Woonverzekering Ruinen Inboedel- en opstalverzekeringen, vanaf €8,35 per maand

Wonen met een veilig gevoel? Uiteraard, jij gaat voorzichtig om met je spullen. Wanneer er wat naars gebeurt, dan ben je blij dat alles goed verzekerd is. Dankzij de verzekeringsvergelijker stap je over naar de meest betaalbare of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Ruinen. Een woonverzekering is een verzekeringspakket met de opstal en inboedelverzekering. In de regel wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering in het pakket meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je moeiteloos jouw huis, maar ook de spullen in huis. Huur je? Een opstalverzekering is dan overbodig. Vergelijk meteen alle populaire aanbieders zoals bijvoorbeeld Europeesche en Lancyr die schade door o.a. storm, water, brand, bliksem verzekeren.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de verzekeraar afsluiten
 • Interessante pakketpolissen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Supersnel overstappen

Inboedelverzekering vergelijken in Ruinen juli 2024

Middels de inboedelverzekering verzeker je waardevolle spullen tegen schade. Schade die wordt gedekt is onder andere diefstal, brand, water, vandalisme, storm. Handig bijvoorbeeld in het geval van schade aan muziekinstrumenten. Onder inboedel verstaan we alle kostbaarheden die je zou meenemen als je gaat verhuizen. Zaken die die vast zitten en je niet zomaar kunt verhuizen dek je af met een opstalverzekering. Je bent nergens toe verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben de inboedel wel verzekerd. Immers, jij gaat toch ook zuinig om met zaken als videorecorder en petten? Op dit gebied zijn er 3 type polissen de standaard, extra of meest uitgebreide (all risk) inboedelverzekering. Ben jij op zoek naar een een goede inboedelverzekering Ruinen? Gebruik hiervoor à la minute’de verzekeringsvergelijker. Meestal doet men dit i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (soms verward met een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer gezinnen nemen een zogeheten verzekeringspakket. We spreken ook over een speciale pakketpolis. De kosten zijn lager (door pakketkorting) en simpel af te sluiten. In een dergelijk verzekeringspakket tref je regelmatig de aansprakelijkheidsverzekering + opstal en inboedel. Eventueel kan je dit combineren met rechtsbijstandverzekering, motorverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, autoverzekering. Verzekeraars als Ditzo of Independer hebben veel ervaring met eigen pakket verzekeringen. Check ook: Reek verzekeringspakket.

Betaalbaar

Hoge pakketkortingen

Korte lijnen met service

Online schade melden

Duidelijkheid in maandkosten

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-ruinen


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in De Wolden? Dan ben je hier natuurlijk trots op! Jouw woning verdient een goede verzekering. Zo’n opstalverzekering (sommige verzekeraars hebben het over een woonhuisverzekering) verzekert jouw eigen huis tegen schade die hun oorsprong vindt in o.a. brand, inbraak of storm. Let op: ook de onroerende goederen zoals een 2e woning zijn verzekerd. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen als er iets gebeurt. Bekende hypotheek-leveranciers stellen zo’n polis verplicht. Aan de hand van een extra uitgebreide dekking kom je niet voor hoge kosten te staan bij kosten bijvoorbeeld door bliksem en diefstal. Via een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Een defecte wasdroger of brandstichting? Brand in de woning is altijd een risico. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Via een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Schade aan roerende zaken verzeker je met een inboedelverzekering. Schade aan de woning door brand kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraak

Een diefstal in Ruinen kan ook jou gebeuren. Inbreken via een bovenlicht of een cilinder afbreken, het kan op zoveel manieren. De opgelopen schade ten gevolge van diefstal / inbraak kan je verzekeren met een woonverzekering: beschadigingen aan het huis regel je d.m.v. de opstalpolis, en ontvreemde bezittingen gaan via de inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Een flinke regenbui of Een defecte vaatwasmachine. Je kunt last krijgen van een onbruikbare droger. Normaal gesproken wordt deze schade gedekt middels de inboedel- of opstalverzekering. Download de voorwaarden van de polis en achterhaal wat er wel en niet bij hoort.


Schade door storm

Heel soms hebben we te maken met een behoorlijke windstorm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in schade aan jouw huis. Hierbij kan het gaan om o.a. gesneuvelde ruiten. Vaak gaat het om schade aan jouw woning, en kan je schade claimen via de woonhuisverzekering. Wanneer je het bedrag terugvraagt geldt er vaak een hoog eigen risico die oploopt tot €270.

Direct een goedkope woonverzekering afsluiten in Ruinen
Vandaag nog een goedkope woonverzekering afsluiten die aansluit bij jouw situatie? Onderstaand ontdek je een handig stappenplan. Verzeker direct het huis in Ruinen probleemloos online!

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in
 2. Wens je een losse inboedel- of opstalverzekering, of volledig woonpakket?
 3. Markeer eventueel aanvullende opties als aansprakelijkheid
 4. Heb je een partner en/of kinderen?
 5. Is het een huurwoning of koopwoning?
 6. Kies het type woning (bijv. monumentaal pand). Kies ook de oppervlakte van de woning.
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Bijv. het politiekeurmerk
 9. Je ziet vervolgens alle woonhuisverzekeringen die aansluiten op jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Ruinen

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het kan zijn dat je nog niet tevreden bent. Goed om te weten: jij mag jouw woonverzekering in Ruinen uitbreiden met enkele nuttige aanvullende modules. In de basis zijn er 3: de all-risk woonverzekering, glasverzekering en buitenhuisdekking. Op deze pagina lees je handige specificaties (of check details over woonverzekering Ommel afsluiten).

Glasverzekering

Veel huishoudens kiezen voor een goede glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Heb je veel ramen? Een aanvullende glasdekking is dan geen gek idee. Deze extra verzekering is er bij gebroken glas. Advies: een mooie spiegel en iPhones zijn meestal niet afgedekt. Beschik je over een huurwoning? Bekijk in het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze polis verzekert bijna alle denkbare schades. Dus ook schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent. Logischerwijs wordt er alleen betaald als het niet expres gebeurt. Voorbeelden van situaties:

 • Je stoot iemands iPad van tafel
 • Jouw kind maakt krassen op de auto van iemand anders
 • Je morst rode wijn over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Jouw inboedelpolis kan je nog completer maken met een handige buitenhuisdekking. Zo zijn jouw spullen niet alleen in huis afgedekt tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Drenthe). Voorbeelden hiervan zijn spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Denk aan een e-reader & een rollator. Kijk uit dat je niet oververzekerd raakt: dikwijls bezit jij al een smartphone-verzekering of een speciale bagagedekking bij je reisverzekering.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering afsluiten Ruinen

Op basis van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor kosten van schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schades van producten en schade aan iemands gezondheid. Je kunt denken aan behang dat moet worden vervangen & geneeskundige zorg. Dit product is wel anders dan de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Wist je dat: deze module dekt niet alleen schade die jij zelf veroorzaakt, maar ook die van bijvoorbeeld de kids of jouw hond. Het is niet verplicht, maar zo’n 99% van de Nederlanders is wel verzekerd. Deze modules bieden een verzekerd bedrag beginnend bij €1.250.000 tot wel €3.250.000. Bij veel aanbieders hoef je geen eigen risico te betalen. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €2,60 (betaling gaat per maand). Mogelijk relevant: Aon Direct pakket.

Rechtsbijstandverzekering Ruinen
De rechtsbijstand geeft ondersteuning bij problemen op juridisch gebied. Bijvoorbeeld bij ontslag of geschil m.b.t. pensioen. In dat geval kan het prettig zijn dat iemand jou helpt zonder dat je voor hoge kosten komt te staan. Je kunt kiezen uit enkele opties.

 • Consument (bijv. erfenis)
 • Module werk (bijv. conflict over jouw functie)
 • Woon-module (bijv. conflicten over erfrecht)
 • Verkeer (denk aan verkeersongeluk)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis zijn zeer wisselend (vanaf €32,20 t/m €30,60 per maand in juli 2024). Het bedrag komt tot stand door het type verzekering, het geldbedrag dat je verzekert, en grootte van het huishouden.

Woonpakketverzekering Ruinen afsluiten? Vergelijk en vind de goedkoopste pakketverzekering