Woonverzekering Scheemda Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €4,45 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed dat je verzekerd bent. Dankzij deze pagina achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw huis in Scheemda. Jouw woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus in een keer jouw woning en inboedel. Heb je een huurwoning? Dan sluit je alleen een inboedelverzekering af. Vergelijk hier online alle populaire aanbieders als bijv. Allianz en Nederlanden van Nu die schade zoals inbraak, bliksem, storm, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Scheemda mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering kan je losse spullen in huis verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijv. storm, inbraak, vandalisme, water, brand. Denk bijvoorbeeld aan schade aan muziekinstrumenten. Onder inboedel verstaan we alle spullen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die aan het huis vastzitten behoren tot de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar de meeste gezinnen hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als fornuis en sjaals? Bij veel verzekeraars kies je uit drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Scheemda? Gebruik hiervoor vandaag nog onze vergelijker! Meer en meer doe je dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel huishoudens geven de voorkeur aan een overzichtelijk verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en transparant. In een verzekeringspakket zitten bijna altijd inboedel-, opstal-, en aansprakelijkheidsverzekering. Soms kan je dit combineren met brommerverzekering, autoverzekering, reisverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Bedrijven zoals De Goudse + ING hanteren soortgelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Roden verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

Eén factuur

Grip op de kosten

woonverzekering-scheemda


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Oldambt? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert het huis tegen schade die hun oorsprong vindt in inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals de carport zijn afgedekt. Mede hiervoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheekaanbieders stellen zo’n polis verplicht. Via een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet in de problemen bij schade als hagelschade of smeltschade. Via een all-risk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of brandstichting? Brand in huis is altijd een risico. Dergelijke kosten lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld gevolgschade. Schade aan jouw spullen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak

Een diefstal in Scheemda is niet leuk, maar kan gebeuren. Openwrikken of de babbeltruc, dieven zijn zeer vindingrijk. Schade door inbraak dek je af met een woonverzekering: schade na inbraak aan de woningregel je via de opstalverzekering, en ontvreemde zaken handel je af via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Hevige sneeuwval of Een defecte vaatwasmachine. Typische schade is een onbruikbare vriezer. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt d.m.v. de woonverzekering (opstal of inboedel). Raadpleeg de polisvoorwaarden en ontdek wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Af en toe hebben we te maken met een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. De consequentie kan zijn aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door een kapot dak. Veelal betreft het schade aan het huis zelf, en krijg je het vergoed via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade geldt er vaak een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €490.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Scheemda
Zonder problemen een woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw situatie? Hierna vind je een handig stappenplan. Verzeker vandaag nog de woning in Scheemda moeiteloos online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als rechtsbijstandverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn 2-onder-1-kap). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Scheemda

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat er nog wat mist. Onze adviseur: je kunt jouw woonverzekering in Scheemda aanvullen met extra belangrijke aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand check je handige info (of bekijk woonverzekering Opende afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een speciale glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel ramen? Een extra verzekering voor het glas is in dat geval vaak interessant. Deze unieke polis staat je bij bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Goed om te weten: spiegels, aquaria of iPads worden niet meegenomen. Woon jij in een huurhuis? Check in de huurvoorwaarden of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis staat garant voor bijna alle denkbare schades. Dat houdt in ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Uiteraard betaalt de verzekeraar alleen als het om een ongeluk gaat. Bijvoorbeeld:

 • Een erfstuk laten vallen
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst frisdrank over het tapijt van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis mag je aanvullen met de buitenhuisdekking. Zo zijn de kostbaarheden niet alleen thuis veilig voor schade en diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Groningen). Hierbij gaat het dan om bezittingen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Hier gaat het bijv. om een iPad + sportuitrusting. Let op oververzekering: misschien heb jij ook een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Scheemda

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Het kan gaan om schade aan eigendommen en letselschade. Voorbeelden zijn een kapotte vaas & kosten op medisch gebied. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Wist je dat: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, variërend van €1.350.000 tot wel €4.350.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Zo’n polis heb je al vanaf €2,50 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Allsecur polis.

Rechtsbijstandverzekering Scheemda
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict over erfenis en geschil m.b.t. pensioen. Hierbij kan het prettig zijn dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Er zijn verschillende pakketten.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met een reisbureau)
 • Inkomensconflicten (bijv. pensioenuitkering)
 • Woon-module (bijv. conflict met de buren)
 • Module verkeer (bijv. geschil met een verzekeraar)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (startend vanaf €24,55 tot en met €35,10 p/maand in mei 2024). Het bedrag hangt af van het type verzekering, het verzekerde bedrag, en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Scheemda afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering