Woonverzekering Utrecht Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €4,95 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelfsprekend, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als je iets vervelends overkomt, dan is het goed dat je verzekerd bent. Via onze vergelijker achterhaal je de beste woonverzekering (met een lage premie) voor bewoners van Utrecht. Jouw woonverzekering is een pakket van een opstal- en een inboedelverzekering. In veel gevallen wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier alle erkende verzekeraars zoals bijvoorbeeld ABN AMRO en Klaverblad die schade door o.a. brand, inbraak, storm, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Snel vergelijken en overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Utrecht juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld inbraak, vandalisme, storm, diefstal, brand. Je kunt dan denken aan een stukke wasmachine. Onder inboedel verstaan we alle bezittingen die “los” staan in jouw woning. Zaken die vastgenageld zitten aan je woning behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter ruim 80% van de huishoudens hebben wel zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan eigendommen als pannen of keukentafel? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Utrecht? Start vandaag nog de verzekeringsvergelijker. In de regel doet men dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer consumenten nemen een handig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een unieke pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en gemakkelijk te begrijpen. In zo’n verzekeringspakket zitten vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, autoverzekering, motorverzekering, reisverzekering, brommerverzekering. Bedrijven zoals Delta Lloyd en ING zijn expert op het gebied van zulke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Teuge verzekeringspakket.

Laagste prijs

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-utrecht


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Utrecht? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een vakantiewoning zijn afgedekt. Met zo’n polis zorg je voor lagere kosten in het geval van schade. Alle grote hypotheek-bedrijven stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door storm vanaf windkracht 7 en vandalisme. Dankzij een allrisk verzekering heb je de meest complete dekking, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Roken in huis of een defecte magnetron? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kostenposten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. gevolgschade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Utrecht is niet leuk, maar kan gebeuren. De Flippermethode of hengelen, er zijn allerlei opties. Jouw schade naar aanleiding van een inbraak dek je af met een woonverzekering: schade aan jouw woning gaat d.m.v. de opstalpolis, en gestolen spullen regel je via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekkend dag en een lekkende kraan. Je kunt last krijgen van een opbollende vloer. Normaal gesproken worden dergelijke kosten verzekerd door de inboedel- of opstalverzekering. Bestudeer de polisvoorwaarden en bekijk in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Zelden hebben we te maken met een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. De consequentie kan zijn schade rondom het huis. Denk maar aan een kapot dak. Doorgaans gaat het om schade aan jouw woning, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm moet je rekening houden met een hoog eigen risico oplopend tot €495.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Utrecht
Direct een geschikte woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Op deze pagina vind je een aantal stappen. Verzeker vandaag nog jouw huis in Utrecht moeiteloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Markeer optioneel aanvullende opties als de all risk verzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (kies bijv. voor 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die aansluiten op jouw eisenpakket. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Utrecht

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Onze adviseur: jij mag de woonverzekering in Utrecht completer maken met enkele belangrijke aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Hierna bekijk jij praktische specificaties (of check details over woonverzekering Sellingen afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Een aanvullende glasdekking is in een dergelijke situatie vaak interessant. Deze unieke polis staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Opmerking: spiegels en iPads tellen niet mee. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze module staat garant voor bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar jij zelf schuldig aan bent. Logischerwijs betaalt de verzekeraar alleen als iets per ongeluk gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Een notebook laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas rode wijn over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering mag je aanvullen met een handige buitenhuisdekking. Zodoende zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Utrecht). We spreken hier van attributen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Onder andere een fotocamera & een gehoorapparaat. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: mogelijk heb je al een ipad-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Utrecht

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Er zijn 2 soorten schades: schades van producten en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een onbruikbare bank en geneeskundige zorg. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is specifiek voor een auto of motor. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze modules staan jou bij van €1.450.000 tot ruim €4.500.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is er al vanaf €2,55 p/maand. Ga verder naar ANWB dekking.

Rechtsbijstandverzekering Utrecht
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan conflict met bedrijven of conflict bij het bouwen van een huis. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Wij onderscheiden meerdere mogelijkheden.

 • Consument (bijv. conflict met een webshop)
 • Module werk (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Module Wonen (bijv. de hypotheek)
 • Verkeer-module (bijv. verkeersongeluk)

De premies per maand zijn zeer wisselend (beginnend bij €38,25 tot €38,40 p/maand in juli 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Utrecht afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?