens hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als kruiden en iPad? In de regel kan je kiezen uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wat is nu een een goede inboedelverzekering Wanswerd? Open à la minute’onze vergelijker! Vaak doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen combineren de polissen en gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en transparant. In een verzekeringspakket zitten meestal de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel neemt men hierbij ook brommerverzekering, ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals HEMA + ING verkopen eigen pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Velsen-Zuid verzekeringspakket.

Lage premie

Hoge pakketkortingen

Centrale klantenservice

Adequate afhandeling

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-wanswerd


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in Ferwerderadiel? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Hierbij hoort een goede verzekering. Een opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade als gevolg van brand, storm, water, diefstal. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw tuinhuisje zijn verzekerd. Met zo’n polis wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. De meeste hypotheek-leveranciers verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij kosten bijvoorbeeld door waterschade en poging tot inbraak. In het geval van een allrisk verzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een fout in het elektriciteitsnet? Brand rondom de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Via een brandverzekering dek je het risico van o.a. schade door ontploffing. Brandschade aan jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Wanswerd kan iedereen gebeuren. Insluipen of een deur forceren, er zijn allerlei mogelijkheden. De schade die je oploopt n.a.v. inbraak / diefstal wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: schade aan het huis gaat middels de opstal, en ontvreemde zaken gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Veel neerslag en Een defecte vaatwasmachine. Het gevolg kan zijn een onbruikbare droger. Meestal wordt dit afgedekt via de woonverzekering (inboedel of opstal). Download de actuele polisvoorwaarden en achterhaal in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een flinke storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met forse schade. Denk maar aan een kapotte schutting. Vaak betreft het schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm geldt er vaak een verhoogd eigen risico tot circa €260.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Wanswerd
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hieronder ontdek je bruikbare info. Verzeker vandaag nog het huis in Wanswerd zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende modules als een all risk polis
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als hoekwoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Borg certificaat.
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw ideaalplaatje. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Wanswerd

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Wanswerd complementeren met diverse handige aanvullende verzekeringen. Je kunt denken aan: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Onderstaand tref je nuttige details (of bezoek info over woonverzekering Stavoren afsluiten).

Glasverzekering

Wat veel mensen afsluiten is een extra glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie het overwegen waard. Deze mogelijke zekerheid is er bij situaties van schade aan glas / ramen. Goed om te weten: zaken als een aquarium of smartphones tellen niet mee. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in je huurcontract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Natuurlijk betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • jouw hond bijt een familielid
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst een kop koffie over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je uitbreiden met een handige buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen in je woning gedekt voor inbraak en schades, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld filmapparatuur en viool. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs beschik je al over een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Wanswerd

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan eigendommen en schade aan het lichaam. Voorbeelden zijn behang dat moet worden vervangen & kosten van een ziekenhuis. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan jou bij van €1.050.000 oplopend tot €4.750.000. Vaak geldt er geen eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,65 per maand. Bekijk ook ABN AMRO afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Wanswerd
De rechtsbijstand geeft hulp bij problemen op juridisch gebied. Dit is relevant bij o.a. een webshop die niet levert of huur- en verhuurgeschillen. In dat geval is het belangrijk dat je support krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Jij hebt de keuze uit een aantal verschillende opties.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over adoptie)
 • Inkomensconflicten (bijv. conflict over pensioenuitkeringen)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. conflict bij het bouwen van een huis)
 • Verkeer (denk aan conflict met een autodealer)

De maandelijkse premies fluctueren behoorlijk (beginnend bij €38,30 tot en met €24,95 p/maand in juli 2024). De prijs komt tot stand door het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Wanswerd voor jou? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?