Woonverzekering Scheerwolde Een opstal- en/of inboedelverzekering vanaf €5,10 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Natuurlijk, jouw bezit is je heel wat waard. Mocht er toch iets ernstigs gebeuren, dan is het prettig dat alles goed verzekerd is. Via onze vergelijker stap je over naar de beste woonverzekering voor inwoners van Scheerwolde. Jouw woonverzekering is een verzamelterm voor de opstal- en een inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus jouw woning, maar ook al jouw bezittingen. Geen koopwoning maar een huurwoning? Dan is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle grote partijen zoals bijvoorbeeld Aon Direct en Univé die schade veroorzaakt door water, vandalisme, brand, bliksem verzekeren.

 • Alle grote partijen vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Inclusief pakketpolissen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Binnen een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Scheerwolde juli 2024

Via een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Wat voor schade? Nou onder andere storm, brand, water, diefstal, vandalisme. Dit kan bijv. gaan om schade aan muziekinstrumenten. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle zaken die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Eigendommen die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met spullen als potten en matrassen? We onderscheiden drie smaken: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Scheerwolde? Open meteen de vergelijkingstool. Vaak werkt dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (niet hetzelfde als WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel gezinnen geven de voorkeur aan een zogeheten verzekeringspakket. Dan hebben we het over een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en overzichtelijk. In jouw verzekeringspakket zitten vaak de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Tevens zijn er mogelijkheden voor gezinsongevallenverzekering, doorlopende reisverzekering, huisdierenverzekering, rechtsbijstand. Verzekeringsmaatschappijen zoals Aegon of Unigarant hebben veel ervaring met dergelijke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Roderesch verzekeringspakket.

Goedkoop

Mooie pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Adequate afhandeling

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-scheerwolde


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Steenwijkerland? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert het huis tegen schade voortkomend uit bijvoorbeeld brand en storm. Ook overige onroerende onderdelen als een schuurtje zijn afgedekt. Met zo’n polis zul je veel financiële compensatie krijgen als jouw woning iets overkomt. De meeste hypotheekaanbieders verplichten deze polis. Via een extra uitgebreide dekking ben je gedekt tegen kostenposten veroorzaakt door aanrijding of aanvaring en smeltschade. In het geval van een allrisk opstalverzekering is bijna alles afgedekt, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een theedoek te dicht bij het kookstel of brand in de schoorsteen? Brand kan iedereen overkomen. De kosten hiervan lopen al gauw in de tienduizenden euro’s. Middels een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schade door ontploffing. Brandschade aan jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning gaat via de opstalpolis.


Inbraak / Diefstal

Een inbraak in Scheerwolde kan zomaar gebeuren. Insluipen of een cilinder afbreken, dieven zijn zeer vindingrijk. De schade die je oploopt ten gevolge van diefstal / inbraak blijft minimaal dankzij de woonverzekering: schade na inbraak aan het huis loopt middels de opstal, en gestolen bezittingen handel je af via het inboedel gedeelte.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Een kapotte wasmachine / Een defecte vaatwasmachine. Een mogelijke schadepost is laminaat dat moet worden vervangen. Doorgaans wordt deze schade gedekt d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Download de polisvoorwaarden om te zien wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Maar zelden hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. schade aan het dak. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert heb je te maken met een relatief hoog eigen risico die oploopt tot €570.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Scheerwolde
Binnen een paar minuten een goede woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw woning? Op deze pagina tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen het huis in Scheerwolde probleemloos online!

 1. Als eerste vul je de postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Kies jouw gezinssamenstelling
 5. Maak een keuze uit de huur- of koopwoning
 6. Markeer jouw type woning (bijv. vrijstaande woning). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Geef aan wat jouw inkomen is.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Borg certificaat.
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Scheerwolde

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: jij mag de woonverzekering in Scheerwolde uitbreiden met diverse belangrijke aanvullende verzekeringen. Populaire mogelijkheden zijn de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Hierna doorzoek je nuttige adviezen (ook interessant: woonverzekering Ophemert afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Glas is meestal niet standaard meeverzekerd. Beschik jij over veel glas in de woning? Een speciale glasverzekering is voor zulke huizen de moeite. Deze additionele zekerheid staat je bij om de gevallen van schade aan ramen (glas). Voorwaarden: zaken als een aquarium of tablets zijn meestal niet afgedekt. Gaat het om een woning die je huurt? Doorzoek in de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze polis betaalt uit bij een breed scale aan schades. Dat houdt in ook schades waar jij zelf schuldig aan bent. Vanzelfsprekend is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • Een notebook laten vallen
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas drinken over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Zodoende zijn je aankopen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Overijssel). Voorbeelden hiervan zijn bezittingen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Onder andere een smartphone + jouw golfspullen. Je bent al gauw oververzekerd: misschien beschik je al over een instrumentenverzekering of een doorlopende reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Scheerwolde

Met een aansprakelijkheidsverzekering dek jij de (financiële) schade bij anderen waar jij aansprakelijk voor bent. Vaak onderscheidt men schade aan bezittingen en letselschade. Denk dan aan krassen op de auto en medische kosten. Verwar dit niet met de WA-verzekering, die heb je juist voor jouw auto of motor. Goed om te weten: deze polis dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door jouw partner of de kinderen. Het is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. Deze producten bieden een verzekerd bedrag van €900.000 oplopend tot €3.400.000. Bij veel aanbieders hoef je geen eigen risico te betalen. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je af vanaf €4,10 (betaling per maand). Wellicht interessant: ANWB polis.

Rechtsbijstandverzekering Scheerwolde
Het product rechtsbijstand geeft juridische bijstand bij juridische problemen. Je moet dan denken aan conflicten consumentenaankopen of conflict met de bank. Dan kan het prettig zijn dat je wordt ondersteund zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er bestaan grofweg 4 varianten.

 • Consument & wonen (bijv. erfenis)
 • Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Module Wonen (bijv. conflicten over huur)
 • Verkeer (bijv. conflict over aankoop auto)

De premies fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €25,50 t/m €29,85 per maand in juli 2024). De prijs hangt af van de gekozen dekking, het totaalbedrag en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Scheerwolde voor jou? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering