Woonverzekering Sittard Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €8,40 per maand

Wonen zonder je druk te maken? Uiteraard, jij bent zuinig op jouw eigendommen. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Dankzij de verzekeringsvergelijker stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Sittard. Een woonverzekering is een term voor een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je eenvoudig niet alleen de inboedel, maar ook jouw huis. Woon je in een huurhuis? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk meteen alle erkende partijen zoals HEMA en Zelf die schade zoals bliksem, vandalisme, inbraak, water afdekken.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Sittard mei 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je alle spullen in je huis. Je bent gedekt tegen schade door bijvoorbeeld door vandalisme, brand, water, inbraak, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan schade aan keukenapparatuur. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Kostbaarheden die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij hecht toch ook waarde aan spullen als gordijnen en (elektrische) dekens? In de regel kan je kiezen uit 3 type polissen all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Wil jij een goede inboedelverzekering Sittard? Start meteen met vandaag nog de verzekeringsvergelijker. Meer en meer werkt dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen nemen een overzichtelijk verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en simpel af te sluiten. In jouw verzekeringspakket zitten regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Optioneel is dit alles te combineren met brommerverzekering, rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering, autoverzekering. Bedrijven zoals Bovag en InShared werken met zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Scherpenzeel verzekeringspakket.

Voordelig

Extra pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Eén factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-sittard


Een opstalverzekering afsluiten

Ben je van woning gewisseld in Sittard-Geleen? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. De opstalverzekering – je kunt het ook tegenkomen als woonhuisverzekering – verzekert jouw woning tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw tuinhuisje zijn inclusief. Mede hiervoor zorg je voor lagere kosten als jouw woning iets overkomt. Veel van de hypotheekaanbieders willen dat je aantoont dat je een opstalverzekering hebt. Door middel van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als windstormen (vanaf windracht 7) en rook. In het geval van een all-risk polisis bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Binnen roken of een schoorsteenbrand? Brand in de woning kan zomaar voorkomen. De kosten hiervan zijn niet mals. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. blusschade. Schade als gevolg van brand aan jouw bezittingen kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan onroerende zaken kan je verzekeren met de opstalpolis.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Sittard is niet leuk, maar kan gebeuren. Flipperen of een deur of raam intrappen, er zijn allerlei opties. Jouw schade ten gevolge van inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan het huis wordt afgehandeld met de opstalverzekering, en ontvreemde zaken regel je via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei oorzaken hebben, bijv. Een defecte wasmachine of een kapotte leiding. Je kunt last krijgen van een kapotte koelkast. In de regel worden dergelijke kosten vergoed middels de opstal/inboedelverzekering. Download de actuele polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Soms hebben we te maken met een fikse storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapotte goot. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan de buitenkant van het huis, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert geldt er vaak een hoger eigen risico die oploopt tot €350.

À la minute een goedkope woonverzekering afsluiten in Sittard
Eenvoudig een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw eisen? Onderstaand bekijk je een handig stappenplan. Verzeker jouw de woning in Sittard gemakkelijk online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Selecteer eventueel aanvullende opties als glasverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (keuze uit opties als hoekwoning). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Wat volgt is alle polissen die passen bij jouw ideaalplaatje. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Sittard

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Handig: jij mag de woonverzekering in Sittard completer maken met additionele belangrijke aanvullende modules. Je kunt denken aan: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Onderstaand bekijk jij bruikbare info (of bekijk woonverzekering Panningen afsluiten).

Glasverzekering

Waar steeds meer Nederlanders voor kiezen is een goede glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een dergelijke glasmodule is in een dergelijke situatie geen gek idee. Deze unieke moduleis er bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Vergeet niet: een mooie spiegel en smartphones zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Raadpleeg je huurcontract of jij een eigen glasverzekering moet regelen, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Dan neem je zo’n all-risk woonverzekering. Deze module verzekert bijna alle schades. Hierop heb je ook recht bij schade die voortkomt uit je eigen handelen. Tevens is dit alleen zo als het daadwerkelijk een ongelukje was. Voorbeelden van situaties:

 • de hond maakt iets kapot
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman
 • Je morst bier over een meubel van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis is aan te vullen met de buitenhuisdekking. Zo zijn je aankopen niet alleen thuis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als ze ergens anders zijn (ook buiten Limburg). Het gaat hier om attributen waarvan het logisch is dat je ze meeneement. Je moet dan denken aan een e-reader en gitaar. Pas op voor oververzekeren: wellicht heb je al een tablet verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Sittard

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. Dit betreft schade aan spullen en schade aan personen. Voorbeelden zijn een kapotte laptop + ziekenhuisverblijf. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze modules staan garant voor een flink bedrag, vanaf €1.550.000 tot ruim €4.800.000. BIj de meeste verzekeraars is er ook geen sprake van eigen risico. Zo’n verzekering heb je al vanaf €3,60 (per maand). Check ook OHRA dekking.

Rechtsbijstandverzekering Sittard
De polis rechtsbijstand verstrekt advies en hulp bij juridische problemen. Bijvoorbeeld bij conflict over erkenning van kinderen & geschil m.b.t. pensioen. In dat geval wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt waarvoor je niet direct een rekening krijgt. Jij hebt de keuze uit enkele varianten.

 • Consumenten-module(bijv. geschil over een consumentenovereenkomst)
 • Werk & Inkomen (bijv. reorganisatie)
 • Woon-module (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. conflict over reparatie auto)

De premies van de verzekeraars verschillen enorm (vanaf circa €25,80 tot en met €25,55 per maand in mei 2024). Het bedrag bepalen verzekeraars op basis van het type verzekering, het te verzekeren bedrag en het type huishouden.

Woonpakketverzekering Sittard vergelijken? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?