Woonverzekering Scharwoude Jouw woning en/of inboedel verzekeringen al voor €5,85 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Vanzelf, jouw bezit is je heel wat waard. Wanneer er wat naars gebeurt, dan is het wel zo fijn dat je een goede verzekering hebt. Aan de hand van de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering voor jouw woning in Scharwoude. Jouw woonverzekering is een samenvoeging van een opstal- en een inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? Doorgaans is dan een inboedelverzekering genoeg. Vergelijk meteen alle grote bedrijven als bijv. ANWB en Independer die schade als gevolg van inbraak, brand, bliksem, storm verzekeren.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Scharwoude juli 2024

Dankzij een inboedelverzekering verzeker je jouw kostbaarheden. Schade die wordt gedekt is onder andere diefstal, inbraak, storm, brand, water. Je kunt dan denken aan contant geld en waardebonnen. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle spullen die “los” staan in jouw woning. Bezittingen die die daadwerkelijk “vast” zitten kan je verzekeren middels de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel mensen zijn in het bezit van zo’n polis. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met eigendommen als fornuis en koffers? We onderscheiden een aantal varianten: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wat is nu een een goede inboedelverzekering Scharwoude? Gebruik hiervoor vandaag nog onze vergelijker! In veel gevallen doet men dit tegelijk met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel Hollanders geven de voorkeur aan een goedkoop verzekeringspakket. We spreken ook over een totale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en overzichtelijk. In zo’n verzekeringspakket tref je bijna altijd de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel zijn er mogelijkheden voor rechtsbijstand, gezinsongevallenverzekering, huisdierenverzekering, doorlopende annuleringsverzekering. Verzekeringsbedrijven als Centraal Beheer + Unigarant faciliteren dergelijke pakket verzekeringen. Check ook: Rockanje verzekeringspakket.

Lage premie

Extra pakketkorting

1 account, 1 aanspreekpunt

Online schade melden

Één maandelijkse nota

Transparant en duidelijk

woonverzekering-scharwoude


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in Koggenland? Dan wil je dat zo goed mogelijk beschermen. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Een opstalverzekering (ook bekend als woonhuisverzekering) verzekert jouw koopwoning tegen schade die hun oorsprong vindt in brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw de carport zijn gedekt. Op basis daarvan wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er flinke schade aan je huis ontstaat. Alle grote hypotheek-leveranciers verplichten deze polis. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking ben je gedekt tegen schadeposten als aanrijding of aanvaring en diefstal. Via een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als je zelf aansprakelijk bent.


Brandverzekering

Kortsluiting bij de wasmachine of een kapotte föhn? Brand rondom de woning kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel zijn vaak enorm. Door middel van een brandverzekering kom je niet voor hoge kosten te staan bij bijv. gevolgschade. Brandschade aan jouw bezittingen verzeker je met een inboedelverzekering. Brandschade aan huis verzeker je met de opstalverzekering.


Diefstal en inbraak

Een inbraak in Scharwoude kan zomaar gebeuren. De afbreekmethode of de babbeltruc, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost door diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan jouw huis loopt via de opstalverzekering, de spullen die je kwijt bent handel je af via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een lekke dakgoot of Een kapotte vaatwasmachine. Je kunt dan denken aan schade als een ondergelopen kelder. Gewoonlijk worden dergelijke kosten vergoed via de inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de laatste polisvoorwaarden en achterhaal wat er inbegrepen is.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een flinke storm. Dit geldt vanaf windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met schade rondom het huis. Hierbij kan het gaan om o.a. een kapot zonnescherm. Doorgaans heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en loopt het via de woonhuisverzekering. Wanneer je stormschade declareert moet je rekening houden met een verhoogd eigen risico oplopend tot €285.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Scharwoude
Direct een goede woonverzekering afsluiten die matcht met jouw eisen? Op deze pagina tref je meer informatie. Verzeker meteen jouw woning in Scharwoude probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Selecteer optioneel aanvullende opties als rechtsbijstandverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Heb je een eigen woning of huur je?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(keuze uit opties als villa). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn Politiekeurmerk veilig wonen.
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die rijmen met jouw ideaalplaatje. Selecteer het goedkoopste verzekeringspakket in Scharwoude

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Soms is het zo dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Tip: jij mag jouw woonverzekering in Scharwoude complementeren met diverse handige aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de glasverzekering, buitenhuisdekking en all-risk module. Op deze pagina lees jij bruikbare adviezen (ook interessant: woonverzekering Opeinde afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een all-risk glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Zo’n extra glas polis is dan vaak interessant. Deze additionele moduleverzekert bij gebroken glas. Tip: een mooie spiegel en iPhones dien je meestal apart te verzekeren. Gaat het om een woning die je huurt? Bekijk in de huurvoorwaarden of het nemen van zo’n glasverzekering relevant is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je nooit voor verrassingen komen te staan? Ga dan zeker voor een all-risk woonverzekering. Deze module dekt een breed scale aan schades. Hierop heb je ook recht bij schade die jezelf veroorzaakt. Wel gaat dit alleen op als het niet expres gebeurt. Denk aan:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een glas cola over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een speciale buitenhuisdekking. Via deze module zijn jouw spullen niet alleen binnenhuis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Noord-Holland). We spreken hier van bezittingen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Je moet dan denken aan een navigatieapparaat en kleding. Pas op voor oververzekeren: mogelijkerwijs hebben jullie al een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Waar vind ik een goedkope aansprakelijkheidsverzekering in Scharwoude

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Het kan gaan om schade aan bezittingen en schade aan personen. Denk dan aan een kapotte vaas en kosten van een arts. Het is iets anders dan een WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Let op: deze verzekering betaalt niet alleen uit bij schade door jou, maar ook die van bijvoorbeeld jouw echtgenoot, kinderen of huisdier. Het is 100% vrijblijvend, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Polissen staan jou bij variërend van €1.400.000 tot wel €4.200.000. Meestal hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid is al af te sluiten vanaf €3,00 (per maand). Check ook Allianz polis.

Rechtsbijstandverzekering Scharwoude
De verzekering rechtsbijstand biedt juridische hulp bij juridische aanvaringen. Dit is relevant bij o.a. een webshop die niet levert & conflict bij aankoop huis. Hierbij wordt het als prettig ervaren dat je advies krijgt zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Er zijn verschillende opties.

 • Consument (bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Werk & Inkomen (bijv. studiefinanciering)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeersconflicten (bijv. in beslag genomen auto e.d. )

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis variëren significant (vanaf zo’n €34,35 tot wel €34,75 p/maand in juli 2024). De prijs bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Scharwoude afsluiten? Vind de goedkoopste pakketverzekering