Woonverzekering Waal Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €5,15 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als je iets vervelends overkomt, dan is het wel zo fijn om een verzekering te hebben. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Waal. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel- en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Woon je in een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Bekijk en vergelijk hier alle populaire aanbieders waaronder BLG wonen en Turien en Co die schade veroorzaakt door water, vandalisme, storm, bliksem afdekken.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Waal april 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld water, inbraak, diefstal, vandalisme, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van contant geld en waardebonnen. Met inboedel bedoelen we alle kostbaarheden die zonder breek- of sloopwerk weggehaald kunnen worden. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als tv of pantalons? Bij veel verzekeraars kies je uit een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Waal? Begin direct met à la minute’onze vergelijker! In de regel doe je dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel consumenten combineren de polissen en gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In het verzekeringspakket zitten doorgaans de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel zijn er mogelijkheden voor ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, autoverzekering, reisverzekering. Aanbieders als Allsecur + London Verzekeringen werken met soortgelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Ven-Zelderheide verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Schade snel afgehandeld

1 maandelijkse rekening

Transparant en duidelijk

woonverzekering-waal


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Molenwaard? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade door brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als de carport zijn inclusief. Mede hiervoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. De meeste hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een (extra) uitgebreide polis ben je gedekt tegen kosten bijvoorbeeld door aanrijding of aanvaring en brandblussing. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles verzekerd, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of een schoorsteenbrand? Brand kan ook jou gebeuren. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schade door ontploffing. Brandschade aan jouw bezittingen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan huis dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Een diefstal in Waal kan ook jou overkomen. Flipperen of hengelen via brievenbus, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade door inbraak aan de woninggaat d.m.v. de opstalpolis, en gestolen kostbaarheden worden betaald via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Lekkage aan het dak of een lekkende leiding. Een mogelijke schadepost is een onbruikbare vriezer. Normaliter wordt dit afgedekt d.m.v. de inboedel- of opstalverzekering. Download de polisvoorwaarden om te zien in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Af en toe hebben we in Nederland een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte schutting. Meestal resulteert het in schade aan de buitenkant van het huis, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade moet je rekening houden met een behoorlijk eigen risico oplopend tot €355.

Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten in Waal
Moeiteloos een woonverzekering afsluiten die past bij jouw wensen? Hier ontdek je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog jouw huis in Waal gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende opties als aansprakelijkheid
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(bijv. vrijstaand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Borg certificaat.
 9. Je checkt meteen alle mogelijkheden die passen bij jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Waal

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Het is mogelijk dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Advies: jij mag de woonverzekering in Waal completer maken met meerdere interessante aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna tref jij handige details (of bezoek info over woonverzekering Steenbergen afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een dergelijke glasmodule is voor zulke huizen vaak interessant. Deze mogelijke modulestaat je bij in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: spiegels, aquaria of mobiele telefoons zijn meestal niet afgedekt. Woon jij in een huurhuis? Raadpleeg de huurovereenkomst of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze aanvulling betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een smartphone laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met een buitenhuisdekking. Op die manier zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Zuid-Holland). Hierbij gaat het dan om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Hier gaat het bijv. om een tablet en een muziekinstrument. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijkerwijs heb jij ook een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Waal

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor schades bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan eigendommen en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte vaas en ziekenhuiskosten. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, tevens ook indien dit is veroorzaakt door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen bieden een dekking van €1.200.000 tot €3.700.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €2,50 (per maand). Check ook Allianz afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Waal
De verzekering rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Dit is relevant bij o.a. een product dat je gekocht hebt en als je iets overkomt in het verkeer. In dat geval is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Er bestaan een aantal verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. erfrechtgeschillen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. salarisaanpassing)
 • Wonen (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (denk aan conflict na autoschade)

De maandelijkse premies lopen sterk uiteen (beginnend bij €26,25 oplopend tot €37,30 p/maand in april 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Waal afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?