Woonverzekering Ruinerwold Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €9,40 per maand

Een fijn en veilig gevoel in huis? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Op het moment dat er iets voorvalt, dan is het wel zo fijn dat alles goed verzekerd is. Dankzij deze website stap je over naar de goedkoopste of beste woonverzekering voor bewoners van Ruinerwold. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal en inboedelverzekering. Vaak wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Via een pakketpolis verzeker je dus jouw huis, maar ook de spullen in huis. Geen koopwoning maar een huurwoning? Een opstalverzekering is dan genoeg. Vergelijk hier alle grote verzekeraars zoals bijvoorbeeld EAG Assuradeuren en InShared die schade door bijvoorbeeld inbraak of brand verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Extra voordelige pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • In een paar minuten geregeld

Inboedelverzekering vergelijken in Ruinerwold mei 2024

Op basis van een inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Je bent gedekt tegen schade door bijv. water, vandalisme, storm, brand, diefstal. Dit kan bijv. gaan om een kapotte koelkast. Het begrip inboedel betekent eigenlijk alle kostbaarheden die je zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Spullen die vastzitten aan je huis behoren tot de opstalverzekering. Je hoeft het niet per se af te sluiten, maar de meeste gezinnen hebben ‘m wel afgesloten. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met kostbaarheden als oven en speelgoed? Op dit gebied zijn er drie verschillende dekkingen categorieën: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Waar vind ik een een goede inboedelverzekering Ruinerwold? Open direct onze vergelijker! Meer en meer werkt dit in een keer met een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Een groeiend aantal gezinnen combineren de polissen en gaan voor een voordelig verzekeringspakket. Dit heet in de volksmond een zogenoemde pakketpolis. Aantrekkelijk geprijsd door de pakketkorting en simpel af te sluiten. In het verzekeringspakket zitten vaak de opstal (niet voor huurwoningen), inboedel en aansprakelijkheid. Soms is dit alles te combineren met ongevallenverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, brommerverzekering. Aanbieders als Avéro Achmea + Independer werken met eigen pakket verzekeringen. Bekijk ook: Reeuwijk verzekeringspakket.

Goedkoop

Hoge pakketkortingen

1 account, 1 aanspreekpunt

Uitstekende online service

Één maandelijkse nota

Grip op de kosten

woonverzekering-ruinerwold


Een opstalverzekering afsluiten

De hypotheek rond voor een nieuw huis in De Wolden? Dan is dit je heel wat waard. Dat verdient dan ook een passende verzekering. Jouw opstalverzekering – die we ook kennen als woonhuisverzekering – verzekert de woning tegen schade voortkomend uit brand, storm en inbraak. Maar ook andere onroerende goederen zoals jouw een volière zijn inclusief. Op die manier kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan in het geval van een ongeluk. Alle grote hypotheken stellen zo’n polis verplicht. Dankzij een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten bijvoorbeeld door storm en schroeischade. Meer zekerheid? Met een all-risk polisis bijna alles verzekerd, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Een brandende kaars of een kapotte föhn? Brand in de woning kan ook jou gebeuren. De kosten hiervan zijn niet mals. Dankzij een brandverzekering ben je ingedekt voor bijvoorbeeld schroeischade. Schade van jouw spullen verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak en diefstal

Diefstal in Ruinerwold kan ook jou gebeuren. Flipperen of een cilinder uittrekken, het kan op zoveel manieren. Schade naar aanleiding van diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: schade door inbraak aan jouw huis gaat d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde spullen lopen via de inboedel.


Waterschade

Waterschade kan ontstaan door bijvoorbeeld Extreme regenval of loslatende kit. Een mogelijke schadepost is een vloer die hersteld moet worden. In veel gevallen worden de kosten betaald d.m.v. de woonverzekering (inboedel of opstal). Open de actuele polisvoorwaarden en achterhaal wat er wel/niet afgedekt is.


Schade door storm

Een enkele keer hebben we te maken met een hevige storm. De voorwaarde hiervoor is windkracht 7. Het gevolg kan zijn schade rondom het huis. Een voorbeeld daarvan kan zijn een kapot dak. Veelal resulteert het in schade aan jouw woning, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade kan er sprake zijn van een verhoogd eigen risico oplopend tot €390.

Meteen een goedkope woonverzekering afsluiten in Ruinerwold
Binnen een paar minuten een geschikte woonverzekering afsluiten die in lijn is met jouw wensen? Op deze pagina tref je een handig stappenplan. Verzeker meteen het huis in Ruinerwold probleemloos online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Wil je een inboedel, opstal of een woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Selecteer het type huis waarin je woont(dit kan zijn vrijstaande woning). Geef ook aan om hoeveel M2 oppervlakte het gaat.
 7. Vul het maandelijkse netto inkomen in.
 8. Is jouw woning beveiligd? Dit kan zijn het politiekeurmerk
 9. Wat volgt is alle mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Bepaal het goedkoopste verzekeringspakket in Ruinerwold

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Er komen wel eens situaties voor dat je nog niet tevreden bent. Goed nieuws: je kunt jouw woonverzekering in Ruinerwold complementeren met een paar praktische aanvullende polissen. In de basis zijn er 3: de buitenhuisverzekering, glasverzekering en allrisk verzekering. Hierna doorzoek je aanvullende informatie (of ga verder naar woonverzekering Ommen afsluiten).

Glasverzekering

Een vaak afgesloten extra dekking is een extra glasverzekering. Vaak is glas niet in het basispakket inbegrepen. Beschik jij over veel glas in de woning? Een aanvullende glasdekking is in dat geval de moeite. Deze additionele dekkingbetaalt uit in het geval je van schade aan de glazen. Vergeet niet: een mooie spiegel en tablets tellen niet mee. Woon jij in een huurhuis? Lees de meest recente overeenkomst of het afsluiten van een glasverzekering nodig is, of dat dit is inbegrepen in de huurprijs.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Dan ga je voor een all-risk woonverzekering. Deze aanvulling dekt vrijwel alle type schades. Dit betekend ook: schade die jezelf veroorzaakt. Tevens gaat dit alleen op als het hier een ongelukje betreft. Wanneer je gebruik kunt maken van deze polis:

 • jouw hond bijt een bank kapot
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit een kop koffie over de bank van de buurvrouw

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelverzekering kan je nog completer maken met de buitenhuisdekking. Zo zijn alle eigendommen niet alleen als je thuis bent veilig voor schade en diefstal, maar ook als je ergens anders bent (ook buiten Drenthe). Het betreft hier bezittingen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Bijvoorbeeld een tablet en kleding. Je bent al gauw oververzekerd: dikwijls hebben jullie al een telefoonverzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Ruinerwold

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor schade die je per ongeluk aan iemands bezittingen hebt veroorzaakt. Dit betreft schade aan eigendommen en persoonlijk letsel. Denk dan aan besmeurde meubels en ook geneesmiddelen. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook schade aangericht door kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Dergelijke polissen verzekeren een bedrag variërend van €1.000.000 tot €3.900.000. Bij veel aanbieders betaal je zelfs geen eigen risico. Deze module is al af te sluiten vanaf €3,70 per maand. Bekijk ook ASR Verzekeringen pakket.

Rechtsbijstandverzekering Ruinerwold
Het product rechtsbijstand biedt support bij bijvoorbeeld fiscale geschillen. Bijvoorbeeld bij conflict over erfenis of conflict met makelaar. In dit soort gevallen is het belangrijk dat je wordt geholpen zonder dat je zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende pakketten.

 • Consumenten-module(bijv. conflict over erkenning van kinderen)
 • Inkomen & Sociale voorzieningen (bijv. arbeidsconflicten)
 • Woonconflicten (bijv. bij aankoop van een huis)
 • Verkeer-module (bijv. als je iets overkomt in het verkeer)

De maandelijkse premies fluctueren behoorlijk (vanaf zo’n €37,35 oplopend tot €34,30 per maand in mei 2024). Het bedrag komt tot stand door het pakket dat je kiest, het verzekerde bedrag, en het aantal personen.

Woonpakketverzekering Ruinerwold online afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering