Woonverzekering Scharsterbrug Een inboedel- en/of opstalverzekering, vanaf €8,70 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan ben je blij om een verzekering te hebben. Aan de hand van deze website stap je over naar de beste woonverzekering voor inwoners van Scharsterbrug. Jouw woonverzekering is een populaire benaming voor een inboedel en opstalverzekering. In de regel wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering erbij afgesloten. Aan de hand van een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Huur je? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle bekende maatschappijen zoals BLG wonen en ZLM die schade door o.a. inbraak, bliksem, vandalisme, water (grotendeels) verzekeren.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten rechtstreeks bij aanbieder
 • De beste pakketpolissen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Direct je polis online afsluiten

Inboedelverzekering vergelijken in Scharsterbrug juni 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je jouw persoonlijke eigendommen. Je bent gedekt tegen schade door bijv. storm, water, vandalisme, inbraak, diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een stukke wasmachine. Onder inboedel verstaan we alle zaken die je met een verhuizing kunt oppakken en meenemen. Kostbaarheden die vastgenageld zitten aan je woning lopen via de opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar veel Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Jij bent toch ook gehecht aan kostbaarheden als cd’s of truien? We onderscheiden drie verschillende dekkingen categorieën: de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Wil jij een goede inboedelverzekering Scharsterbrug? Open meteen de vergelijker van woonverzekeringen. In veel gevallen gaat dit samen met een aansprakelijkheidsverzekering (niet te verwarren met WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Opvallend veel huishoudens gaan voor een goedkoop verzekeringspakket. Het hierbij om bijvoorbeeld een unieke pakketpolis. De tarieven zijn gunstig door pakketkorting en je hebt een aanspreekpunt. In het verzekeringspakket vind je regelmatig de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Tevens sluit je dit tezamen af met ongevallenverzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, brommerverzekering, motorverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals Allsecur of InShared werken met zulke pakket verzekeringen. Mogelijk interessant: Ritthem verzekeringspakket.

Betaalbaar

Interessante pakketkorting

Centrale klantenservice

Uitstekende online service

Elke maand 1 overzicht

Transparant en duidelijk

woonverzekering-scharsterbrug


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in De Friese Meren? Dan ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door water, storm, brand en andere oorzaken. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw bijgebouwen zijn afgedekt. Mede hiervoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als er iets gebeurt. Veel van de hypotheekverstrekkers verstrekken geen geld zonder deze polis. Met behulp van een uitgebreide dekking (of extra) kom je niet voor hoge kosten te staan bij schade als storm vanaf windkracht 7 of poging tot inbraak. Bij een all-risk verzekering is bijna alles verzekerd, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Te maken met kortsluiting of een schoorsteenbrand? Brand kan ook jou gebeuren. De kosten voor herstel lopen al snel hoog op. Middels een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Schade als gevolg van brand aan jouw inboedel kan je verzekeren met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak

Een inbraak in Scharsterbrug kan ook jou overkomen. De takjesmethode of de babbeltruc, er zijn allerlei opties. Schade door inbraak / diefstal blijft minimaal dankzij de woonverzekering: beschadigingen aan het huis en bijgebouwen handel je af via de opstal, en ontvreemde eigendommen gaan via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Storm of een lekkende leiding. Je kunt dan denken aan schade als een onbruikbare vriezer. Gewoonlijk wordt dit afgedekt door de inboedel- of opstalverzekering. Check jouw laatste polisvoorwaarden om te zien wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Zelden hebben we te maken met een flinke storm. De definitie van storm is windkracht 7. Je kunt te maken krijgen met behoorlijke kostenposten. Denk maar aan beschadigde gevel. In veel gevallen heeft dat te maken met schade aan het huis zelf, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een behoorlijk eigen risico tot om en nabij de €300.

Binnen een paar minuten een goedkope woonverzekering afsluiten in Scharsterbrug
Meteen een goede woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw eisen? Op deze pagina bekijk je een handig stappenplan. Verzeker jouw de woning in Scharsterbrug zonder problemen online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer optioneel aanvullende verzekeringen als rechtsbijstandverzekering
 4. Met hoeveel mensen woon je in huis?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Selecteer het soort woning (bijv. flat). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Hoeveel verdien jij / je gezin?
 8. Is jouw woning beveiligd? Een optie kan zijn Politiekeurmerk en BORG
 9. Wat volgt is alle woonhuisverzekeringen die in lijn zijn met jouw eisenpakket. Kies het goedkoopste verzekeringspakket in Scharsterbrug

Aanvullende woonverzekeringen juni 2024

Het kan zijn dat jij bepaalde risico’s extra wil dekken. Goed om te weten: je kunt jouw woonverzekering in Scharsterbrug completer maken met een paar interessante aanvullende verzekeringen. Veel gekozen opties zijn: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand tref jij praktische details (of bezoek info over woonverzekering Ootmarsum afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een extra glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heeft jouw huis veel ramen? Een speciale glasverzekering is in een dergelijke situatie de moeite. Deze additionele modulestaat je bij bij gebroken glas. Advies: spiegels, aquaria of smartphones tellen niet mee. Beschik je over een huurwoning? Raadpleeg de huurvoorwaarden of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wil je het complete plaatje? Ga dan zeker voor de all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt bijna alle schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Logischerwijs gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Denk aan:

 • Je stoot iemands kunstwerk van tafel
 • Jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst een glas rode wijn over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelverzekering mag je aanvullen met de buitenhuisdekking. Handig, want zo zijn je bezittingen niet alleen als je thuis bent gedekt voor inbraak en schades, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het gaat hier om spullen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Onder andere een laptop en een muziekinstrument. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls beschik je al over een smartphone-verzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Scharsterbrug

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schades die je bij anderen veroorzaakt. Er zijn 2 soorten schades: materiële schade en schade aan het lichaam. Je kunt denken aan een kapotte tablet of ambulancevervoer. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Wist je dat: deze verzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook schade aangericht door de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar is absoluut geen overbodige luxe. Polissen staan garant voor een flink bedrag, van €1.450.000 tot ruim €2.800.000. BIj de meeste verzekeraars hoef je geen eigen risico te betalen. Deze module is beschikbaar vanaf €4,05 (per maand). Check ook Aegon polis.

Rechtsbijstandverzekering Scharsterbrug
De polis rechtsbijstand biedt support bij juridische aanvaringen. Je moet dan denken aan conflict over erfenis & ingevorderd rijbewijs. Daarbij is het erg fijn wanneer je wordt ondersteund zonder dat je direct een hoge rekening krijgt. Je kunt kiezen uit meerdere pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. geschil met school van de kinderen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. conflict met werkgever)
 • Woon-module (bijv. conflict met de bank)
 • Verkeer (bijv. conflict na autoschade)

De maandelijkse premies verschillen enorm (vanaf zo’n €37,15 tot wel €25,35 p/maand in juni 2024). De premie hangt af van de gekozen dekking, het te verzekeren bedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Scharsterbrug afsluiten? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?