Woonverzekering Olterterp Een inboedel- en/of opstalverzekering, al voor €5,05 per maand

Wonen zonder stress? Natuurlijk, jouw eigendommen en huis, daar ben je zuinig op. Als er (door een ongeluk) toch iets vervelends gebeurt, dan is het goed dat je een goede verzekering hebt. Dankzij de verzekeringsvergelijker vind je de goedkoopste of beste woonverzekering die je kunt afsluiten in Olterterp. De woonverzekering is een combinatie van een opstal- en een inboedelverzekering. Meestal wordt ook de aansprakelijkheidsverzekering meegenomen. Dankzij een pakketpolis verzeker je dus in een klap jouw eigendommen en huis. Huur je? De opstalverzekering kan je dan vaak achterwege laten. Bekijk en vergelijk hier alle grote verzekeraars zoals Aon Direct en REAAL Verzekeringen die schade als gevolg van vandalisme, bliksem, inbraak, storm dekken.

 • Vergelijk de grote verzekeraars
 • Je sluit de polis af bij de verzekeraar
 • De beste pakketpolissen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Snel online afgehandeld

Inboedelverzekering vergelijken in Olterterp juli 2024

Op basis van een inboedelverzekering kan je jouw waardevolle bezittingen verzekeren. Voorbeelden zijn schade door onder andere diefstal, storm, brand, water, vandalisme. Je kunt dan denken aan schade aan je smartphone. Onder inboedel verstaan we alle zaken die niet vastgenageld zitten aan het huis. Eigendommen die vastzitten aan je huis dek je af met een opstalverzekering. Het is geen vereiste, maar meer dan 90% van de Nederlanders zijn in het bezit van zo’n polis. Iedereen gaat voorzichtig om met spullen als mixer en sofa? Bij veel verzekeraars kies je uit drie smaken: uitgebreid, extra uitgebreid en de all risk inboedelverzekering. Overstappen naar een goede inboedelverzekering Olterterp? Gebruik hiervoor à la minute’de vergelijkingstool. Vaak doet men dit in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering (iets anders dan WA).

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

Verzekeringspakket voor extra voordeel
Steeds meer gezinnen kiezen voor een goedkoop verzekeringspakket. Vaak spreken we in dat geval over een speciale pakketpolis. Dit is vaak voordelig (pakketkorting) en duidelijk. In een dergelijk verzekeringspakket zitten vaak de opstal-, inboedel en aansprakelijkheid. Optioneel neemt men hierbij ook rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, autoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering. Verzekeringsmaatschappijen zoals ANWB + Independer hebben veel ervaring met aantrekkelijke pakket verzekeringen. Ook interessant: Nispen verzekeringspakket.

Laagste prijs

Hoge pakketkortingen

Eén aanspreekpunt

Online schade melden

Alles in 1 automatische incasso

Wel zo overzichtelijk

woonverzekering-olterterp


Een opstalverzekering afsluiten

Heb jij een ander huis aangekocht in Opsterland? Dan is dit je heel wat waard. Daarbij neem je dus een goede verzekering. De opstalverzekering – ook wel woonhuisverzekering genoemd – verzekert jouw woning tegen schade door inbraak, brand of storm. Ook overige onroerende onderdelen als bijgebouwen (groter dan 25m2) zijn afgedekt. Daardoor wordt je niet belast met torenhoge rekeningen in het geval van een ongeluk. Bijna alle hypotheek-leveranciers hanteren het als een randvoorwaarde. Aan de hand van een zogenaamde uitgebreide dekking sta je niet voor vervelende verrassingen bij kosten bijvoorbeeld door hagelschade of smeltschade. Bij een all-risk poliskrijg je zo’n beetje elke schade vergoed, zelfs als de ontstane schade jouw eigen schuld is.


Brandverzekering

Blikseminslag of een schoorsteenbrand? Brand in huis is altijd een risico. De kostenposten zijn al snel erg hoog. Met een brandverzekering dek je schade af door o.a. doorbranden van apparatuur. Brandschade aan spullen in huis kan je verzekeren met de inboedelpolis. Brandschade aan huis kan je verzekeren met de opstalpolis.


Inbraakverzekering

Een diefstal in Olterterp kan ook jou overkomen. Insluipen of openbreken van deur of raam, er zijn allerlei mogelijkheden. De kostenpost n.a.v. een inbraak kan je beperken met een woonverzekering: braakschade aan jouw huis wordt afgehandeld via de opstal, en ontvreemde bezittingen handel je af via jouw inboedelverzekering.


Waterschade

Waterschade is erg vervelend. Het kan komen door Extreme regenval en het stukvriezen van waterleidingbuizen. Je kunt dan denken aan schade als een ondergelopen kelder. In de regel wordt deze schade gedekt met jouw inboedel- of opstalverzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden om te zien wat er wel en niet bij hoort.


Stormschade

Zo nu en dan hebben we in Nederland een fikse storm. Er is pas storm bij windkracht 7. Het kan resulteren in behoorlijke kostenposten. Bijvoorbeeld door kapotte dakpannen. Vaak heeft dat te maken met schade aan het dak of muren, en kan je aanspraak maken op de woonhuisverzekering. Bij schade door storm kan er sprake zijn van een relatief hoog eigen risico tot wel €620.

Gemakkelijk een goedkope woonverzekering afsluiten in Olterterp
Vandaag nog een betaalbare woonverzekering afsluiten die matcht met jouw situatie? Hier bekijk je bruikbare info. Verzeker vandaag nog jouw huis in Olterterp zonder problemen online!

 1. Begin met de adresgegevens (postcode en huisnummer)
 2. Zoek je een inboedel of opstalpolis? Of een woonpakket?
 3. Kies optioneel aanvullende modules als aansprakelijkheidsverzekering
 4. Hoe groot is jouw huishouden?
 5. Is jouw huis een huur- of koophuis?
 6. Wat voor soort huis is het? (bijvoorbeeld appartement). Vul ook de oppervlakte in m2 in.
 7. Wat is het maandelijks netto inkomen
 8. Beschikt jouw woning over beveiliging? Bijvoorbeeld het certificaat politiekeurmerk
 9. Je ontdekt hierna alle woonverzekeringen die matchen met jouw ideaalplaatje. Check dan het goedkoopste verzekeringspakket in Olterterp

Aanvullende woonverzekeringen juli 2024

Het is mogelijk dat er nog wat mist. Onze adviseur: jij mag de woonverzekering in Olterterp complementeren met additionele praktische aanvullende verzekeringen. Men kiest doorgaans voor: de all-risk inboedelverzekering, reisverzekering en de buitenshuisverzekering. Onderstaand doorzoek je handige adviezen (ook interessant: woonverzekering Marwijksoord afsluiten).

Glasverzekering

Veel polissen bevatten ook een speciale glasverzekering. Het glas in de woning is doorgaan niet standaard verzekerd. Is er veel glas te vinden in jouw huis? Zo’n extra glas polis is voor zulke huizen geen gek idee. Deze unieke moduleverzekert in het geval je van schade aan de glazen. Let op: spiegels, aquaria of smartphones dien je meestal apart te verzekeren. Is de verzekering voor een huurhuis? Raadpleeg het ondertekende contract of een nieuwe glasverzekering nodig is, of dat deze optie als is meeverzekerd.

All Risk woonverzekering

Wil je het gewoon meteen goed doen? Overweeg dan een all-risk woonverzekering. Deze verzekering verzekert bijna alle schades. Oftewel, ook schades van eigen hand. Vanzelfsprekend is dit alleen van toepassing als het niet expres gebeurt. Scenario’s wanneer je gebruik maakt van de all-in module:

 • de hond springt iemand omver
 • De hond maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • Je morst frisdrank over de bank van iemand

Buitenhuisdekking

Zo’n inboedelverzekering biedt nog meer dekking met een speciale buitenhuisdekking. Aan de hand van deze dekking zijn de kostbaarheden niet alleen in huis verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook op vakantie of onderweg (ook buiten Friesland). Het betreft hier spullen die ook geregeld buiten het huis gebruikt worden. Hier gaat het bijv. om een filmcamera en gitaar. Let op oververzekering: misschien beschik je al over een instrumentenverzekering of eigen reisverzekering met meeverzekerde bagage.

Online een goedkope aansprakelijkheidsverzekering vinden in Olterterp

Aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf voor mogelijke schade die je aan anderen toebrengt. Vaak onderscheidt men schades van producten en schade aan personen. Onder andere een kapotte tablet en geneesmiddelen. Je moet dit niet verwarren met de WA-verzekering, die is exclusief bedoeld voor de motor of auto. Handig: deze verzekering verzekert niet alleen schade die jij zelf aanricht, echter ook als dit te wijten is aan kinderen, logés en huisdieren. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen heeft zo’n polis. Deze verzekeringen bieden een dekking vanaf €1.100.000 tot wel €3.050.000. Doorgaans hoeft er geen eigen bijdrage te worden betaald. Een verzekering voor aansprakelijkheid heb je al vanaf €2,50 (betaling per maand). Wellicht interessant: Unigarant afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering Olterterp
De polis rechtsbijstand biedt hulp en advies bij juridische problemen. Bijvoorbeeld bij conflicten consumentenaankopen of huur- en verhuurgeschillen. In dat geval is het belangrijk dat iemand jou helpt zonder dat dit meteen een klap geld kost. Er bestaan verschillende modules.

 • Consumenten-module(bijv. medische fout)
 • Inkomen (bijv. als je werkgever failliet gaat)
 • Module Wonen (bijv. de hypotheek)
 • Module verkeer (bijv. verkeersongeluk)

De premies van zo’n rechtsbijstandpolis lopen sterk uiteen (vanaf circa €24,70 tot en met €30,95 p/maand in juli 2024). De premie vindt zijn grondslag in de modules, het geldbedrag dat je verzekert, en jouw gezinssamenstelling.

Woonpakketverzekering Olterterp op maat? Direct een goedkope pakketverzekering kiezen?