Woonverzekering Schijndel Een inboedel- en/of opstalverzekering, al vanaf €7,15 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Mocht er toch iets gebeuren, dan is het prettig dat je een verzekering hebt afgesloten. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Schijndel. Het concept woonverzekering is een verzamelnaam van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw huis + jouw eigendommen. Woon je in een huurhuis? Een opstalverzekering is dan genoeg. Bekijk en vergelijk hier alle bekende maatschappijen als Huis In Eén Verzekeringen en SNS die schade veroorzaakt door water, vandalisme, storm, brand dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Rechtstreeks bij de aanbieder afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Moeiteloos en snel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Schijndel maart 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Dan kun je denken aan schade door onder andere vandalisme, brand, water, inbraak, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan een vloerkleed. Met inboedel bedoelen we alle eigendommen die niet vastgenageld zitten aan het huis. Kostbaarheden die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen verzeker je via de opstalverzekering. Het is niet verplicht, maar meer dan 90% van de Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Wie is er nu niet zuinig op kostbaarheden als broodrooster of raamventilator? In de regel kan je kiezen uit drie soorten: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Schijndel? Start vandaag nog onze vergelijker! In veel gevallen doet men dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor een handig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en transparant. In jouw verzekeringspakket tref je vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel sluit je dit tezamen af met reisverzekering, autoverzekering, motorverzekering, rechtsbijstandverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeraars als Allianz en Polis Direct werken met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Wellicht relevant: Rosmalen verzekeringspakket.

Lage premie

Lucrative pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-schijndel


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Schijndel? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Een opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade veroorzaakt door brand, storm, water, diefstal. Let op: ook de onroerende goederen zoals bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn inbegrepen. Met zo’n polis wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Alle grote hypotheekverstrekkers stellen zo’n polis verplicht. Met behulp van een (extra) uitgebreide dekking ben je verzekerd voor kosten bijvoorbeeld door storm en smeltschade. Via een all-risk polisheb je de meest complete dekking, zelfs als je de schade zelf maakt.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een smerige schoorsteen? Brand in de woning is altijd een risico. De kosten hiervan zijn al snel erg hoog. Middels een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld smeltschade. Schade als gevolg van brand aan jouw eigendommen dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Diefstal in Schijndel kan ook bij jou thuis gebeuren. De Roemeense methode of een deur forceren, het kan op zoveel manieren. Jouw schade naar aanleiding van een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en gestolen kostbaarheden worden betaald via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een lekke dakgoot en een lek waterbed. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Doorgaans worden dergelijke kosten vergoed door de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden om te zien in hoeverre je verzekerd bent.


Stormschade

Af en toe hebben we te maken met een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Denk maar aan missende dakpannen. Veelal resulteert het in schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een hoog eigen risico tot om en nabij de €640.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Schijndel
Zonder problemen een geschikte woonverzekering afsluiten die matcht met jouw ideaalplaatje? Hieronder tref je enkele handige tips. Verzeker à la minute jouw huis in Schijndel zonder problemen online!

 1. Je begint met het invullen van postcode en huisnummer
 2. Wil je een compleet woonpakket, of enkel inboedel of opstal?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als aansprakelijkheid
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (dit kan zijn woonboerderij). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijv. het politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw eisenpakket. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Schijndel

Aanvullende woonverzekeringen maart 2024

Soms is het zo dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Tip: men mag deze woonverzekering in Schijndel complementeren met enkele praktische aanvullende modules. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand vind jij praktische informatie (of ga verder naar woonverzekering Oss afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een goede glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een aanvullende glasdekking is voor huizen als dezegeen gek idee. Deze nieuwe modulebetaalt uit bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Voorwaarden: spiegels en iPads dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Denk dan eens na over een all-risk woonverzekering. Deze module dekt vrijwel alle type schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs is dit alleen zo als iets per ongeluk gebeurt. Denk aan:

 • de hond springt iemand omver
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over het tapijt van een vriend

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is aan te vullen met een erkende buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen als je thuis bent verzekerd tegen schade en/of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Noord-Brabant). Hierbij gaat het dan om kostbaarheden die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Bijvoorbeeld een e-reader of een kinderwagen. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: misschien heb je al een tablet verzekering of uitgebreide reisverzekering.

Vind een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Schijndel

Via een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor (financiële) schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schade aan spullen en persoonlijk letsel. Voorbeelden zijn kapotte apparatuur en ziekenhuiskosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die dekt schade in het verkeer. Tip: de aansprakelijkheidsverzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is 100% vrijblijvend, maar is toch wel aan te raden. Deze verzekeringen staan garant voor een flink bedrag, van €1.000.000 tot zo’n €4.400.000. In de regel hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Deze module is beschikbaar vanaf €3,90 (betaling per maand). Wellicht interessant: Ditzo polis.

Rechtsbijstandverzekering Schijndel
De polis rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij uiteenlopende geschillen. Denk aan een webshop die niet levert of conflict met een schadehersteller. In dat geval kan het prettig zijn dat iemand jou bijstaat zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn meerdere modules.

 • Consument (bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woonconflicten (bijv. conflict met verhuurder)
 • Verkeersconflicten (bijv. conflict na autoschade)

De premies per maand fluctueren behoorlijk (vanaf €27,80 oplopend tot €34,85 p/maand in maart 2024). De premie komt tot stand door de grootte van het pakket, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Schijndel afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?