Woonverzekering Vollenhove Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €7,80 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het wel zo fijn om een verzekering te hebben. Door gebruik te maken van deze pagina tref je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Vollenhove. Een woonverzekering is een samenvoeging van een opstal en inboedelverzekering. Niet zelden wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan heb je aan een inboedelverzekering voldoende. Check en vergelijk hier alle erkende verzekeraars zoals bijvoorbeeld Ditzo en Zelf die schade als gevolg van inbraak, bliksem, brand, water dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Vollenhove juni 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door brand, inbraak, vandalisme, water, storm. Je kunt dan denken aan een defecte koelkast. Met de term inboedel omschrijven we alle bezittingen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Bezittingen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als kookboeken en zonnebank? Op dit gebied zijn er een aantal varianten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Zoek jij een goede inboedelverzekering Vollenhove? Open direct de vergelijkingstool. Meestal werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal consumenten nemen een handig verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In een verzekeringspakket zie je meestal de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Eventueel neemt men hierbij ook brommerverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals EAG Assuradeuren + Unigarant faciliteren aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Valburg verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-vollenhove


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Steenwijkerland? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw woning tegen schade voortkomend uit brand, storm, water, diefstal. Goed om te weten: ook aanvullende onroerende zaken als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Op basis daarvan kom je niet voor enorme kosten te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bijna alle hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door blikseminslag of diefstal. Meer zekerheid? Met een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

In huis roken of spelen met vuur? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn vaak enorm. Via een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. gevolgschade. Schade als gevolg van brand aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Vollenhove kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of sloten hacken, het kan op zoveel manieren. Jouw schade n.a.v. een inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan alle onroerende zaken gaat met de opstalverzekering, en gestolen bezittingen lopen via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een kapotte wasmachine of een kapotte kit voeg. Een mogelijke schadepost is onbruikbare apparatuur. Normaliter worden de kosten betaald d.m.v. de inboedel- of opstalverzekering. Open de polisvoorwaarden en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Maar zelden ondergaan wij een fikse storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het kan resulteren in schade aan jouw huis. Denk maar aan scheuren in de muur. Vaak is het schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een hoog eigen risico die oploopt tot €625.

Snel een goedkope woonverzekering afsluiten in Vollenhove
Wil jij een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Hierna ontdek je een aantal stappen. Verzeker direct het huis in Vollenhove moeiteloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Selecteer eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Kies het type woning (dit kan zijn hoekwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die passen bij jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Vollenhove

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Handig: je kunt jouw woonverzekering in Vollenhove complementeren met extra praktische aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Verderop spot jij aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Spaarndam afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Heb je veel glas in huis? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen de moeite. Deze additionele modulebetaalt uit bij situaties van schade aan glas / ramen. Tip: een mooie spiegel en tablets dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Dan neem je een all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor bijna alle schades aan je huis en inboedel. Dus ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Natuurlijk is dit alleen zo als het om een ongeluk gaat. Voorbeelden van situaties:

 • Een Macbook laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst wijn over het tapijt van de buur vrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is aan te vullen met de buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Overijssel). Hierbij gaat het dan om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Onder andere een spelcomputer en een gehoorapparaat. Waak voor oververzekering: misschien heb jij ook een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Vollenhove

Via een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je aan anderen toebrengt. We hebben het hier vaak over materiële schade en schade aan personen. Denk dan aan kapotte apparatuur en geneesmiddelen. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze polis keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, echter ook als dit te wijten is aan gezinsleden, een logé of de kat. Het is niet wettelijk verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf zo’n €1.200.000 tot €4.350.000. BIj de meeste verzekeraars geldt er geen eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €2,55 (per maand). Check ook FBTO.

Rechtsbijstandverzekering Vollenhove
De rechtsbijstand ondersteunt bij juridische problemen. Je moet dan denken aan geschillen binnen de familie & terugvorderen van schade. In dit soort gevallen wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit allerlei opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met de gemeente)
 • Werk & Inkomen (bijv. geschil over de uitkering)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer (bijv. verkeersongeluk)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (vanaf zo’n €28,05 tot en met €35,45 per maand in juni 2024). Het bedrag komt tot stand door de grootte van het pakket, het te verzekeren bedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Vollenhove voor jou? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering