Woonverzekering Ruigahuizen Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €6,55 per maand

Met een gerust gevoel wonen? Het is logisch, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Op het moment dat er iets voorvalt, dan ben je blij dat je verzekerd bent. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je de goedkoopste of beste woonverzekering voor jouw woning in Ruigahuizen. Het concept woonverzekering is een combinatieverzekering van een opstal en inboedelverzekering. Meestal wordt tevens de aansprakelijkheidsverzekering in zo’n pakketverzekering afgesloten. Met zo’n pakketpolis verzeker je dus zowel jouw huis als inboedel. Beschik je over een huurhuis? In de regel is een opstalverzekering niet nodig. Vergelijk hier online alle landelijke verzekeraars zoals Allianz en Unigarant die schade zoals water, inbraak, storm, brand (grotendeels) verzekeren.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Afsluiten doe je bij de verzekeraar
 • Interessante pakketpolissen
 • Wettelijke 14 dagen bedenktijd
 • Jouw woning vandaag nog verzekerd

Inboedelverzekering vergelijken in Ruigahuizen mei 2024

Door het afsluiten van een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning gedekt. Wat voor schade? Nou bijvoorbeeld door water, vandalisme, storm, diefstal, brand. Dit kan bijv. gaan om een defecte koelkast. Onder inboedel verstaan we alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Zaken die aan het huis vastzitten dek je af met een opstalverzekering. Het is niet verplicht, echter de meeste Nederlanders hebben dit risico wel afgedekt. Jij bent toch ook gehecht aan eigendommen als tv en barbecue? Bij veel verzekeraars kies je uit 3 varianten: all risk, extra uitgebreid of “standaard”. Zoek jij een goede inboedelverzekering Ruigahuizen? Start à la minute’de vergelijker van woonverzekeringen. In de regel gaat dit hand in hand, i.c.m. een aansprakelijkheidsverzekering (let op: dit is iets anders dan een WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Meer en meer Nederlanders nemen een voordelig verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een zogenoemde pakketpolis. Het is goedkoop (pakketkorting) en een maandelijkse factuur. In een verzekeringspakket zie je regelmatig de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Steeds vaker sluit je dit tezamen af met autoverzekering, motorverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering. Bedrijven zoals ANWB + Lancyr zijn expert op het gebied van zulke pakket verzekeringen. Bekijk ook: Reduzum verzekeringspakket.

Betaalbaar

Extra pakketkorting

Korte lijnen met service

Schade snel afgehandeld

Alle premies op 1 factuur

Transparant en duidelijk

woonverzekering-ruigahuizen


Een opstalverzekering afsluiten

Een nieuwe woning in De Friese Meren? Dan pas je natuurlijk goed op je spullen. Daarbij neem je dus een goede verzekering. Jouw opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert de woning tegen schade veroorzaakt door inbraak, brand of storm. Wat veel mensen niet weten: ook je overige onroerende goederen als tuinhuisje zijn verzekerd. Daardoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als jouw woning iets overkomt. Alle grote hypotheken verplichten deze polis. Dankzij een (extra) uitgebreide polis kom je niet in de problemen bij schadeposten als waterschade of schroeischade. Via een all-risk verzekering krijg je zo’n beetje elke schade vergoed, ook als je zelf de schade veroorzaakt.


Brandverzekering

Binnen roken of een kapotte koelkast? Brand in de woning kan iedereen overkomen. De kosten voor herstel zijn niet mals. Met een brandverzekering ben je goed verzekerd voor o.a. schroeischade. Brandschade aan jouw spullen dek je af met de inboedelpolis. Schade aan de woning door brand verzeker je met de opstalverzekering.


Inbraak en diefstal

Een huisbraak in Ruigahuizen kan iedereen gebeuren. De takjesmethode of een cilinder afbreken, het kan op zoveel manieren. De kostenpost ten gevolge van inbraak wordt gedekt vanuit jouw woonverzekering: beschadigingen aan het huis handel je af via de opstal, en gestolen eigendommen gaan via de inboedelpolis.


Waterschade

Waterschade kan allerlei redenen hebben, bijv. Een defecte wasmachine en een lekkende leiding. Het gevolg kan zijn hemelwater schade. Normaal gesproken wordt dit afgedekt door de opstal- of inboedelverzekering. Check jouw polisvoorwaarden en ontdek wat er wel/niet afgedekt is.


Stormschade

Een enkele keer ondervinden we een hevige storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld door een kapotte goot. In veel gevallen resulteert het in schade aan het dak of muren, en handel je dit af via de woonhuisverzekering. In het geval van stormschade heb je te maken met een relatief hoog eigen risico tot circa €345.

In 9 stappen een goedkope woonverzekering afsluiten in Ruigahuizen
Binnen een paar minuten een geschikte woonverzekering afsluiten die rijmt met jouw wensen? Onderstaand vind je bruikbare info. Verzeker direct de woning in Ruigahuizen zonder problemen online!

 1. Voer als eerst jouw woonplaats in
 2. Welke polissen wil je? Inboedel, opstal of woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende mogelijkheden als rechtsbijstand
 4. Kies grootte van het gezin
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Markeer jouw type woning (keuze uit opties als appartement). Selecteer ook de oppervlakte (m2).
 7. Wat is het inkomen van jouw huishouden?
 8. Is jouw woning beveiligd? Denk aan het politiekeurmerk
 9. Je checkt meteen alle woonhuisverzekeringen die matchen met jouw filters. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Ruigahuizen

Aanvullende woonverzekeringen mei 2024

Het kan zijn dat bepaalde zaken niet goed afgedekt zijn. Goed om te weten: jij mag de woonverzekering in Ruigahuizen completer maken met extra praktische aanvullende modules. Daarbij onderscheiden we: de glasverzekering, all-risk woonverzekering en buitenhuisdekking. Onderstaand vind je bruikbare tips (of klik door naar: woonverzekering Olterterp afsluiten).

Glasverzekering

Een populaire module is een speciale glasverzekering. Glas zit namelijk niet in het woonpakket. Heb je veel glas in huis? Een dergelijke glasmodule is in dat geval het overwegen waard. Deze extra dekkingverzekert bij bijvoorbeeld gebroken ruiten. Belangrijk: spiegels, aquaria of mobiele telefoons worden niet meegenomen. Is de verzekering voor een huurhuis? Bekijk in de meest recente overeenkomst of je zelf een reisverzekering moet afsluiten, of dat deze risico’s al zijn afgedekt.

All Risk woonverzekering

Wens jij het beste van het beste? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze extra keuze dekt een breed scale aan schades. Dus ook schade die jezelf veroorzaakt. Wel betaalt de verzekeraar alleen als het hier een ongelukje betreft. Bijvoorbeeld:

 • Een kunstwerk laten vallen
 • Jouw hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je gooit frisdrank over het tapijt van de buurman

Buitenhuisdekking

De inboedelpolis biedt nog meer dekking met de buitenhuisdekking. Op die manier zijn jouw spullen niet alleen in je woning verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook als je op pad bent (ook buiten Friesland). Het betreft hier eigendommen die jij ook buitenshuis bij je draagt of meeneemt. Je moet dan denken aan een filmcamera + een kinderwagen. Let op oververzekering: misschien heb je al een tablet verzekering of reisverzekering met bagagedekking.

Een goedkope aansprakelijkheidsverzekering Ruigahuizen

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jouw gezin voor mogelijke schade die je (per ongeluk) bij iemand veroorzaakt. We hebben het hier vaak over schade aan bezittingen en schade aan personen. Denk dan aan een vlek in de vloer of kosten voor medicatie. Verwar dit niet met de WA-verzekering, deze sluit je af voor de auto of motor. Handig: de aansprakelijkheidsverzekering vergoed de schades die jezelf hebt gemaakt, maar ook als dit gebeurt door kinderen, logés en huisdieren. Het is 100% vrijblijvend, maar het is wel aan te raden. Deze producten staan jou bij vanaf €1.000.000 tot ruim €5.000.000. Meestal is er ook geen sprake van eigen risico. Een aansprakelijkheidsverzekering is er al vanaf €3,00 p/maand. Ga verder naar ANWB pakket.

Rechtsbijstandverzekering Ruigahuizen
Het product rechtsbijstand ondersteunt bij problemen op juridisch gebied. Dit kan van pas komen bij bijvoorbeeld conflict met een ziekenhuis en conflict bij aankoop huis. Dan is het erg fijn wanneer je wordt geholpen zonder dat dit meteen een klap geld kost. Wij onderscheiden allerlei mogelijkheden.

 • Consument (bijv. schade die iemand bij jou veroorzaakt)
 • Inkomen (bijv. pensioenuitkering)
 • Woonconflicten (bijv. conflict met de buren)
 • Verkeer (bijv. conflict met een autodealer)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis schommelen enorm (vanaf zo’n €28,30 t/m €25,70 per maand in mei 2024). De premie bepalen verzekeraars op basis van het pakket dat je kiest, het totaalbedrag en de omvang van jouw gezin.

Woonpakketverzekering Ruigahuizen afsluiten? De goedkoopste pakketverzekering afsluiten?