Woonverzekering Tuk Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €5,85 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jouw woning en spullen zijn voor jou belangrijk. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het fijn dat je verzekerd bent. Met behulp van de verzekeringsvergelijker tref je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering voor jouw woning in Tuk. Het concept woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal en inboedelverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk hier alle grote bedrijven waaronder Allianz en Nationale Nederlanden die schade door bijvoorbeeld bliksem, vandalisme, water, inbraak (grotendeels) verzekeren.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Tuk juni 2024

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Je bent gedekt tegen schade door onder andere brand, water, inbraak, storm, diefstal. Dit kan bijv. gaan om een kapotte TV. Onder inboedel verstaan we alle spullen die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Zaken die je niet zomaar kunt meenemen vallen onder de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, echter de meeste Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als potten of scheerapparaat? We onderscheiden een aantal varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Tuk? Begin direct met à la minute’onze vergelijker! Meer en meer werkt dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen gaan voor een handig verzekeringspakket. We spreken ook over een pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en 1 overzichtelijke nota. In het verzekeringspakket zie je vaak inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Optioneel kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, autoverzekering. Aanbieders als ASR Verzekeringen + Nederlanden van Nu faciliteren zulke pakket verzekeringen. Check ook: t Goy verzekeringspakket.

Laagste prijs

Extra pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Snel geld op je rekening

Alles in 1 automatische incasso

Transparant en duidelijk

woonverzekering-tuk


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Steenwijkerland? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een tweede woning zijn verzekerd. Op die manier kom je niet voor enorme kosten te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Veel van de hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een extra uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door windstormen (vanaf windracht 7) en brandblussing. Dankzij een all-risk poliswordt vrijwel elke schade vergoed, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Blikseminslag of brandstichting? Brand in huis kan ook jou gebeuren. De kosten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Door middel van een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blusschade. Schade als gevolg van brand aan spullen in huis verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Tuk kan ook bij jou thuis gebeuren. Gaatjes boren of Lock picking, het kan op zoveel manieren. Schade door diefstal kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan jouw woning handel je af met de opstalverzekering, en gestolen spullen handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Hevige sneeuwval of gesprongen leidingen. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare vriezer. Meestal wordt dit afgedekt door de woonverzekering (opstal of inboedel). Check jouw actuele polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Bijvoorbeeld door een kapot zonnescherm. In veel gevallen is het schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €310.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Tuk
Eenvoudig een betaalbare woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw ideaalplaatje? Hier vind je bruikbare info. Verzeker à la minute jouw woning in Tuk gemakkelijk online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende dekkingen als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (kies bijv. voor 2-onder-1-kap). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn het certificaat politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle verzekeringen die matchen met jouw wensen. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Tuk

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat er nog wat mist. Goed nieuws: je kunt jouw woonverzekering in Tuk uitbreiden met een aantal handige aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina doorzoek jij praktische info (of bekijk woonverzekering Scheemda afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een glasverzekering. Meestal zit glas niet in het standaardpakket. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is in dat geval vaak interessant. Deze nieuwe dekkingstaat je bij bij gebroken glas. Goed om te weten: aquaria, spiegels en iPads worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Doorzoek in de huurvoorwaarden of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze extra keuze betaalt uit bij vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Vanzelfsprekend geldt dit alleen als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een notebook laten vallen
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een kop koffie over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met een buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn je aankopen niet alleen in je woning veilig voor schade en diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Overijssel). Het betreft hier eigendommen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Bijvoorbeeld een navigatieapparaat & sieraden. Pas op voor oververzekeren: dikwijls bezit jij al een smartphone-verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Tuk

Via een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en schade aan het lichaam. Denk dan aan een kapotte vaas & therapie. Hier gaat het wel om wat anders dan WA-verzekeringen, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze producten staan jou bij variërend van €1.200.000 tot ruim €4.550.000. Meestal betaal je zelfs geen eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is er al vanaf €2,90 per maand. Bekijk ook DAK polis.

Rechtsbijstandverzekering Tuk
De module rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij uiteenlopende geschillen. Dit is relevant bij o.a. conflict over adoptie en conflict met makelaar. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er bestaan verschillende opties.

 • Consumentenzaken (bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Werk & Inkomen (bijv. tuchtzaken)
 • Woon-module (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer-module (bijv. conflict na autoschade)

De maandelijkse premies schommelen enorm (vanaf zo’n €29,95 tot en met €33,40 p/maand in juni 2024). Het tarief bepalen verzekeraars op basis van de gekozen dekking, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Tuk afsluiten? Stap over naar de goedkoopste pakketverzekering