Woonverzekering Opende Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €4,80 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Vanzelf, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het wel zo fijn dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van onze vergelijker vind je de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Opende. Jouw woonverzekering is een verzamelnaam van een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Heb je een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle grote verzekeraars als bijv. Delta Lloyd en London Verzekeringen die schade als gevolg van water, storm, inbraak, vandalisme vergoeden.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • De beste pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Opende juni 2024

Aan de hand van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Schade die wordt gedekt is bijv. water, storm, brand, diefstal, inbraak. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle bezittingen die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Spullen die aan het huis vastzitten behoren tot de opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, maar veel mensen hebben ‘m wel afgesloten. Jij bent toch ook gehecht aan inboedel zoals kookboeken en tablet? Er zijn in de basis 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Opende? Start vandaag nog de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel gaat dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel consumenten kiezen voor een overzichtelijk verzekeringspakket. We spreken ook over een zogenoemde pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een verzekeringspakket zitten vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens is dit alles te combineren met autoverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering. Bedrijven zoals Delta Lloyd of Nationale Nederlanden faciliteren eigen pakket verzekeringen. Bekijk ook: Oene verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

1 overzichtelijke polis

Uitstekende online service

1 maandelijkse rekening

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-opende


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Grootegast? Dan is dit je heel wat waard. Hierbij hoort een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw koopwoning tegen schade voortkomend uit water, storm, brand en andere oorzaken. Let op: ook de onroerende goederen zoals schuurtjes zijn inclusief. Op basis daarvan kom je niet voor enorme kosten te staan als er flinke schade aan je huis ontstaat. Bekende hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door waterschade of diefstal. Dankzij een all-risk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Binnen roken of een schoorsteenbrand? Brand in de woning is altijd een risico. De kostenposten zijn vaak enorm. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan jouw eigendommen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan onroerende zaken dek je af met de opstalpolis.


Inbraak

Een huisbraak in Opende is altijd een risico. De gaatjesboormethode of een cilinder uittrekken, er zijn allerlei opties. De kostenpost ten gevolge van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan jouw woning regel je middels de opstal, en afgenomen eigendommen handel je af via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Hevige sneeuwval en lekkage van leidingsystemen. Het gevolg kan zijn een ondergelopen kelder. Normaal gesproken wordt dit afgedekt met jouw inboedel- of opstalverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een serieuze storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Zo’n windvlaag kan zorgen voor een flinke schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapotte goot. Veelal is het schade aan jouw woning, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een hoger eigen risico tot circa €270.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Opende
Gemakkelijk een woonverzekering afsluiten die past bij jouw huis en wensen? Op deze pagina bekijk je enkele handige tips. Verzeker jouw de woning in Opende eenvoudig online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Nu moet je kiezen voor een koop- of huurwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. recreatiewoning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle woonverzekeringen die aansluiten op jouw wensen. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Opende

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Soms is het zo dat er nog wat mist. Onze adviseur: men mag deze woonverzekering in Opende complementeren met additionele praktische aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina spot je aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Midwoud afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Zo’n extra glas polis is dan de moeite. Deze nieuwe verzekering staat garant bij situaties van schade aan glas / ramen. Let op: spiegels, aquaria of iPads dien je meestal apart te verzekeren. Heb je een huurwoning? Bekijk in het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Kies dan voor de all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle denkbare schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Wel betaalt de verzekeraar alleen als het niet expres gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een notebook laten vallen
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je gooit een kop koffie over het tapijt van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je nog completer maken met een speciale buitenhuisdekking. Via deze module zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Groningen). Het gaat hier om eigendommen die je regelmatig buitenshuis bij je hebt. Je moet dan denken aan filmapparatuur of sportuitrusting. Waak voor oververzekering: mogelijk heb je al een smartphone-verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Opende

Met een aansprakelijkheidsverzekering regel je schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en schade aan iemands gezondheid. Hierbij kan jij denken aan: een vlek in de vloer en kosten van een arts. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze polis vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door gezinsleden, een logé of de kat. Het is 100% vrijblijvend, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf €900.000 tot zo’n €4.850.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €4,00 p/maand. Ga verder naar Turien en Co pakket.

Rechtsbijstandverzekering Opende
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij uiteenlopende geschillen. Je moet dan denken aan arbeidsconflicten en conflict met makelaar. Dan is het prettig dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Jij hebt de keuze uit meerdere opties.

 • Consumentenzaken (bijv. conflict met de gemeente)
 • Module werk (bijv. bij ontslag)
 • Woon-module (bijv. bouw- en verbouwgeschillen)
 • Verkeer-module (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van de verzekeraars verschillen nogal (beginnend bij €37,05 tot €24,00 p/maand in juni 2024). Deze prijs wordt gebaseerd op de gekozen dekking, het bedrag dat je wilt afdekken en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Opende online afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?