Woonverzekering Waaksens Opstal- en inboedelverzekering, vanaf €6,65 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker stap je over naar de beste woonverzekering voor jouw huis in Waaksens. Zo’n woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle grote verzekeraars zoals Aon Direct en SNS die schade door o.a. brand, inbraak, storm, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Alle erkende maatschappijen
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Waaksens juli 2024

Door middel van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Wat voor schade? Nou bijv. water, vandalisme, diefstal, inbraak, brand. Handig bijvoorbeeld in het geval van gebroken servies. De definitie van inboedel is alle spullen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Eigendommen die je niet zomaar kunt meenemen verzeker je via de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan inboedel zoals kapstok en schrijfmachine? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Waaksens? Gebruik hiervoor direct de vergelijkingstool. In de regel gaat dit hand in hand, tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen gaan voor een zogeheten verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een totale pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals FBTO of Unigarant faciliteren eigen pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Velserbroek verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

1 overzichtelijke polis

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Begrijpelijk

woonverzekering-waaksens


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Littenseradiel? Dan is dit je heel wat waard. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn gedekt. Op basis daarvan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheekverstrekkers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet in de problemen bij kosten n.a.v. hagelschade of poging tot inbraak. Meer zekerheid? Met een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Binnen roken of een oververhitte frituurpan? Brand rondom de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan lopen al snel hoog op. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Brandschade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Waaksens kan ook jou gebeuren. De afbreekmethode of hengelen, er zijn allerlei opties. De schade die je oploopt naar aanleiding van diefstal / inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: braakschade aan jouw huis wordt afgehandeld d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Extreme regenval en een kapotte kit voeg. Een mogelijke schadepost is een kapotte wasmachine. Normaliter worden de kosten betaald door de opstal/inboedelverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van de polis en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Sporadisch hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met aanzienlijke schade. Denk maar aan een kapotte schoorsteen. Doorgaans is het schade aan jouw woning, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een hoger eigen risico die oploopt tot €675.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Waaksens
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Hier ontdek je bruikbare info. Verzeker jouw jouw huis in Waaksens probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. twee-onder-een-kapwoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die passen bij jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Waaksens

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Tip: jij mag de woonverzekering in Waaksens completer maken met een aantal handige aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand doorzoek je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Stedum afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een all-risk glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is in een dergelijke situatie aan te raden. Deze nieuwe zekerheid staat garant bij situaties van schade aan glas / ramen. Vergeet niet: spiegels en iPads zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in het ondertekende contract of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze is er voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Oftewel, ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Vanzelfsprekend is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Denk aan:

 • Je stoot iemands Macbook van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je complementeren met de buitenhuisdekking. Zodoende zijn jouw spullen niet alleen in je woning afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een filmcamera & een muziekinstrument. Pas op voor oververzekeren: mogelijk heb jij ook een tablet verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Waaksens

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan eigendommen en letselschade. Hierbij kan jij denken aan: behang dat moet worden vervangen en therapie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: de aansprakelijkheid vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Deze modules verzekeren een bedrag vanaf zo’n €1.100.000 tot €4.850.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €3,25 (per maand). Check ook Aegon afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Waaksens
De polis rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij problemen op juridisch gebied. Denk aan studiefinanciering en verkeersongeluk. Daarbij wordt het als prettig ervaren dat je wordt ondersteund waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan verschillende varianten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over adoptie)
 • Werk & Inkomen (bijv. studiefinanciering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. huur- en verhuurgeschillen)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict na autoschade)

De premies verschillen enorm (vanaf €24,20 tot €31,75 p/maand in juli 2024). De premie hangt af van de modules, het verzekerde bedrag, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Waaksens vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?