Woonverzekering Tirns Opstal- en inboedelverzekering, al vanaf €4,70 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Het is logisch, jouw bezit is je heel wat waard. Als er wat met jouw spullen of huis gebeurt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je een voordelige of gewoon de beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Tirns. Jouw woonverzekering is een verzekeringspakket met de inboedel en opstalverzekering. Vaak wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je eenvoudig jouw spullen en jouw huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier alle erkende maatschappijen zoals Huis In Eén Verzekeringen en Lancyr die schade als gevolg van waterschade of inbraak vergoeden.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Vlot en gemakkelijk afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Tirns april 2024

Met een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Dan kun je denken aan schade door bijvoorbeeld water, diefstal, storm, vandalisme, brand. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte wasmachine. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die je kunt oppakken en meenemen. Zaken die aan het huis vastzitten verzeker je via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals cd’s en kampeeruitrusting? Er zijn in de basis drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Tirns? Start meteen onze vergelijker! In veel gevallen gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens gaan voor een zogenaamd verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en 1 overzichtelijke nota. In een dergelijk verzekeringspakket tref je vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Soms zijn er mogelijkheden voor autoverzekering, brommerverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering. Bedrijven zoals ABN AMRO of REAAL Verzekeringen verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Stramproy verzekeringspakket.

Betaalbaar

Lucrative pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Begrijpelijk

woonverzekering-tirns


Een opstalverzekering afsluiten

Heb je een huis gekocht in Súdwest-Fryslân? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Hiervoor kun je een goede verzekering afsluiten. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een schuurtje zijn verzekerd. Op die manier wordt je financieel ondersteund als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Door middel van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schadeposten als water afkomstig uit een defect aquarium of waterbed of smeltschade. Meer zekerheid? Met een all-risk verzekering heb je de meest complete dekking, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defecte CV-ketel of vlam in de pan? Brand kan zomaar voorkomen. De kostenposten lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Dankzij een brandverzekering dek je schade af door o.a. schade door ontploffing. Schade van jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Tirns kan ook bij jou thuis gebeuren. De takjesmethode of hengelen, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt naar aanleiding van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: braakschade aan jouw huis loopt via de opstal, en gestolen eigendommen worden betaald via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade kan je overkomen door bijvoorbeeld Een defecte wasmachine of lekkage van leidingsystemen. Typische schade is behang dat vervangen moet worden. Normaal gesproken wordt dit afgedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Zelden hebben we in Nederland een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het gevolg kan zijn een flinke schade. Bijvoorbeeld door scheuren in de muur. Veelal is het schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een hoog eigen risico tot circa €350.

Online een goedkope woonverzekering afsluiten in Tirns
Moeiteloos een goedkope woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw situatie? Hierna bekijk je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw huis in Tirns zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies eventueel aanvullende modules als glasverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijvoorbeeld woonboerderij). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw filters. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Tirns

Aanvullende woonverzekeringen april 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: men mag deze woonverzekering in Tirns nog persoonlijker maken met meerdere interessante aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Verderop bekijk je handige tips (of klik door naar: woonverzekering Sandfirden afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een extra glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is dan geen gek idee. Deze mogelijke verzekering is er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: aquaria, spiegels en smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Denk dan eens na over de all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor vrijwel alle type schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Natuurlijk gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst wijn over de bank van een familielid

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis kan je complementeren met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen thuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier attributen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een tablet + sportuitrusting. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht bezit jij al een ipad-verzekering of een doorlopende reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Tirns

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering regel je (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan personen. Denk dan aan een vlek in de vloer of fysiotherapie. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Let op: deze module betaalt niet alleen uit bij schade door jou, echter ook als dit te wijten is aan de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Polissen staan garant voor een flink bedrag, van €1.000.000 tot ruim €3.300.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is beschikbaar vanaf €2,75 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Turien en Co pakket.

Rechtsbijstandverzekering Tirns
De polis rechtsbijstand geeft ondersteuning bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Denk aan conflict over erfenis en verkeersongeluk. Hierbij kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er zijn grofweg 4 modules.

 • Consument & wonen (bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Werk & Inkomen (bijv. conflict over arbeidsvoorwaarden)
 • Woonconflicten (bijv. de hypotheek)
 • Module verkeer (bijv. ingevorderd rijbewijs)

De premies schommelen enorm (vanaf €34,15 tot wel €27,55 per maand in april 2024). De premie hangt af van het type verzekering, het te verzekeren bedrag en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Tirns vergelijken? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering