Woonverzekering Sumar Een opstal- en/of inboedelverzekering al vanaf €6,10 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Natuurlijk, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het goed dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Sumar. Het concept woonverzekering is een pakket van een inboedel + opstalverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Heb je een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle erkende aanbieders als bijv. BLG wonen en Reaal die schade door bijvoorbeeld bliksem, inbraak, water, vandalisme (grotendeels) verzekeren.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Sumar juli 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door bijvoorbeeld storm, vandalisme, inbraak, diefstal, water. Je kunt dan denken aan schade aan een vloerkleed. De definitie van inboedel is alle eigendommen die je zonder iets te breken kunt meenemen. Eigendommen die die daadwerkelijk “vast” zitten behoren tot de opstalverzekering. Het is geen vereiste, echter ruim 80% van de huishoudens hebben dit risico wel afgedekt. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als gordijnrails en scheerapparaat? In de regel kan je kiezen uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en meest uitgebreid (all risk). Wil jij een goede inboedelverzekering Sumar? Start meteen met meteen de vergelijkingstool. Meestal gaat dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal Nederlanders geven de voorkeur aan een zogenaamd verzekeringspakket. Dan hebben we het over een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en transparant. In het verzekeringspakket tref je bijna altijd de inboedel, opstal (voor koopwoningen) en aansprakelijkheidsverzekering. Soms sluit je dit tezamen af met motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals EAG Assuradeuren + Independer hanteren deze pakket verzekeringen. Check ook: Soerendonk verzekeringspakket.

Goedkoop

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-sumar


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Tytsjerksteradiel? Dan is dit je heel wat waard. Jouw woning verdient een goede verzekering. Een opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw eigen huis tegen schade voortkomend uit inbraak, brand of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn verzekerd. Mede hiervoor kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Veel hypotheken hanteren het als een randvoorwaarde. Dankzij een (extra) uitgebreide polis ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door stormschade en vandalisme. In het geval van een all-risk verzekering is bijna alles afgedekt, zelfs als je er zelf verantwoordelijk voor bent.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of een kapotte koelkast? Een kleine of grote brand kan ook jou gebeuren. De kostenposten lopen al snel hoog op. Via een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. blikseminslag. Brandschade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Diefstal in Sumar is altijd een risico. Flipperen of een deur forceren, het kan op zoveel manieren. De schade die je oploopt door diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade na inbraak aan het huis en bijgebouwen loopt middels de opstal, en gestolen eigendommen lopen via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Storm en het stukvriezen van CV-buizen. Je kunt last krijgen van vochtplekken op de buur. In de regel worden dergelijke kosten verzekerd d.m.v. de opstal- of inboedelverzekering. Open de voorwaarden van de polis en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Zelden hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. We spreken van storm vanaf windkracht 7. Het gevolg kan zijn forse schade. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot zonnescherm. Meestal heeft dat te maken met schade aan het huis, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt werken verzekeraars met een relatief hoog eigen risico oplopend tot €665.

Zonder problemen een goedkope woonverzekering afsluiten in Sumar
Direct een goedkope woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw ideaalplaatje? Hierna vind je een aantal stappen. Verzeker jouw het huis in Sumar zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies eventueel aanvullende modules als buitenshuisverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als recreatiewoning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul jouw inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ontdekt hierna alle verzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Sumar

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat er nog wat mist. Tip: men mag deze woonverzekering in Sumar completer maken met diverse nuttige aanvullende polissen. Men kiest doorgaans voor: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Hieronder lees je handige specificaties (of check details over woonverzekering Rijs afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een goede glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Heb je veel glas in huis? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie de moeite. Deze extra dekkingverzekert om de gevallen van schade aan ramen (glas). Vergeet niet: spiegels, aquaria of iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg de huurvoorwaarden of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat de verhuurder dit heeft geregeld.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze verzekert bijna alle denkbare schades. Dit betekend ook: schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Vanzelfsprekend is dit alleen van toepassing als iets per ongeluk gebeurt. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • Je stoot in een winkel iets om
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je gooit bier over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Friesland). Hierbij gaat het dan om bezittingen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een laptop & een gehoorapparaat. Let op oververzekering: mogelijk bezit jij al een instrumentenverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Sumar

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Denk dan aan een kapotte telefoon & therapie. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Goed om te weten: deze module keert uit bij schade die jij zelf gerealiseerd hebt, maar ook die van bijvoorbeeld gezinsleden, een logé of de kat. Je hoeft het niet persé af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.150.000 tot wel €4.050.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Deze module heb je al vanaf €3,85 per maand. Bekijk ook ING afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Sumar
De rechtsbijstand biedt juridische hulp bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Je moet dan denken aan sociale wetgeving of afgenomen rijbewijs. Dan is het prettig dat je support krijgt zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Wij onderscheiden allerlei varianten.

 • Consument (bijv. een product dat je gekocht hebt)
 • Module werk (bijv. tuchtzaken)
 • Woonconflicten (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer (denk aan schade of letsel in verkeer)

De premies per maand fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €25,60 tot €36,80 per maand in juli 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Sumar vergelijken? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?