Woonverzekering Bern Inboedel- en opstalverzekeringen, al voor €8,25 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw bezit is je heel wat waard. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het prettig om een verzekering te hebben. Dankzij onze vergelijker vind je de beste woonverzekering voor jouw huis in Bern. Het concept woonverzekering is een term voor een inboedel- en opstalverzekering. Niet zelden wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus de woning én jouw inboedel. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk meteen alle grote maatschappijen waaronder ASR Verzekeringen en Unigarant die schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak, bliksem (grotendeels) verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Bern mei 2024

Met een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door inbraak, storm, diefstal, brand, vandalisme. Dit kan bijv. gaan om een defecte computer. De definitie van inboedel is alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten vallen onder de opstalverzekering. Het is geen wettelijke verplichting, maar veel Nederlanders hebben wel zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met inboedel zoals koffiezetapparaat en centrifuge? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Bern? Begin direct met à la minute’de woonverzekeringstool. Vaak werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen gaan voor een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een totale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket tref je bijna altijd de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met rechtsbijstand, doorlopende reisverzekering, gezinsongevallenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeringsbedrijven als HEMA + Interpolis verkopen soortgelijke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Balloërveld verzekeringspakket.

Lage premie

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Transparant en duidelijk

woonverzekering-bern


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Zaltbommel? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade veroorzaakt door brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een vakantiewoning zijn gedekt. Via deze verzekering zorg je voor lagere kosten als je woning iets overkomt. Alle grote hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Met behulp van een extra uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij schadeposten als bliksem en schroeischade. Via een allrisk opstalverzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een smerige schoorsteen? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld blikseminslag. Schade aan jouw eigendommen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een diefstal in Bern kan iedereen gebeuren. Openwrikken of een deur forceren, je kunt het zo gek niet bedenken. Schade naar aanleiding van inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis gaat middels de opstal, en ontvreemde eigendommen handel je af via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een kapotte wasmachine en een kapotte kit voeg. Typische schade is een opbollende vloer. Doorgaans worden dergelijke kosten vergoed met jouw inboedel- of opstalverzekering. Open de laatste polisvoorwaarden en check wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Heel soms hebben we in Nederland een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn lekkage. Vaak gaat het om schade aan de buitenkant van het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een behoorlijk eigen risico die oploopt tot €620.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Bern
Wil jij een goedkope woonverzekering afsluiten die matcht met jouw wensen? Hieronder tref je enkele handige tips. Verzeker meteen jouw huis in Bern gemakkelijk online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als recreatiewoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Kies het maandelijkse inkomen van het gezin.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle polissen die matchen met jouw eisenpakket. Bereken het goedkoopste verzekeringspakket in Bern

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Regelmatig wil het geval zo zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: je kunt jouw woonverzekering in Bern nog persoonlijker maken met extra praktische aanvullende modules. Populaire mogelijkheden zijn de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna lees jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Zoutelande afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een extra verzekering voor het glas is dan geen gek idee. Deze mogelijke verzekering staat garant in het geval je van schade aan de glazen. Belangrijk: aquaria, spiegels en iPads zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Check in het ondertekende contract of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze verzekering staat garant voor vrijwel alle type schades. Dus ook schade die voortkomt uit je eigen handelen. Logischerwijs gaat dit alleen op als het daadwerkelijk een ongelukje was. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Een gesprongen waterleiding veroorzaakt waterschade bij uw buren
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst rode wijn over een meubel van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis is uit te breiden met een erkende buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn de kostbaarheden niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar bijvoorbeeld ook onderweg (ook buiten Gelderland). Voorbeelden hiervan zijn kostbaarheden die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een mobiele telefoon of jouw golfspullen. Je bent al gauw oververzekerd: wellicht heb je al een ipad-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Bern

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor (financiële) schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en persoonlijk letsel. Hierbij kan jij denken aan: een barst in het scherm of het eigen risico van de andere partij. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Deze producten bieden een verzekerd bedrag vanaf €1.550.000 tot ruim €2.700.000. Bij veel aanbieders is er ook geen sprake van eigen risico. Een verzekering voor aansprakelijkheid is beschikbaar vanaf €2,90 per maand. Bekijk ook Allsecur dekking.

Rechtsbijstandverzekering Bern
De verzekering rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict met werkgever en in beslag genomen auto e.d.. Daarbij kan het prettig zijn dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan allerlei mogelijkheden.

 • Consument & wonen (bijv. conflicten consumentenaankopen)
 • Module werk (bijv. conflict over jouw functie)
 • Wonen (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer (denk aan conflict over aankoop auto)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis verschillen nogal (startend vanaf €25,45 oplopend tot €26,00 per maand in mei 2024). Het tarief komt tot stand door het pakket dat je kiest, het bedrag dat je wilt afdekken en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Bern vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?