Woonverzekering Surhuizum Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €8,30 per maand

Wonen zonder stress? Vanzelf, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het fijn om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze pagina vind je de beste woonverzekering voor jouw huis in Surhuizum. Een woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel en opstalverzekering. In veel gevallen wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Beschik je over een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Check en vergelijk hier alle bekende bedrijven waaronder ABN AMRO en SNS die schade door o.a. water, inbraak, storm, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Binnen 5 minuten afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Surhuizum juli 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Voorbeelden zijn schade door o.a. water, vandalisme, diefstal, inbraak, brand. Je kunt dan denken aan een defecte computer. Met de term inboedel omschrijven we alle zaken die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Bezittingen die echt vast aan jouw woning zitten behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar veel mensen hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als frituurpan of matrassen? Er zijn in de basis drie verschillende dekkingen categorieën: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Surhuizum? Begin direct met vandaag nog de verzekeringsvergelijker. In veel gevallen werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Het is populair: veel gezinnen geven de voorkeur aan een populair verzekeringspakket. Dan hebben we het over een totale pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In een dergelijk verzekeringspakket vind je doorgaans de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Soms zijn er mogelijkheden voor motorverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering, reisverzekering. Verzekeraars als Allsecur of Zelf faciliteren soortgelijke pakket verzekeringen. Check ook: Soesterberg verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-surhuizum


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Achtkarspelen? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een dergelijke opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert de woning tegen schade die hun oorsprong vindt in water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de garage zijn gedekt. Hierdoor zul je veel financiële compensatie krijgen als jouw woning iets overkomt. Bijna alle hypotheek-bedrijven hanteren het als een randvoorwaarde. Via een uitgebreide dekking (of extra) sta je niet voor vervelende verrassingen bij schade als hagelschade of roet. In het geval van een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een smerige schoorsteen? Een kleine of grote brand is altijd een risico. De kostenposten zijn vaak enorm. Dankzij een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Brandschade aan jouw spullen worden afgehandeld via de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken worden afgehandeld via de opstal.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Surhuizum kan ook bij jou thuis gebeuren. Kerntrekken of de babbeltruc, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt vanwege diefstal dek je af met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt via de opstal, en ontvreemde eigendommen worden betaald via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een lekke dakgoot of Een defecte vaatwasmachine. Typische schade is een kapotte vloer. Meestal wordt deze schade gedekt met jouw inboedel- of opstalverzekering. Open de polisvoorwaarden en achterhaal welke kostenposten gedekt zijn.


Schade door storm

Soms hebben we te maken met een serieuze storm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door kapotte dakpannen. In veel gevallen resulteert het in schade aan het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt heb je te maken met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €510.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Surhuizum
Moeiteloos een geschikte woonverzekering afsluiten die past bij jouw eisen? Hierna vind je enkele handige tips. Verzeker jouw jouw woning in Surhuizum eenvoudig online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Kies het type woning (dit kan zijn monumentaal pand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het politiekeurmerk
 9. Je ziet nu alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Surhuizum

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Adviezen: jij mag de woonverzekering in Surhuizum complementeren met diverse handige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Op deze pagina spot je bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Rijsenhout afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een extra verzekering voor het glas is dan de moeite. Deze extra zekerheid verzekert bij gebroken glas. Voorwaarden: een mooie spiegel en smartphones zijn in de regel niet inbegrepen. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in de huurovereenkomst of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat de eigenaar hiervoor verantwoordelijk is.

All Risk woonverzekering

Wil je de allerbeste dekking? Denk dan eens na over zo’n all-risk woonverzekering. Deze polis dekt vrijwel alle type schades. Dus ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Uiteraard is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Bijvoorbeeld:

 • Een Macbook laten vallen
 • Jij maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst een glas drinken over de bank van een vriend

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen binnenhuis veilig voor schade en diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een smartphone en viool. Let op oververzekering: misschien heb je al een telefoonverzekering of uitgebreide reisverzekering.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Surhuizum

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaak onderscheidt men schade aan eigendommen en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een deuk in de auto en ook smartengeld. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Handig: de aansprakelijkheid betaalt niet alleen uit bij schade door jou, tevens ook indien dit is veroorzaakt door de kids of jouw hond. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Dergelijke polissen verzekeren een bedrag variërend van €1.400.000 tot wel €3.800.000. In de regel betaal je zelfs geen eigen risico. Zo’n verzekering is al af te sluiten vanaf €3,05 (per maand). Check ook Interpolis afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Surhuizum
De polis rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische problemen. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld sociale wetgeving & conflict bij het bouwen van een huis. In dit soort gevallen is het erg fijn wanneer iemand jou helpt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn meerdere opties.

 • Consumentenzaken (bijv. geschil over ouderlijk gezag)
 • Inkomen & Werk (bijv. geschil m.b.t. pensioen)
 • Conflicten m.b.t. wonen (bijv. bij een slecht uitgevoerde verbouwing)
 • Verkeer (denk aan conflict met een schadehersteller)

De premies schommelen enorm (vanaf zo’n €26,85 tot €26,45 per maand in juli 2024). Het bedrag vindt zijn grondslag in de grootte van het pakket, het verzekerde bedrag, en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Surhuizum op maat? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?